Titeket is zavarnak az irreálisan magas üzemanyagárak?
Két előnyt tudok elképzelni: olcsóbb ház és csendes, nyugis környék. Ha az előbbi kiesik, akkor nem értem, mert az utóbbi egy kertvárosban is megvan, onnan meg nem kell helyközi busz.
Vidéki megyeszékhelyen élek. Soha nem költöznék a várostáblán kívül, részben azért mert a munkámhoz nélkülözhetetlen a jó internet kapcsolat, az meg a környéki falvakban vagy zártkertekben nincs.
Húgom kiköltözött 5km-re faluba, mert ott olcsóbb volt. Majd fog szívni ha a lánya tizenéves lesz és folyton hurcolnia kell mert minden a városban van.
Mi itt nőttünk fel, itt volt berendezve az életünk. Rövid ideig laktunk városban, lakásban, de utáltuk. Mások is amúgy, húszas éveink elején kb. az egész baráti társaság költözött városba, most, 30 fölött meg szivárog mindenki vissza, elegük van belőle. Nálunk itt mondjuk tök megszokott, hogy a középiskolás gyerekek egyedül buszoznak a városba suliba (nem egy nagy cucc, kb 40 perc, mi is így jártunk anno), nem kell mindenkit mindenhova hurcolászni. A kisebbeket meg a szomszéd településre át lehet azért dobni kocsival, kb 10 perc, hazafele elintézem a boltot is pl. Ekkora gyerek úgyse menne egyedül városon belül sem, szóval az időt úgyis rá kéne szánni, akkor is, ha gyalog mennénk.
Amúgy a stabil net az én munkámhoz is kell, de arra pl nincs panasz egyáltalán, van ötgé :D
De mindegy, ez már nagyon off, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a vidék nem egyenlő Mucsajröcsöge, ettől függetlenül az autó itt, sajnos vagy nem sajnos, a mindennapok része, nem olyan egyszerű a szitu, hogy kiszállunk belőle és kész.
"Amúgy a stabil net az én munkámhoz is kell, de arra pl nincs panasz egyáltalán, van ötgé :D"
Akkor mást jelent nekünk a stabil net. :) Nekem azt, hogy kábeles és legalább 100Mbit. A mobilnet minden csak nem stabil. Ja, és drága is.
Igen, engem zavar. Van autóm, van ahova azzal járok, de tegnap biciklivel mentem már egy helyre, és most már amikor csak lehet, kerülöm az autózást, akkor is, ha az sokkal kényelmesebb.
Eddig is drágálltam az üzemanyagot, de most már a 95-ös benzin is 500 forint. Nevetséges.
Ja, és még mielőtt jön valaki, hogy bezzeg cigire kidobod a pénzt: arra sem adok ki pénzt, de egyébként szomorú, hogy autóval közlekedni, hogy időt spóroljon az ember már ekkora luxus egy retkes európai országban 2021-ben.
Azért ez elég relativ, hogy most drága vagy sem.
2012-ben az akkori nettó minimálbérbol 140 liter benzint vehettél, a mai nettó minimálbérből a mai állítólag drága benzin árakon 220 litert vehetsz.
Ha most 800ft lenne akkor tartanánk ott mint 2012-ben.
37
Olyan 17-20000 között. Kb 60-65%-át országúton a maradékot városban. Agglomerációból járok be dolgozni a fővárosba. Eddig kb 40-50 ezret költöttem üzemanyagra, ez most szinte lecsökkent nullára. Mint ahogy az előző kommentemben is írtam, a legtöbbször ingyenes töltőket használok, nagy ritkán megyek fizetősre, csak akkor ha nincs más lehetőség a környéken.
Persze, tisztában vagyok vele, hogy ez nem fog örökké tartani (ingyenes töltések) de ameddig van ez a lehetőség, addig kihasználom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!