Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2 hét táppénz tényleg bűn?

2 hét táppénz tényleg bűn?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el oviban dolgozni. Egy hónap munka után sajnos elkaptam valamit vagy influenza vagy megfázás volt nem tudom.

Egy hétig végig köhögtem reggeltől estig. Száraz köhögés, folyt az orrom nagyon és 0 hangom volt. Így nyilván esélytelen oviban dolgozni.

Hétvégén is még szarul voltam, de már nem köhögtem annyit. Mondom megyek hétfőn már dolgozni. Erre sajnos szövődményként jelentkezett nagyon erős hát fájás. Nagy légzésnél nyilalt, meg úgy alapból is a lapockám kiszakadt, jobbra balra nem tudtam fordulni.. Azt hittem tüdőgyulladás. Az orvos megvizsgált és azt mondta így vissza ne menjek oviba még 1 hétig. Csak ha majd meggyógyulok.

Egyébként sajnos most a covid is tombol nálunk. A gyerekek nagy része covidos. Lehet visszamegyek aztán elkapom.:/

Voltam covidos 3 hónapja amúgy, de nem tudom elképzelni, hogy ne kapjam el megint sajnos. Na mindegy.

Most ugye péntek van már. A hátam már csak enyhén fáj, viszont az antibiotikumtól megy a hasam..

Párom egész héten mondta, hogy menjek vissza dolgozni, mert hogy egyik munkáltató se szereti, ha kèt hétig oda van az ember és hogy szerinte a hátfájással bátran mehetnék.

És haragudtam is rá, hogy nem érti, hogy fáj, meg hogy az orvosom mondta, hogy gyógyuljak meg, mert ha erre elkapok valamit rosszabbul járok.

Csak párom szerint még majd sok mindent összeszedhetek és ez így nem állapot.

Amúgy én sose voltam egy beteges fajta.

Főnököm rendes egyébként.

Párom kicsit megijesztett, mert még új dolgozó vagyok és tényleg nem akarok bajt magamnak.

Egy tapasztalt dolgozó elmondaná véleményét erről?

Kőszönöm előre is.

2022. febr. 4. 01:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mi a férjemmel 2,5 hétig voltunk itthon coviddal. Senki nem nézett ránk csúnyán. Viszont ha az egészséges gyerekemet (akit itthon tartunk, ha beteg), egy full beteg gondozó/óvónő venné át, és elkapná tőle a gyerekem (meg 20 másik gyerek), és ezért nekem kellene táppénzre mennem vele, rohadt mérges lennék rá. Szóval ez ilyen szakma, nem megyünk betegen.
2022. febr. 4. 14:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!:)
2022. febr. 4. 14:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Én a munkatársaim miatt nem szoktam 3 napnál tovább otthon maradni, hiszen amíg nem vagyok bent, addig ők végzik az én munkámat is, és nem akarom őket szívatni.
2022. febr. 5. 08:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Itthon nem szeretik, ha nem dolgozol, de szerintem meg az egészséged sokkal fontosabb, mint hogy a munkáltatód elégedett legyen. Ha pl maradandó betegséget szeretnél, csak mert nem pihensz ki egy ilyet, utána simán lesz@rna a munkáltatód, mert nem termelésű, csak a baja lenne veled...ezt csinálják.
2023. ápr. 5. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!