Lehet ennyi pénzért jó állapotú, használható autót kapni?
Szeretnék autót venni. Első autó. A szüleim felajánlották hogy vesznek, de nem feltétlenül olyat amit én szeretnék.
Nekem nagyon tetszik a BMW X5, BMW X3, Land Rover Range Rover Sport, Volkswagen Touareg, illetve a Skoda Kodiaq.
Nekem van kb 5 500 000 forintom megspórolva (kb 15 000 euró). Ennyi pénzért lehet kapni ilyen típusú autókat, amelyek működőképesek, nincs rajtuk többszázezer kilóméter, nem rozsdás, nincs meghibásodva?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Neked a Ford mustang is szar lenne mi?
De amúgy értesz is hozzá? Vagy mi a vélemény alap?
11
A mi autóinkat vezettem. Suzuki Vitara, Volkswagen Passat TDI 2.0, Skoda Kodiaq.
Akkor szerettem meg a terepjárókat, a Suzuki és a Skoda miatt.
És nem, 12-es, nekem a Mustang se tetszik. Nem vagyok az ilyen autók híve.
15
Egyrészt nem érzem magamnak csórónak. Ha 18 évesen ennyi pénzt megspóroltam, az azért nem kis dolog. Másrészt...
Nem az én nevemre vesszük az autót úgyse.
Nem, nem rallizok. De 8 éves korom óta vezetek és 12 évesen már kilométereket vezettem egyedül az autóban (ekkor érte el a lábam a pedálokat) természetesen erdei úton, nem főúton, vagy faluban.
17
Touaregünk volt nekünk is (igaz, azt sosem vezettem) és X5 is van a családban. Semmi probléma nem volt velük.
Nem tudom a magasság a mi köze ehhez...
Megspórolni nem nehéz,
ha van miből vagy van kin,
megkeresni nehéz!
Itt alapvetően arról van szó, hogy magyarországon minden drágább kocsi pénzkidobás ami nem haszongépjármű és nem lehet vele termelni vagy nem gyüjtői példány.
Azért mert nem csak amortizálódik, hanem évről évre elinflálódik. Kijönnek az újabb modellek / elkezdik árulni a használtakat már nem ér annyit.
Szóval, ha azért "spóroltál" hogy kidobd a pénzt az ablakon akkor csak tessék!
A 2000-ben Tervezett / gyártott kocsik 80% -át még 15-20 évre tervezték, és még mindíg szaladgálnak, de az utánna gyártottakat már csak a felére.
X5- ös?
Jóhogy nem volt még komolyabb baja, főleg ha alig használják és nem a legelső 1999-ben megjelent verzióról beszélünk. 2018 ban is jelent meg X5.
Viszont egy gyárilag is csak 3-5 milliós autónak 10 évesen is jóval olcsóbb a nagyszervíze mint egy gyárilag 10 milliósnak 10 évesen.
Újaknak meg a legdrágább!!!
Ami selejtes lenne az használtba se éri meg az 5 éves kort, de egy új kocsinál simán belefuthatsz!
Ez akkor a leggázosabb, ha pont lejárt a garancia.
Vagy mondjuk erre arra nem vonatkozik.
Nekem már volt 5 kocsim a 20 éves pályafutásom alatt, és azt tudom mondani, hogy a legolcsóbb a legegyszerűbb a legmegfelelőbb ide magyarországra, főleg melóbajáráshoz!
Persze, ha kijársz németbe, és tekersz havi 6 ezer kilométert a melóért akkor ne sajnáld az új kocsira, csak legyen jó!
Ne drága legyen, hanem jó!
Ha jól értem, 5.5 millióért akarsz autót vásárolni, amit te spóroltál össze 18 éves korodra.
Emellett még nagyon tudsz valamit, mert azt sem a saját nevedre akarod íratni. Természetesen a vezetéssel semmi gond, mert 10 éves földutas-gyakorlattal rendelkezel.
Na jó, mára ennyi elég is lesz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!