Miért nem tiltják be a bitcoint és társait? Mi értelme van? Van aki elhiszi hogy valaha ez felváltja a valódi pénzt?
Akkor közelítsd meg máshogy a dolgot. Ne a Bitcoin-t vedd alapul hanem mondjuk a Nano-t. Tized másodperc alatt megy végbe tranzakció és nem bányásszák. Ezzel így van valami problémád vagy ez se tetszik mert "júúj bűnözés".
Egyébként Bitcoint már nem igazán használnak bűnözésre. Rájött az FBI és egyéb szervek is, hogy egy programmal a tárca címek alapján két katitntással vissza lehet nézni egy Bitcoin tárca utalásait és, hogy melyik összeg honnan származik. Ha én például a Ledger-emről vennék Ethereummal egy telefont a neten akkor a tárca címemet nyilvánosan látnák. A tárcám tranzakciói között meg megtalálnák azt, hogy az az Ethereum amiből vettem a telefont, honnan jött. Az elvezetné őket a Binance fiókomra ahol meg KYS van vagyis személyivel, fotóval mindennel azonosítva vagyok náluk. És itt vége is a bulinak. Ha ezt drogokkal csinálnám akkor egyértelmű a következmény.
Jaj ezeket a kripto ellenes boomereket de imádom..
Remélem az megvan, hogy egy wallet cím birtokában a blokktörténetben visszanézhetőek a tranzakciók, ez már csak egy régi kitalált legenda, hogy a bitcoin egy fizetőeszköz illegális dolgokhoz.. Illetve a BTC csak egy kriptovaluta a sok közül, igaz hogy a legnagyobb, de sok van ami teljesen máshogy működik, teljesen más célja van, nagyon sok projekt globális problémákra keres megoldást. Akkor azok is rosszak? Aki meg ért hozzá, az tudja, hogy nem könnyű pénz ami a kriptoból jön, attól hogy egy "senki házi munkakerülő" vesz 100 dollárért bitcoint, nem lesz 5 év múlva milliárdos.
Itt most látom találkozik a kriptoimádók tábora, akik mindenáron megmagyarázzák hogy a BitCoin a világ 8. csodája, azokkal akik nem kimondottan kedvelik.
Próbálok semleges állásfoglalást adni: Nekem nincs semmi bajom a BitCoinnal. De a kérdezőnek abban egyébként igaza van (ha fáj belátni a Kripto szerelemseinek, akkor is), hogy egyébként jelenleg tényleg egy full értelmetlen dolog. Senki nem használja fizetőeszközként szinte csak a Darkweben történő illegális tranzakciókhoz. Pedig a lehetőség adott lenne már több helyen, mert lehet itt-ott fizetni vele. Úgyhogy kérdem én: Ki a tököm venne azért BitCoint, hogy utána azzal fizessen a boltban, amikor ugyan ezt minden hercehurca nélkül meg tudom tenni készpénzzel, vagy kártyával? Szóval ilyen szempontból jelenleg én sem látom semmi előnyét a BitCoinnak... Miért választanám ezt fizetési opcióként, mint a jelenlegi "normál" fizetési módszereket?
Jelenleg az emberek 95%-a szerintem azért tartogatja, meg veszi, hogy pénzt tudjon rajta keresni, semmi másért. Ha holnap azt mondja rá mindenki, hogy 300 ezer USD egy BTC, akkor annyi. Ha azt mondják hogy 10USD akkor annyi. Annyit ér, amennyiért hajlandóak megvenni.
Legtöbb embernek semmi komoly szándéka vele, csak szeretne felülni a vonatra, amivel pénzt tud keresni. Aztán vagy összejön, vagy nem.
De ezt el lehet játszani bármivel. Holnap legyártatok 1 milliárd rózsaszín téglát. Aztán azt mondom, hogy meg lehet venni 1$-ért kezdetnek. Aztán lesz aki azt mondja, hogy úú nekem is kell, de nagyon, adok érte 2$-t is. És így tovább, megy felfele az ára. Aztán eljutunk oda, hogy veszi mindenki, mert bízik abban, hogy drágábban tudja majd eladni valaki másnak, mint amennyiért vette. Mi értelme a rózsaszín téglának? Semmi az égegyadta világon. De emberek pénzt adnak érte, és reménykedik az, aki 22.570 USD-ért vette a téglát, hogy lesz olyan, akinek el tudja adni 25.345 USD-ért. Na kicsit ezt látom a BitCoinnál is :D
Úgyhogy felhasználás szempontjából én is (jelenleg) full értelmetlen dolognak látom. Pénzt keresni lehet rajta igen. Annak aki ért hozzá. Illetve olyan nincs, hogy valamin MINDENKI keres. Ha valakinek nyeresége van, akkor egy másik valakinek vesztesége. Ennyi.
