Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyiből lehet megélni ma...

Mennyiből lehet megélni ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mennyi az a havi bevétel amire szüksége van egy átlagos életre két gyermekes szülőnek(anyukának) ma Magyarországon?

Vidéken, saját ingatlannal, minden hitel nélkül.

Köszönöm!

2021. okt. 8. 21:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Mármint, hetente? Ne viccelj már. Egyedül többet eszik egy normális ember, mint 75k (napi 2500 ft)"

Nem én vagyok a 9-es válaszoló, de ha minden napra főz valamit az ember, akkor viszonylag olcsón ki lehet jönni. Mi ketten kb havi 100ból megoldjuk a konyhát, igaz ebben nincsenek benne az éttermek és a házhozrendelések.

Kérdező, 0 hitel mellett nettó 400 ezer már bőven elég lenne nektek egy normális élethez.

2021. okt. 9. 00:42
 12/26 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

Kaja mondjuk 150 ezer neked és a gyerekeknek

Rezsi plusz előfizetések havi 50 ezer átlagosan

Ez eddig 200 ezer, még mindig marad ugyanennyi.

Ha lesz kocsitok, akkor arra havi átlag 40-50 ezret érdemes számolni.

Ezenkívül ruha, háztartási cuccok, szórakozás, zsebpénz, megtakarítás képzése, gyógyszer stb. igény szerint.

2021. okt. 9. 00:45
 13/26 anonim ***** válasza:
40%

Igen, saját magamból indultam ki. Minden tranzakciómról részletes könyvelést vezetek már 3 éve, amit nyugták, bankkivonatok támasztanak alá.

Kezdetben sokat jártam étterembe ebédelni a kollégákkal meg rendelgettem pizzát este.. így 75-90 ezer körül mozgott a havi kajaköltségem. Utána áttértem a készétel rendelésre meg visszavágtam a pizzázást.. 60 ezer körülre csökkent a kajaköltség. Utána átállás főzésre 30-50 ezerre csökkent egy havi zabálás és ez nem jár éhezéssel, életminőség romlással, sőt.

Így tekintve hogy 1 felnőtt (40ezer) +2 gyerek eszik (17,5-17,5) - bár kérdés mekkorák - becsültem 75 ezerre a kérdező várható tápköltségét.

Sokan nem figyelnek oda a költekezésükre és fingjuk sincs mire mennek el százezre, milliók egy hónapban csak csodálkoznak. Nem kerül 75 ezerbe hetente kajálni. (Persze lehet rá ennyit költeni de kérdés hogy érdemes-e) Közéjük nem érdemes tartozni mert nekik a világ pénze nem lenne elég mert szétfolyik a kezük közt.

2021. okt. 9. 00:51
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
3-an élünk meg 150 ezerből a többi megy saját lakásra 1 milliós bevételből.
2021. okt. 9. 00:57
 15/26 anonim ***** válasza:
63%

Igényeidtől függ. Van aki saját lakásban megél vígan havi 200 ezerből míg másnak havi 600 ezer is kevés.

A rokonomnak nincsenek nagy igényei. A nejével együtt kb 600 ezer bevételük van. Saját lakásban élnek két gyerekkel és autójuk nincs. Mégis boldogan élnek. Másik rokonom egyedül él és állítása szerint havi 800 ezerből nyomorogva él a saját lakásban.

2021. okt. 9. 03:58
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

"Kaja 1 felnőtt 2 gyerek 75000"

Fureszport kajaltok?

2021. okt. 9. 05:41
 17/26 anonim ***** válasza:

Csak magamra 80 ezer a kaja, pedig csak zoldsegeket, gyumolcsoket, magvakat, huvelyeseket, rizst, hust, meg nemi tesztat veszek. Meg ritkan zsemle.

75-bol, 3 ember. Fenyevok vagytok?

2021. okt. 9. 05:43
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Utana meg ezt irod:

"Mi ketten kb havi 100ból megoldjuk a konyhát"

Kamuzz mashol.

2021. okt. 9. 05:45
 19/26 anonim ***** válasza:

Mi 3-an vagyunk havi 160eFt-ból kijövünk, másnál mint látható ez 3-4 napra lenne elég.

Nagymamám havi 46e-et kap, a hozzászólók egy részénél ebből az előfizetéseik sem jönnének ki...

Szomszédom havi 2,5-3mFt-ot keres és akárhányszor látom panaszkodik, néha kölcsön is kér hó végén kajára, vagy megkérdezi, hogy átjöhet-e a gyereke a mienkhez játszani és maradhat-e ebédre.

Kedves kérdező az igényeidtől és az életviteledtől függ, hogy mennyit költesz kb. annyi pénz kell, mint amennyit jelenleg is költesz.

2021. okt. 9. 07:18
 20/26 anonim ***** válasza:

Három gyerek + 2 felnőtt hitel nélkül, Budapesten, havi 500-550e körül költöttünk az elmúlt 3-4 hónapban. Ebben minden volt, elég sok kajarendelés, benzin, autó javítása, 3 kisebb belföldi út, tanévkezdés, tartós fogyasztási cikkek.

Ez alapján szerintem 350-ből már elég kényelmesen el lehet lenni, de mint fent is írták, ha a szükség úgy hozza, ezt még bőven lehet lejjebb is faragni.

2021. okt. 9. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!