Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy tudatosítsam magamban,...

Hogy tudatosítsam magamban, hogy a félretett pénzemhez nem nyúlhatok?

Figyelt kérdés
Mióta elkezdtem keresni, egyre nagyobbak az elvárásaim, pedig simán eléldegélnék az eddigi pénzemből is. Nem tudok félre tenni. Van erre valami tipp? Ha nem kinyitható perselybe(egyszer ki lehet nyitni, de utána visszazárni nem) raknám az nem lenne jó, mert egy év múlva valószínűleg szükségem van rá.

2021. dec. 28. 21:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Milyen tippet szeretnél?

Onuralom... Felnőtt ember vagy. Viselkedj ennek megfelelően.

Köss le hó elején, minden más előtt. Persze elég pénzt hagyva a fix költségekre. Igy már nem lesz mozgástér a hónapban tulkoltekezni mert már felretettel. (ez lehet sima lekötés, allampapir, részvény, kripto, amit akarsz... A lényeg hogy ne hó végére hagyd ami marad, hanem ezzel kezdj)

2021. dec. 28. 21:28
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
felnőtt embernek ezt tudatosítania kell? Ne vicceljünk már.
2021. dec. 28. 21:30
 3/12 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok, nem rég lettem felnőtt és még most tanulom ezeket a dolgokat. Szerintem jó dolog, hogy iskola mellett van egy kis keresetem.
2021. dec. 28. 21:32
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Ahigy az 1es írja! Rögtön hó elejen lekötni v betenni bankba egy osszeget es a maradekból gazdalkodni.
2021. dec. 28. 21:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt tudatosítsd, hogy amit elköltesz, az nem a pénzed már, még akkor se, ha viszonylag maradandó lomokat vagy eszközöket veszel rajta! Ha pénzed kell legyen, legyen pénzed, de akkor az ott van a helyén, nincs ezen mit variálni!
2021. dec. 28. 23:39
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg a pénzügyi tudatosság emberfüggö. Ha nem vagy képes félretenni, spórolni, akkor az nem azért van, mert csak 18 éves vagy, hanem azért, mert ilyen típus vagy. Én már kicsi gyerek korom óta gyüjtögettem a kis zsebpénzemet, amit a nagyszüleimtöl fagyira meg szülinapra kaptam, ez a tulajdnonság azóta is megvan bennem. Nagyon jól tudok bánni a pénzzel, de volt olyan exem is, aki pont az ellenkezöje volt és 4 év alatt se sikerült vele megértetni, hogy minek kéne pénzt félre tenni. Ahogy elöttem is írták, vannak dolgok, amiket meg lehet tenni, hogy ne költsd el az összes pénzed, de ha te ez a típus vagy, akkor ez mindig csak kényszer marad, nem fog magától értetödö lenni, hogy félreteszel.
2021. dec. 29. 00:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából akkor a nullára költekezés a kényszer.
2021. dec. 29. 06:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát így van ez. Erre szokás azt mondani, hogy aki folyamatosan a bevételeihez igazítja az életszínvonalát, annak a világ minden pénze sem elég havi jövedelemként. A 200 ezret ugyanígy elszórja, mint ahogy majd a 400-at, aztán a 600-at és a sokkal többet is. Te pont ezt kezdted el. Ahogy lett némi bevételed, rögtön nőttek az igényeid is, ergo semmivel sem jutsz előrébb, max tárgyi javakkal tudod körbevenni magad, amivel több vagy, mint egy éve.

A hülyeségétől semmi nem menti meg az embert, az sem ha egy fémkockát hegesztesz és abba dobálod a pénzed. Számold ki mennyi pénzre van szükséges a megélhetéshez, vagy a korodból adódóan ha otthon élsz, eltartanak, akkor mennyi pénz kell a cuccaidra. Mondjuk keresel 200-at, 40-et engedj magadnak elkölteni zsebpénzként ilyen feltételek mellett (most mondtam valamit). A maradékot tedd el szem elől. Pl. egy megtakarítási számlára, vagy kösd le, vagy tedd el a fiók mélyére. A többi marad a szemed előtt a számládon, vagy a pénztárcádban. Ennyi van, ennyi költhető, több nincs, kész. Ezt kell tudatosítani.

2021. dec. 29. 10:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as is jól írja!

Egyébként a kérdezőnek ajánlom, hogy olvasgassa a kiszamolo.hu erre vonatkozó posztjait! Nagyon sok hasznos ötletet leírnak ott is.

2021. dec. 29. 10:31
 10/12 anonim ***** válasza:
92%
Lekötöd a számlán és "elfelejted" hogy ott van. Ennyi. Ha valaki olyannyira akaratgyenge, hogy feltöri a betétet, mikor nincs is szüksége rá, az megérdemli, hogy világ életében napról napra éljen.
2021. dec. 29. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!