Mennyi embernek van most félretéve legalább 1,5 millió Ft-ja arra az esetre, ha valami baj történne vele?(tényleg csak erre a célra és nem a lakás vagy nyaraláspénz beleszámolásával)
Mondjuk ha leég az albi/lakás vagy munkanelküli lesz az ember, vagy meg kell segíteni egy barátot/családtagot, vagy egészségügyi baja akad, vagy meg kell javítani valamit (stb.).
Természetesen ezt egy hozzáférhető formaban - szóval aki azt a penzt szamolná ide amiből részvényeket vásárolt, vagy valamilyen ingós-ingatlan vagyont (amit értékesíteni kell ha pénzre van szükség) az ne tegye.
"Igazából félrevisz, hogy pénzügyi kategóriát nem a szegény emberek olvassák, hanem akik figyelnek a pénzügyeikre és van pénzük."
Azért erre pont ezen az oldalon találhatsz rohadt sok ellenpéldát.
Termeszetesen, ha olyan kategóriában tenném fel a kérdést ahol sűrün panaszkodnak minden szarságra (most képzelje el mindenki a kedvencét) szerintem jóval változnának az arányok, csak azokba meg nem illene igazán.
Sőt ott még felre is ertenék, mert a "család" kategóriában igennel szavazna valaki a "másodunokatestvérének unokájának sógornőjére" hivatkozva.
"az üzlet/pénzügyek kategóriába a 150 nettót kereső prolik írogatnának többségben."
Pedig azok írnak. Aki ért hozzá azt elkergetik. Én statikus vagyok és nem válaszolok az Otthon kategóriában mert általában 0%-a lepontoznak és lehülyéznek, mert nem úgy van.
Az otthon kategóriában én is így jártam. Kivitelezésben dolgozom, látok ezt-azt. :D
Fixen tartunk 1,5-2 millió forintot a számláinkon vésztartalékként. Ez nem arra van szánva, hogy bármire is elköltsük. 1,5-2 között ingadozhat, az nem zavar, de én úgy alszom nyugodtan, ha 1,5 alá nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!