Aztán lehet itt dobálózni vele, hogy ki hány csilliárdot keresett az elmúlt évben. Vagy igaz, vagy nem.
A jóslatokról meg annyit, hogy minden évben ez van, amit most is kántáltok. Úú év végére 100 ezer lesz! 500 ezer lesz! Eléri az 1 milliót!. Ezt hallgatjuk 3 éve :D.
Aztán tessék, 43 ezer USD-n áll. Ennyit a nagy jóslatokról. Teljesen feleslegesek ezek a "szerintem 2022 végére ennyi meg annyi lesz" kijelentések. Vagy annyi lesz, vagy nem.
45
Minden annyit ér amennyit adnak érte. Megsúgom a Forint is azért nem ér lósz.rt sem. A világ így működik. Tudom itthon a befektetés meg a tőzsde szitokszó mert azt sem tudják mi fán terem, de a világ nagyobb felén az átlagember is forgatja a megtakarításait, mert ők nem teljesen ostobák hogy a számlájukon hagyják elinflálódni. Na de ha végignézed, hogy mi mennyit hoz, akkor jól láthatod hogy egy jól összeállított kripto portfólió hozni fog és nem is keveset. Igen most esett a BTC de még mindig 10 ezerrel magasabb az árfolyam mint tavaly ilyenkor ha meg hosszabb távon nézed a trendeket folyamatosan felfelé megy. Most fog mindenki bevásárolni ami generálja majd a következö rallyt. És ez húzza magával a többit. Amúgy van olyan ismerősöm aki 6 éve csak veszi a BTC-t folyamatosan, árfolyamtól függetlenül, és ha most beváltaná adózás után is csak a profitból tudna venni egy új építésű családi házat egy jobb környéken. De ő tartja mert ebből akar és ha így halad, fog is 40 évesen nyugdíjba menni.
45: uhh, majdnem azt gondoltam hogy értelmes vagy, erre a végére beírtad ezt:
"A jóslatokról meg annyit, hogy minden évben ez van, amit most is kántáltok. Úú év végére 100 ezer lesz! 500 ezer lesz! Eléri az 1 milliót!. Ezt hallgatjuk 3 éve :D."
Te normális vagy? Duplázott az árfolyam 1 év alatt, centekről lett 69 ezer dollár, jelenleg 43. És te erről a növekedésről negatívan írsz? Lehet szidni a bitcoint, de nem az árfolyam miatt. Ha össze is omlik, jelenleg brutális értéke van.
47
Már az első mondatával elárulta hogy totálfogalmatlan.
#45: Senki nem mondta, hogy baj van az árfolyamával. Képzeld el, be tudom Írni google-ba, látom amit látok :D. Én az űberszakértő jósokra mondtam, akik mindig megmondják a tutit. És itt is megmondták. Emlékszem az egy évvel ezelőtti jóslatokra, hogy százezreket sőt volt ahol milliót rebesgettek 2021 végére. Erről ennyit. Nem ér semmit a jóslat :D.
#49: Látom megy a szövegértés. Akkor kérlek fejtsd ki, mire használják az emberek :D. Csakmert hogy a kutya nem használja fizetőeszközként, abban biztos lehetsz. Én tudom hogy mire lehet használni. LeÍrtam ezt is, csak nem fogod fel.
Miért veszik? Semmi másért, csak hogy el tudják adni nyereséggel. Jelenleg senkinek eszébe nem jut erre fizetőeszközként tekinteni, csak mondom :D. Úgyhogy nem azért értelmetlen mert én nem használom arra amire lehet. Hanem senki sem. De akkor tegye fel a kezét, aki életében valaha fizetett már valamiért bitcoinnal valahol. Nem sokan lesznek van egy olyan sanda gyanúm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!