Mikor kapok rendes nyugdíjat?
Jövő év januárjában nyugdíjas leszek a nők 40 el.
Mivel idén decemberben még dolgoztam, ugyebár januárban még kapok fizetést,de februárban már nem.
Úgy hallottam,tavasszal szokták megállapítani az az évi nyugdíj szorzót. Addig milyen ellátmányt kapok?
Van olyan ismerősöm,aki 8 hónap múlva kapott csak határozatot.
Februártól kapok ellátást? Sajnos semmi megtakarításom nincs....
Kedves 10 es!
Pálcát törni bárki felett lehet,de nem biztos hogy érdemes.
Hiszen senki sem tudhatja a hátteret a mierteket rajtam kívül,minthogy te sem tudod,hogy fog alakulni az életed,vagy összejön e amit eltervezték,gondolom jóval fiatalabb korosztály vagy mint én.
Kicsit eltértünk a lényegről,mert az lett volna a kérdésem,hogy mikortól kapok ellátást.
Ehhez képest úgy gondolom,nem igazán korrekt és nincs is értelme más élete boncolgatásának,de nem haragszom,mert nincs miért...:)
Neked szép és tartalmas életet kívánok,tiszta szívből kívánom, teljesüljön minden álmod!
"te sem tudod,hogy fog alakulni az életed,vagy összejön e amit eltervezték,gondolom jóval fiatalabb korosztály vagy mint én."
Nyilván nem. De ha sz*rul megy valami, akkor első sorban azt a kérdést teszem fel magamnak, hogy én mit tudok javítani a saját helyzetemen. Pl. egy helyben toporogtam évekig, mert diploma nélkül nem tudtam feljebb lépni. 32 évesen, munka mellett, levelezőn elkezdtem és elvégeztem az egyetemet. Azóta felívelt a karrierem.
És igen, fiatalabb vagyok tőled, de azért annyira nem sokkal. Ha 17 évesen kezdtél dolgozni és folyamatosan volt munkád, akkor 57 éves vagy (nők 40-nel). Még 20 év sincs köztünk.
De pl. tapasztalat: a szüleimnek is volt nehéz időszakuk, voltak munkanélküliek, de apukám pl. sorra csinált meg tanfolyamokat, hogy jobb állást találjon. Minimálbéren talán 30 éve volt.
Csak arra utaltam, hogy az ember a saját szerencséjének a kovácsa és érdemes magasabbra lőni.
Az, hogy az idős szüleidről gondoskodsz, annak ellenére, hogy magad sem vagy túlzottan elengedve, dícséretes dolog. Kívánom, hogy még sokáig éljenek egészségben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!