Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Titeket is zavarnak az irreáli...

Titeket is zavarnak az irreálisan magas üzemanyagárak?

Figyelt kérdés
Holnap a MOL 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, így 1 benzin átlagosan 488, míg 1 liter gázolaj átlagosan 501 forintba fog kerülni holnaptól, azonban a jelenlegi üzemanyagárak is irreálisan magasak. Eközben az ún. kormány ebből 100 milliárd forint bevételt vár és eszük ágában sincs a jövedéki adó csökkentése, pedig ők harsogták ellenzékben, hogy az állam nyerészkedik a magas üzemanyagárakon.
2021. okt. 12. 05:57
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
90%

1990-ben még országos szintű napokig tartó blokád volt a rekord magas üzemenyag árak miatt.

Ma meg már a füle botját se mozdítja senki se, bármennyi bőrt is akarjanak lenyúzni róla, sőt, még meg is magyarázza magának de főleg másoknak is, hogy végülis nem is olyan drága, mert lehetne 3x ennyi is...

Mi lett ezzel az országgal, úristen...

2021. okt. 12. 11:49
 22/55 anonim ***** válasza:
14%

20

A munkahelyem 100%-ban tériti a tömegkölekedést így az ingyen van, autóra meg 9 forintot fizet kilométerenként. Feleségem helyben dolgozik ő biciklivel jár vagy gyalog mert úgy is csak 15 perc. Gyerekeket suliba bicikli/gyalog nagy ritkán autó. Havonta van 2 nagy bevásárlás meg pár extra alkalom ha olyan helyre kell menni amit nem lehet kényelmesen megoldani. Nyilván gyerekekkel kell az autó mert bármikor lehet bármi meg pl covid idején a munkahelyem tiltotta a tömegközlekedést de akkor meg kollégákkal betársoltunk és felváltva használtuk az autóinkat. De egyébként meg tudnánk lenni autó nélkül is. Ahogy kb az emberek 90%-a is, csak itt megy ez az amcsi majmolás hogy valaki onnantól raj hogy kocdija van és utána a wc-re is azzal jár mert alantas dolog gyalogolni meg biciklizni.

2021. okt. 12. 11:59
 23/55 anonim ***** válasza:
22%
#21: Csakhogy akkor 65%-al emelték hirtelen a benzinárat, mivel korábban az nem követte a világpiaci árat. Ez olyan, mintha 300-ról hirtelen 500-ra emelték volna az árat. Apró emelésekkel nem tűnik fel.
2021. okt. 12. 12:01
 24/55 anonim ***** válasza:
88%

"Mondjuk ha van autó, akkor a tömegközlekedést nem értem. Vagy ha tömegközlekedés, akkor minek fizetni az autót (biztosítás, adó, stb)?"

Nekünk is van autó de attól még BKK-val járok. Autó lenne kb 60e havonta (üzemanyag, amortizáció stb) plusz Bp belvárosban parkoló bérlés egy vagyon. Ehhez képest a BKK bérlet csak 9500/hó.

2021. okt. 12. 13:10
 25/55 anonim ***** válasza:
34%

"Nekünk is van autó de attól még BKK-val járok. Autó lenne kb 60e havonta (üzemanyag, amortizáció stb) plusz Bp belvárosban parkoló bérlés egy vagyon. Ehhez képest a BKK bérlet csak 9500/hó."

Ja, persze, Büdipest, bocs, saját fejjel gondolkodtam. Nekem az a város túl nagy, sose költöznék oda.

2021. okt. 12. 13:23
 26/55 anonim ***** válasza:
61%
25: vidéken legfeljebb a parkolást spórolnam meg, autó napi használatra akkor is egy vagyon.
2021. okt. 12. 14:35
 27/55 anonim ***** válasza:
61%

#26: Hát nem tudom, itt a város egyik végéből a másikba eljutsz kocsival 30 perc alatt, dugók meg csak a reggeli és délutáni csúcsban szoktak lenni.

Amíg nem homeoffice-ban dolgoztam, 20 perc alatt bent voltam a munkahelyen, 6km volt az egész.

2021. okt. 12. 15:08
 28/55 anonim ***** válasza:
76%

#27: szerencsés akinek olyan közeli a munkahely.

Mondjuk 6km esetén én tuti biciklivel járnék.

2021. okt. 12. 15:25
 29/55 anonim ***** válasza:
76%
Vidék, nem vidéki város, hanem falu. Óránként megy egy busz két irányba, és ennyi. A gyerekeim a szomszád településre járnak óvodába, iskolába, mert a helyi ovi szar, iskola meg nincs is. Az egész délelőttöm elmenne, ha busszal akarnám megoldani a hurcolásukat, plusz a bevásárlást. Én itthonról dolgozom, nem túl hatékony, ha fél-háromnegyed óra helyett 2,5 óra, míg visszaérek. Délután meg mondjuk másfél, mert boltba menni már nem kell. Arról nem is beszélve, hogy baromira nem is érné meg, mert a helyközi bérlet marha drága. Örülök, hogy akinek minden a szájában van, megmondja, hogy nem kell minden nap autókázni, de van, ahol muszáj.
2021. okt. 12. 15:44
 30/55 anonim ***** válasza:
63%
#29: Valamit valamiért. Ez az ára, ha valaki Mucsajröcsögére költözik, mert ott olcsóbbak a házak.
2021. okt. 12. 16:09
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!