40 évesen nyolc millió megtakarítás jónak számít?
Ez az anyámmal élek dolog mit jelent. Vettél egy házat/lakást és anyád költözött hozzád, te laksz anyád házában vagy közösen béreltek?
Ez a 8 millió 40 évesen szerintem még akkor is sovány, ha közben ingatlant vettél, ha viszont anyád házában élsz, akkor egyszerűen nem is értem, mire verted el a pénzed, még úgy sem, ha beszálsz a kosztba és rezsibe.
Saját lakással nem lenne rossz a 8 milla, de 40 évesen szülőkkel élni azért gáz. Én szinte szégyenkeztem, hogy csak 32 évesen tudtam lakást venni...
250-es fizu elég soványka. Nyugtass meg, hogy legalább nettó, nem bruttó. Mit dolgozol, miért nem képzeld magad a jobb fizuért?
Aki írta hogy az átlag megtakarítás 16 millió, ja, átlag, nem medián. Az átlagot torzítják a milliárdosok (pl Lölöke). A medián meg valahol 2 millió körül van.
"Az a baj, hogy mindenki a mostani bérekkel számol. Húsz éve egy átlagos fizetés még a százezret sem érte el."
Ezért kellett volna befektetni. Kamatos kamatról hallottál már?
40 éves vagy és van 8 milliód, meg takarítva, szerintem teljesen jó a mai világban, attól el tekintve hogy még otthon laksz.
Sok ember szerint ez gáz, vagy szégyen....stb....
Szerintem, nem az, csak ki használsz egy olyan lehetőséget, amit a mai világban sokan nem tudnának, meg csinálni.
Sokan már. 25 évesen, el költöznek otthonról vagy még előbb, és hol tartanak? Albérlet vagy nagy nehezen egy saját lakás, ahol fizetni fognak a banknak még vagy 25 évig.
Akik meg itt írnak, hogy 30 éves koruk elött el mentek, otthonról és hogy nagyon jól élnek, ezeknek az embereknek a 70-80% hazudik.
Mert a magyar valóság és statisztikák, nagyon nem ezt mutatják.
"Sok ember szerint ez gáz, vagy szégyen....stb...."
Nem szégyen és nem gáz a szülővel lakni. Van egy kollégám, aki 50 évesen az anyjával él egy társasházi lakásban annak ellenére, hogy van egy saját háza is. Ez nem probléma, sokan tényleg szégyennek gondolják egy bizonyos kor fölött a szülőkkel lakást és túl korán elmenekülnek otthonről, aminek hosszútávú negatív anyagi következményei vannak.
Itt az a probléma, hogy a kérdező annak ellenére sem jutott sokra, hogy a 40 éves koráig a szülői házban maradt. Felütve a KSH-t ez gyakorlatilag annyi, mintha az elmúlt 20 évben a mindenkori nettó átlagbér 20-25%-át félrerakta volna és hagyta volna elinflálódni.
És itt jön a kérdés, hogy amúgy mi célja is van ennek? Folytatja még 25 évig, mire kb eléri a nyugdíjkorhatárt összejön kb 55 milliója (ami reálértéken jóval kevesebbet fog érni, mint ma!) és esetleg megörökli a házat, amiben él. És? Nyugdíjba megy kb. 2-3 évi akkori átlagbérrel a számláján?
19-es... Igazad van! Ott a pont!
Nekem is van 2 olyan ismerősöm, akiknek alig volt valamennyi pénzük, most már nem tudják hogy hova költség el a vagyonukat.
A gazdag élethez, kő kemény ismeretég kell.
Itt már nem számít az hogy, kinek milyen végzettsége van, értettségi, 1 vagy több diploma vagy nyelvtudás. Ez már csak, mellék kérdés. Protekció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!