Miért kerül ilyen sokba a Mercedes G 500? Megéri ilyet venni?
Még nincs jogosítványom, egyelőre nem is téma.
De nagyon tetszik nekem ez az autó, viszont az ára hatalmas. Egy ház árába kerül. A pénz még lenne (nem nekem, hanem a szüleimnek) de nincs hogy ilyen drága autót kérjek.
Első kérdés hogy mi ilyen drága rajta? Miért ilyen értékes?
A második kérdés (hogyha nekem is lesz annyi pénzem) megéri ilyen kocsit venni?
Az, hogy megéri-e ilyen autót venni, teljesen szubjektív. Van, aki rá szánja a pénzt, és van, aki nem.
Az autó árát több dolog is indokolja:
- Benne van egy csomó drága műszaki fejlesztés (futómű, összkerék-hajtás, váltó, motorok), amiket a vevőnek meg kell fizetnie.
- Az autó nagy teljesítményű és meglehetősen környezet szennyező, ezért drága a regisztrációja is.
- A Mercedes hatalmas haszonkulccsal értékesíti ezt a modellt, mert megteheti. Rengeteg gazdag ember akar ilyet, ezért kis túlzással annyit kérnek érte, amennyit csak akarnak.
Azért drága amiért egy drága öltöny, ekszer..
Mert a dragasaga adja az értéket.
Az autó nem különleges semmi extra sincs benne sőt nem is igazán jó autó autós szemmel. De itt nem ez a lényeg. Egy drága svájci karóra se pontos, mert nem az a lényege a karoranak hogy az időt mutassa, hanem az, hogy te megengedheted magadnak hogy egy felesleges dologért pénzt adj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!