Miért nem tiltják be a bitcoint és társait? Mi értelme van? Van aki elhiszi hogy valaha ez felváltja a valódi pénzt?
Ja értem. Tehát onnantól kezdve hogy egy befektetés, semmivel nem több, mint igazából BÁRMI a világon, amit el tudok adni :D. Minden amit megveszek, az lehet befektetés.
De most ne kontrázz rá arra amit Írtam. Egész idáig az volt a duma, hogy húú dehát ez fizetőeszköz, milyen hasznooos, hát tudsz vele fizetni itt ott amott, meg majd leváltja a készpénzt. LeÍrom hogy senki nem fizet vele. Mostmeg én vagyok a hülye, hogy jaa háá ez nem fizetőeszköz, hanem befektetés :D.
Befektetésnek hozták létre mint az arany? Oké. Csakhogy az arany az egy létező valami. Egy megfogható tárgy. Értékkel bÍr, fiztőeszköz X ezer éve. És valszeg az is lesz 10 meg 50 év múlva is.
Ezzel szemben honnét tudod mi lesz a BitCoinnal 10 év múlva? Bármi benne van a pakliban.
Konkrétan te egy darab SEMMIÉRT fizetsz ki 43 ezer dollárt jelenleg. Miért? Hogy el tudd adni többért. Semmi másért nem veszed meg. Nem akarsz vele csinálni SEMMIT. Egy valami hajt, hogy el tudd adni többért. Kizárólag ezért veszed meg. Ezért neharagudj, miért kell BitCoin? Ugyan ezt megcsinálhatod bármivel. Még egy telekkel is. Megveszed, azt várod hogy felmenjen az ára. Csak hogy akkor lesz egy telked legalább.
És ne értsd félre, még mindig semmi bajom a BitCoinnal. Több ismerősömnek is van, Lelke rajta, nem szólok bele. Aki akar, vegyen. Sőt, meg is szoktam velük beszélni, hogy hogy áll, mit vettek mennyiért, stb. Mert amúgy érdekes. Lehet vele pénzt keresni, igen.
De mint semleges, pártatlan ember mondom, és nekem kicsit furcsa hogy a BitCoin szerelmesek ezt semmiképp nem látják be: semmi értelme az égegyadta világon :D.
Feltalált az emberiség valamit (ami gyakorlatilag egy virtuális dolog), ami ma ennyit ér, holnap meg valamennyit, amennyit épp kifizetnek érte, de semmi mögöttes tartalma nincs az egésznek. Ennyi erővel Counter Strike SKIN-ekbe is teheted a pénzt. Pont ennyi értelme van :D Ugyan úgy viselkedik. Ha megugrik a kereslet egy SKIN-re, felmegy az ára, ha csökken a kereslet, lemegy.
A BitCoin mivel értelmesebb, mint az egymilliárd darab rózsaszÍn tégla a példámban? Semmivel. Ugyan az. Egy teljesen értelmetlen, kitalált valami, amiért az emberek egyébként mégis pénzt adnak annak reményében, hátha többért tudnak megszabadulni mint amennyiért vették.
Tudom, ezek kissé túlzások, de mégse. Nem kell magadra venni...
Többet nem szólok hozzá ehhez. Szeretek vitázni, de értelmes keretek között. De te #51 pl teljesen hülye vagy :D
Meg is válaszoltad. Az arany valószínuleg ertekkel fog bírni. Vagyis ugyanúgy nem biztos ahogy a bitcoin esetében sem. Az lehet hogy az arany megfogni meg lehet de próbáld meg megenni. Nem fog menni. Ne akarj összezárva lenni éhezve egy lakatlan szigeten egy rakás arannyal. Ott majd rájössz mennyire nem ér semmit az hogy meg tudod fogni. Ott rájönnél hogy nem ugyanazok a problémák vele mint a bitcoinnal. Ahogy akkor is szóval egy aranytömböt fizethetsz vele ételért de nem tudod fel darabolni. Majd odaadod az egészet vagy éhezel. Hamar oda kéne adni mindenedet akkor is ha a töredékéért is adnának neked egy szelet kenyeret.
Az aranyat se befektetésre hozták létre. Olvasd inkább el a történetét és akkor nem írsz majd hülyeségeket. Nem létrehozták hanem kialakult méghozzá nagyon régen. Az hogy a Bitcoin semmi meg megint azt hogy miután te nem tudod hogy mi azt hiszed hogy semmi... A világot úgy fogod megismerni ha tanulsz amíg ezt nem teszed meg addig minden mást is semminek fogsz hinni.
Most olvasom hogy vte valójában nem is akarod folytatni a párbeszédet úgyhogy akkor az írásom nem is neked szól hanem azoknak akiket érdekel a téma és a tudásukat akarják bővíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!