Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nyugdíj mellett jár a gyes?...

Nyugdíj mellett jár a gyes? Tehát ha rendes öregségi nyugdíja van mondjuk nagyszülőnek, felveheti a gyest?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 13:21
 1/8 anonim válasza:

Igen nagyszülő is igényelheti a gyes-t!

Itt utána tudsz olvasni: [link]

2010. nov. 6. 14:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2010. nov. 6. 14:15
 3/8 anonim válasza:
Igényelheti, de én úgy tudom, akkor nem jár a nyugellátás.
2010. nov. 6. 15:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Ne már...tényleg? :( És akkor kinek éri meg ez? Mert melyik nyugdíj az ami kevesebb mint 27 ezer...nincs is olyan tudtommal...ha meg aktív életkorú a nagyszülő akkor dolgozik, és azért nem veheti fel a gyest.
2010. nov. 6. 15:58
 5/8 anonim válasza:

Előző vagyok.

Nézz utána, mert én csak ,mintha hallottam volna.

Egyébként a GYES az anya ”fizetése”, mert a gyereknevelés a ”munkája” (ezért is vonják a nyugdíjjárulékot). Gondolom a nagyszülőknél is így működik. Próbáld majd felhívni a MÁK-t, ott talán tudnak segíteni!

2010. nov. 6. 17:48
 6/8 anonim válasza:

Megint kotnyeleskedem…

Ezt találtam, ez alapján lehet, hogy nyugdíj mellett is jár:

”Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Mely rendszeres pénzellátásban részesülő személy részére lehet a gyermekgondozási segélyt megállapítani?

Azoknak a személyeknek, akik saját jogú nyugellátásban (öregségi, rokkantsági nyugdíj) részesülnek ”…

2010. nov. 6. 20:14
 7/8 anonim válasza:

"Megint kotnyeleskedem… "

Mi az a kotnyél?

2010. nov. 20. 12:39
 8/8 anonim válasza:

”KOTNYELES:

Összetett szó. Előtagja a kotyog, kottyant szócsalád hangutánzó töve. Utótagja a nyelv főnév '-s' képzős melléknévi származékának a régi nyelvben és a nyelvjárásokban előforduló 'v' nélküli változata.

Mindkét alkotóelem a sok és fölösleges beszéd fogalmát fejezi ki.”

2010. nov. 21. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!