Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem dolgoztam ebben a...

Ha nem dolgoztam ebben a hónapban?

Figyelt kérdés

Ha nem dolgozok 1 napot sem ebben a hónapban a munkahelyemen akkor már az OEP fogja fizetni a táppénzt?

Kórházban vagyok fekvő beteg novembertől és nincs már betegszabadságom! Októberben fogyott el a 15 nap! Tudom hogy 50 % a táppénz fekvőbetegre de nagyjából 100 ezer forint számíthatok? Elég jól keresek amúgy és augusztustól nettó 280-300 között kerestem egészen októberig! Tehát decemberber egy 100 ezer forintra azért számíthatok? Köszönöm aki járt hasonló cipőben!

2021. nov. 15. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a cég nem kifizetőhely tb. szempontjából, akkor az OEP fogja folyósítani a táppénzt.

Annak összege függ az irányadó időszakban elért kereseted nagyságától.

Az irányadó időszak meghatározására több szabály is vonatkozik. Nem tudjuk, hogy Rád melyik vonatkozik (nem látunk előzményeket), és hogy abban az időszakban mennyi béred volt, amiből számolni fognak ellátást.

2021. nov. 16. 05:14
 2/5 anonim ***** válasza:
... és nem nettó bérből számolnak...
2021. nov. 16. 05:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Táppénzt is csak akkor kapsz, ha a munkáltatódnak valamilyen úton eljuttatod az orvosi igazolásokat vagy a kórházi igazolást, mert csak ezt leadva tudnak neked táppénzt igényelni.
2021. nov. 16. 08:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez eddig világos hogy el kell juttatni azt megoldottam októberben is mert ott még 9 napot tudtam dolgozni utána kerültem kórházba és tesóm eljuttatta a kórházi papírt! Inkább arra lennék kíváncsi ha ebben a hónapban végig kell kórházban leszek akkor kb mennyi összegre számíthatok? Elég magas volt a bruttó bérem egész évben olyan 350-380 bruttó az szinte mindig megvolt!
2021. nov. 16. 12:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Minden hónapban pontosan havi bruttó 350 ezer forint bérrel számolva:

350 ezer x 12 hó : 365 nap = 11.507 forint/nap

Ennek 50 %-a jár a kórházi kezelés idejére -> 5.754 forint. Teljes hónapra így 5.754 x 30 nap = 172.620,- forint jár.

SZJA előleg 15 % = 25.893 forint.

Nettó táppénz: 146.727,- forint.

Elnagyolt számolással.

Irányadó időszakban elért bruttó bér napi átlagának 50 %-a jár naponta bruttó táppénzként. A táppénz SZJA köteles, aminek mértéke 15 %.

2021. nov. 19. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!