Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor kapok rendes nyugdíjat?

Mikor kapok rendes nyugdíjat?

Figyelt kérdés

Jövő év januárjában nyugdíjas leszek a nők 40 el.

Mivel idén decemberben még dolgoztam, ugyebár januárban még kapok fizetést,de februárban már nem.

Úgy hallottam,tavasszal szokták megállapítani az az évi nyugdíj szorzót. Addig milyen ellátmányt kapok?

Van olyan ismerősöm,aki 8 hónap múlva kapott csak határozatot.

Februártól kapok ellátást? Sajnos semmi megtakarításom nincs....

2021. dec. 15. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem a kérdést. Ha mondjuk január 10-től igényled a nyugdíjat, akkor attól a naptól fogod kapni. Apukám tavaly novemberben ment nyugdíja, előbb jött az utalás, mint a határozat. A nyugdíj szorzós mondatot meg pláne nem értem - a nyugdíjat az elmúlt x évtizednyi fizudból állapítják meg.
2021. dec. 15. 21:19
 2/12 A kérdező kommentje:

Az a szorzó amit minden évben megállapítanak.

Január elsejétől vagyok nyugdíjas.Dec.31 így dolgozom.

Édesapád kapott nyugdíj előleget, mielőtt a határozatot megkapta?

Ez lett volna a kérdésem, vagyis kapok ellátmányt addig,míg meg nem állapítják a nyugdíjat?

Ha pl. Csak májusban fogják,addig mit kapok? Apukadnal ez hogy ment?

2021. dec. 15. 21:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Valorizációs szorzó.
2021. dec. 15. 21:41
 4/12 anonim ***** válasza:

Azért az valahol szomorú, hogy 40 év meló után nincs semmi megtakarításod. Egy normális országban ez nem volna így, mert élhető bérek volnának.

És te még szerencsés vagy, mert kapsz nyugdíjat. Aki ma 40 alatt van, annak csak akkor lesz nyugdíja, ha magának gyűjt.

2021. dec. 15. 21:50
 5/12 anonim ***** válasza:
November 5-től volt nyugdíjas, aznap jött a novemberi utalás és talán másnap a határozat. Nem maradsz hónapokig pénz nélkül, ez teljesen biztos.
2021. dec. 15. 21:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Időben neki kell állni a nyugdíjat intézni, nem az utolsó pár hétben, mert ha esetleg hiányzik valami idő, jogviszony vagy bármi, akkor hosszadalmas lehet utánajárni. Érdemes már hónapokkal előtte kérni egy előzetes számítást, akkor kiderülhet, hogy ha hiányzik valami. Amennyiben nem, akkor szinte azonnal megy a dolog.
2021. dec. 15. 22:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Számítottak már szolgálati időt neked?

Akkor tarthat sokáig a nyugdíjszámítás, ha sok helyen dolgoztál és nem voltál rendesen bejelentve.

Szoktak előleget is megállapítani, ha úgy néz ki, hogy az adatok egy részét hosszabban lehet beszerezni.

2021. dec. 16. 20:14
 8/12 A kérdező kommentje:

Időben intézem mindent,igen már kiszámították a szolgálati időt is.

Külön kiemelték,hogy kizárólag lát nappal előtte menjek be intézni.

Hozzáteszem,én már rég bementem volna....

Az hogy nincs megtakarításom,valóban szomorú. 17 éves koromtól dolgoztam,se táppénz se gyes és gyed semmi,lehuztam 40 évet.

Egyedül vagyok világéletemben mindent egyedül oldották meg segítség nélkül. A minimalberekbol nem tudtam félretenni, örültem,hogy megelek,plussz idős szüleimet is segítek a mai napig ahogy tudom.

2021. dec. 17. 16:37
 9/12 A kérdező kommentje:
Pár nappal
2021. dec. 17. 16:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Hát, nem mondhatni, hogy túltoltad az életet. Azért minimálbérért gürizni ennyi időn át? Ebből nem sok nyugdíjad lesz.

Ha valaki pályakezdőként minimálbéres, vagy pályaváltáskor az, az még oké, de hogyhogy nyugdíjig minimálbéren voltál? Abból megélni nem lehet, csak túlélni. Ráadásul se férj, se gyerek, akkor nem értem: miért nem képezted magad, hogy előrébb juss?

2021. dec. 17. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!