Titeket is zavarnak az irreálisan magas üzemanyagárak?
1990-ben még országos szintű napokig tartó blokád volt a rekord magas üzemenyag árak miatt.
Ma meg már a füle botját se mozdítja senki se, bármennyi bőrt is akarjanak lenyúzni róla, sőt, még meg is magyarázza magának de főleg másoknak is, hogy végülis nem is olyan drága, mert lehetne 3x ennyi is...
Mi lett ezzel az országgal, úristen...
20
A munkahelyem 100%-ban tériti a tömegkölekedést így az ingyen van, autóra meg 9 forintot fizet kilométerenként. Feleségem helyben dolgozik ő biciklivel jár vagy gyalog mert úgy is csak 15 perc. Gyerekeket suliba bicikli/gyalog nagy ritkán autó. Havonta van 2 nagy bevásárlás meg pár extra alkalom ha olyan helyre kell menni amit nem lehet kényelmesen megoldani. Nyilván gyerekekkel kell az autó mert bármikor lehet bármi meg pl covid idején a munkahelyem tiltotta a tömegközlekedést de akkor meg kollégákkal betársoltunk és felváltva használtuk az autóinkat. De egyébként meg tudnánk lenni autó nélkül is. Ahogy kb az emberek 90%-a is, csak itt megy ez az amcsi majmolás hogy valaki onnantól raj hogy kocdija van és utána a wc-re is azzal jár mert alantas dolog gyalogolni meg biciklizni.
"Mondjuk ha van autó, akkor a tömegközlekedést nem értem. Vagy ha tömegközlekedés, akkor minek fizetni az autót (biztosítás, adó, stb)?"
Nekünk is van autó de attól még BKK-val járok. Autó lenne kb 60e havonta (üzemanyag, amortizáció stb) plusz Bp belvárosban parkoló bérlés egy vagyon. Ehhez képest a BKK bérlet csak 9500/hó.
"Nekünk is van autó de attól még BKK-val járok. Autó lenne kb 60e havonta (üzemanyag, amortizáció stb) plusz Bp belvárosban parkoló bérlés egy vagyon. Ehhez képest a BKK bérlet csak 9500/hó."
Ja, persze, Büdipest, bocs, saját fejjel gondolkodtam. Nekem az a város túl nagy, sose költöznék oda.
#26: Hát nem tudom, itt a város egyik végéből a másikba eljutsz kocsival 30 perc alatt, dugók meg csak a reggeli és délutáni csúcsban szoktak lenni.
Amíg nem homeoffice-ban dolgoztam, 20 perc alatt bent voltam a munkahelyen, 6km volt az egész.
#27: szerencsés akinek olyan közeli a munkahely.
Mondjuk 6km esetén én tuti biciklivel járnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!