Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Titeket is zavarnak az irreáli...

Titeket is zavarnak az irreálisan magas üzemanyagárak?

Figyelt kérdés
Holnap a MOL 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, így 1 benzin átlagosan 488, míg 1 liter gázolaj átlagosan 501 forintba fog kerülni holnaptól, azonban a jelenlegi üzemanyagárak is irreálisan magasak. Eközben az ún. kormány ebből 100 milliárd forint bevételt vár és eszük ágában sincs a jövedéki adó csökkentése, pedig ők harsogták ellenzékben, hogy az állam nyerészkedik a magas üzemanyagárakon.
2021. okt. 12. 05:57
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
76%
30: még csak nem is Mucsajröcsöge, felkapott része az országnak, jó drága házakkal :D Mégis fos a közlekedés sajnos, ahhoz pedig kicsik a települések, hogy mindegyik fenntartson iskolát. Cserébe amúgy rengeteg előnye van, mi kifejezetten szeretünk itt élni, csak hát ja, az autó kötelező elem a mindennapokhoz.
2021. okt. 12. 16:40
 32/55 anonim ***** válasza:
93%

Két előnyt tudok elképzelni: olcsóbb ház és csendes, nyugis környék. Ha az előbbi kiesik, akkor nem értem, mert az utóbbi egy kertvárosban is megvan, onnan meg nem kell helyközi busz.

Vidéki megyeszékhelyen élek. Soha nem költöznék a várostáblán kívül, részben azért mert a munkámhoz nélkülözhetetlen a jó internet kapcsolat, az meg a környéki falvakban vagy zártkertekben nincs.

Húgom kiköltözött 5km-re faluba, mert ott olcsóbb volt. Majd fog szívni ha a lánya tizenéves lesz és folyton hurcolnia kell mert minden a városban van.

2021. okt. 12. 17:06
 33/55 anonim ***** válasza:
0%

Mi itt nőttünk fel, itt volt berendezve az életünk. Rövid ideig laktunk városban, lakásban, de utáltuk. Mások is amúgy, húszas éveink elején kb. az egész baráti társaság költözött városba, most, 30 fölött meg szivárog mindenki vissza, elegük van belőle. Nálunk itt mondjuk tök megszokott, hogy a középiskolás gyerekek egyedül buszoznak a városba suliba (nem egy nagy cucc, kb 40 perc, mi is így jártunk anno), nem kell mindenkit mindenhova hurcolászni. A kisebbeket meg a szomszéd településre át lehet azért dobni kocsival, kb 10 perc, hazafele elintézem a boltot is pl. Ekkora gyerek úgyse menne egyedül városon belül sem, szóval az időt úgyis rá kéne szánni, akkor is, ha gyalog mennénk.

Amúgy a stabil net az én munkámhoz is kell, de arra pl nincs panasz egyáltalán, van ötgé :D

De mindegy, ez már nagyon off, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a vidék nem egyenlő Mucsajröcsöge, ettől függetlenül az autó itt, sajnos vagy nem sajnos, a mindennapok része, nem olyan egyszerű a szitu, hogy kiszállunk belőle és kész.

2021. okt. 12. 21:45
 34/55 anonim ***** válasza:
91%

"Amúgy a stabil net az én munkámhoz is kell, de arra pl nincs panasz egyáltalán, van ötgé :D"

Akkor mást jelent nekünk a stabil net. :) Nekem azt, hogy kábeles és legalább 100Mbit. A mobilnet minden csak nem stabil. Ja, és drága is.

2021. okt. 13. 08:08
 35/55 anonim ***** válasza:
76%
Kábeles, szupergyors net is van, sose volt még vele probléma, az ötgét azért írtam, hogy még az is gond nélkül működik :D mondjuk egy faluval odébb már nem :D
2021. okt. 13. 11:13
 36/55 anonim ***** válasza:
83%
Tojok az üzemanyagárakra, mert elektromossal járok. Sok még az ingyenes töltő, leginkább azokat használom, de ha fizetni kell érte 2-3 liter benzin árából megyek 100 km-t, az otthoni töltés pedig kb 0.8 literre jön ki. Én aránylag hosszabb távokra használom és így jönnek ki ezek a számok. Ha csak városban használnám, akkor még ennyibe se kerülne.
2021. okt. 13. 12:00
 37/55 anonim ***** válasza:
76%
#36: Mennyit mégy évente? Mert én csak azért nem vettem elektromosat, mert az évi 10 ezer km-es futással nem érné még meg, mert a kocsi maga kétszer annyiba kerül, mint egy ugyanolyan benzines.
2021. okt. 13. 12:53
 38/55 anonim ***** válasza:
38%

Igen, engem zavar. Van autóm, van ahova azzal járok, de tegnap biciklivel mentem már egy helyre, és most már amikor csak lehet, kerülöm az autózást, akkor is, ha az sokkal kényelmesebb.

Eddig is drágálltam az üzemanyagot, de most már a 95-ös benzin is 500 forint. Nevetséges.

Ja, és még mielőtt jön valaki, hogy bezzeg cigire kidobod a pénzt: arra sem adok ki pénzt, de egyébként szomorú, hogy autóval közlekedni, hogy időt spóroljon az ember már ekkora luxus egy retkes európai országban 2021-ben.

2021. okt. 13. 15:53
 39/55 anonim ***** válasza:
76%

Azért ez elég relativ, hogy most drága vagy sem.

2012-ben az akkori nettó minimálbérbol 140 liter benzint vehettél, a mai nettó minimálbérből a mai állítólag drága benzin árakon 220 litert vehetsz.

Ha most 800ft lenne akkor tartanánk ott mint 2012-ben.

2021. okt. 13. 18:04
 40/55 anonim ***** válasza:
83%

37

Olyan 17-20000 között. Kb 60-65%-át országúton a maradékot városban. Agglomerációból járok be dolgozni a fővárosba. Eddig kb 40-50 ezret költöttem üzemanyagra, ez most szinte lecsökkent nullára. Mint ahogy az előző kommentemben is írtam, a legtöbbször ingyenes töltőket használok, nagy ritkán megyek fizetősre, csak akkor ha nincs más lehetőség a környéken.

Persze, tisztában vagyok vele, hogy ez nem fog örökké tartani (ingyenes töltések) de ameddig van ez a lehetőség, addig kihasználom.

2021. okt. 13. 19:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!