Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Titeket is zavarnak az irreáli...

Titeket is zavarnak az irreálisan magas üzemanyagárak?

Figyelt kérdés
Holnap a MOL 6 forinttal emeli a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, így 1 benzin átlagosan 488, míg 1 liter gázolaj átlagosan 501 forintba fog kerülni holnaptól, azonban a jelenlegi üzemanyagárak is irreálisan magasak. Eközben az ún. kormány ebből 100 milliárd forint bevételt vár és eszük ágában sincs a jövedéki adó csökkentése, pedig ők harsogták ellenzékben, hogy az állam nyerészkedik a magas üzemanyagárakon.
2021. okt. 12. 05:57
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
92%

Itt mindenki csak az üzemanyagon lovagol, és hogy nem kell kocsival járni.

Viszont, a magasabb benzin ára be fog épülni minden szolgáltatás és termék árába.

Na ez az igazi baj.

2021. okt. 12. 09:23
 12/55 anonim ***** válasza:
90%
Engem sem az autóm érdekel, eddig tankolatam 25 ezerért, most tankolok 25 500-ért. Nem vészes. Ellenben az árak minimálisan is, de emelkedni fognak.
2021. okt. 12. 09:29
 13/55 anonim ***** válasza:
69%

Többek között ezért (is) vettem kisautót, nem dőltem be a SUV mániának. Ez a 75 lóerő is elvisz ugyanoda és 5 litert eszik. Még pár év és elektromosra cserélem, csak az évi 10 ezer km futással még nem éri meg az elektromos. Bár, ha így mennek fel a benzinárak, még egy év és meg fogja érni a csere.

Egyébként tényleg mindenhova kocsival mennek az emberek. Látványos, amikor augusztus 31 és szeptember 1 között hirtelen háromszor annyi autó lesz reggel, mert minden paraszt kocsival hordja a kölykét suliba. Érdekes, én anno elmentem busszal meg biciklivel...

2021. okt. 12. 09:29
 14/55 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván zavar egy részről. Másrészt érdekes, hogy 2 vagy több felnőtt embernek olcsóbb vidékre autóval menni, mint vonattal, busszal. Holott a vonat/busz államilag támogatott, az autóst meg állítólag agyon adoztatjak.
2021. okt. 12. 09:37
 15/55 anonim ***** válasza:
86%
#14: Na igen. Feleségem bejár egyetemre. 130 km. Busszal 2,5 óra, vonattal még több és vacak a menetrend is. 2600 forint. Kocsival 1,5 óra és 3200 forint...
2021. okt. 12. 09:54
 16/55 anonim ***** válasza:
100%

USA-ban is rekord magas áron van 3,2 dollár/gallon, forintosítva 310*3,2/3,8= 261Ft/liter.

Szegény Trumpot majdnem meglincselte a tömeg ennek a felénél, Bidennek meg elnézik, mert tudják, hogy ütődött szegényke.

2021. okt. 12. 10:21
 17/55 anonim ***** válasza:
63%

"Trumpot majdnem meglincselte a tömeg ennek a felénél, Bidennek meg elnézik, mert tudják, hogy ütődött szegényke."

Mert Trump nem volt idióta, mi?!

2021. okt. 12. 10:27
 18/55 anonim ***** válasza:
25%
#15: és ha már minimum ketten mennek? Nekem ez mindig fura volt, és 2+ embernél akkor is igaz, ha nem csak üzemanyagot nézel. Oké, a sofőr bére nincs számolva, de igazából egy busz vagy vonatnyi embernél is elhanyagolhato az egy emberre jutó sofőr bér költség.
2021. okt. 12. 10:31
 19/55 anonim ***** válasza:
29%
Le kell tenni az autót. Mindig megy a picsogás, de úgy persze hogy horribilis havi kiadás ha a 200 méterre lévő kisboltba is autóval mész. Mi kb havonta 2-3 alkalommal használjuk az autót. A többit megoldjuk biciklivel, gyalog vagy tömegközlekedéssel.
2021. okt. 12. 10:37
 20/55 anonim ***** válasza:
68%

#19: Mondjuk ha van autó, akkor a tömegközlekedést nem értem. Vagy ha tömegközlekedés, akkor minek fizetni az autót (biztosítás, adó, stb)?

Én is a közeli boltba biciklivel vagy gyalog megyek (kivéve ha nagybevásárlás, mert két zsugor vizet meg két nagy szatyornyi cuccot nem fogok cipelni), de azért használom a kocsit is.

2021. okt. 12. 10:53
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!