15 millió Ft-ot érdemes inkább lakásba fektetni (kiadni) vagy állampapírba?
Figyelt kérdés
2021. okt. 20. 10:34
11/19 A kérdező kommentje:
Igaz, köszi. Marad a MÁP plusz.
2021. okt. 21. 16:38
12/19 anonim válasza:
Én szerintem most egyik sem jó választás. Mivel elértük a monetáris ciklus végét, így lehet számítani egy válságra néhány éven belül. Válságban pedig lemennek az ingatlan árak, mert az emberek nem tudják fizetni a hiteljeiket, és olyankor túlkínálat keletkezik az ingatlanpiacon ami lenyomja az árakat. Támogatni az államadóságot pedig egy időzített bomba, arról nem is beszélve, hogy a valós infláció jóval nagyobb mint az MNB által közölt, így nem kapsz annyit vissza reál értéken mint amennyit beteszel.
13/19 A kérdező kommentje:
12-es akkor mégis mit javasolsz? Itthon mégse tarthatom a pénzem. A lakásárak nem fognak lejjebb menni, mert kb egy nap alatt elkapkodják a lakásokat (dél-Mo, Pesten nem tudom). Időzített bomba az állampapír? Ha csődbe megy az ország, akkor a pénznek se lesz értelme. Vagy váltsam be eurora az egészet?
2021. okt. 22. 07:39
14/19 anonim válasza:
Szóval minden egy időzített bomba és a pénzed úgysem fog sehol semennyit érni pár év múlva...
Ha válság lesz, az megint nem csak Magyarországra lesz hatással (nem is tőlünk fog indulni), így az euróddal sem fogsz tudni mit kezdeni.
Kérdező, nem maradt más, mint bevarrni a párnacihába! :)
Imádom az ilyen válaszokat... Ez a tipikus: Add inkább nekem, azzal mindenki jobban jár!
15/19 anonim válasza:
Őszintén szólva nagyon nehéz most a befektetők dolga. Én személy szerint azt csinálom most amint a bankok és államok az elmúlt években is csináltak. Befektetési aranyat vásárolok. Még háborúban is először az aranyat menekítik nem a Fiat pénzeket mert az aranynak van értéke a Fiat pénzek mögött pedig nincsen valós fedezet. JP Morgan mondta annak idején "Az arany pénz, minden más hitel."
16/19 anonim válasza:
#15 - Kérdés, hogy ami 100 éve igazság volt, az vajon érvényes-e még. :)
17/19 anonim válasza:
Ha megnézed a történelmet láthatod, hogy egyik FIAT pénz sem élte túl. Az arany pedig itt van már velünk elég régóta, és bizonyította, hogy értéke van.
18/19 anonim válasza:
Mit jelebt az, hogy az allampapir kis osszeghez idealis?
Mennyi az a kis osszeg?
19/19 A kérdező kommentje:
Kis összeg, amíg nem tudsz venni egy lakást. Az aranyhoz visszatérve ennyi erővel a telek is jó befektetés. Meg az ingatlan is. De inkább maradok az állampapírnál egyelőre.
2021. okt. 23. 07:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!