20 évesekre milyen arányban jellemző ez az életszínvonal?
Nem felvágni szeretnék, egyrészt ez kevés ahhoz, másrészt pedig nem szeretek felvágni. Környezetemben élő velem egykorú fiatalokon azt látom, hogy nincs jövőképük, csak zűllenek, szórják a pénzt mintha nem lenne holnap. Nekem 20 évesen van kicsit több mint 1 millió ft megtakarításom, egy 4-es Golfom és ennyi. Többeknél meg szüleik autóját látom, vagy még csak jogsi sincs. És SEMMIT nem toltak alám, szüleim nem is támogattak anyagilag semmiben.
Tényleg ez jellemző a korosztályomra, vagy csak én mozgok rossz közegben?
Az auto maga a pazarlás.
Én 20 evesen egyetemre jartam, es utaztam a penzembol, hogy vilagot lassak, ismerkedjek. 22 evesen céget alapitottam stb.
Pont azert csinaltam ezeket, hogy 30 evesen ne párszázezres fizum legyen. Ez a befektetés, nem a kupac pénz.
Nekem sem volt 20 évesen egy forintom se. Dolgoztam egyetem mellett több helyen is, de mivel alám tényleg semmit nem toltak anyámék, ezért amit kerestem, el is ment albérletre, rezsire, kajára.
Jogsim 26, autóm 27 évesen lett, akkorra tudtam kigazdálkodni az árát (nemhogy jogsit, egy rántotthúsos szendvicset se kaptam anyáméktól 18 éves korom után). Onnantól kezdtem szabad szemmel is látható összegeket keresni.
Akkor most én felelőtlen 20 éves voltam? Nem gondolnám.
A 20 évesek többsége nem pénzügyileg tudatos. Vagy teljes mértékben eltartott, vagy diákmunkával keres annyit, amit fel is él. Azzal a pénzzel, amihez hozzájutnak, csak rövidtávú céljaik vannak.
Leginkább az a mentalitás, hogy majd csak az a pénz fog számítani, amit diplomázás után keresnek majd. Emiatt nem is foglalkoznak hosszabb távú megtakarítással 22-23 éves korukig, amikor már tényleg ott a láthatáron az egyetem/főiskola vége. Annak a pénznek általában csak annyi a célja, hogy miután végeztek legyen egy kis mozgásterük szükség esetén munkamiatt költözni.
Szerintem minimum minden negyedik rendelkezik ennyivel.
Én pont 20 vagyok, van kb 15 millió forintnyi vagyonom, ebből 1,5 a kocsim.
Ja és egyetemre járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!