Mennyiből lehet megélni ma Magyarországon?
Sziasztok!
Mennyi az a havi bevétel amire szüksége van egy átlagos életre két gyermekes szülőnek(anyukának) ma Magyarországon?
Vidéken, saját ingatlannal, minden hitel nélkül.
Köszönöm!
"Mármint, hetente? Ne viccelj már. Egyedül többet eszik egy normális ember, mint 75k (napi 2500 ft)"
Nem én vagyok a 9-es válaszoló, de ha minden napra főz valamit az ember, akkor viszonylag olcsón ki lehet jönni. Mi ketten kb havi 100ból megoldjuk a konyhát, igaz ebben nincsenek benne az éttermek és a házhozrendelések.
Kérdező, 0 hitel mellett nettó 400 ezer már bőven elég lenne nektek egy normális élethez.
Előző vagyok
Kaja mondjuk 150 ezer neked és a gyerekeknek
Rezsi plusz előfizetések havi 50 ezer átlagosan
Ez eddig 200 ezer, még mindig marad ugyanennyi.
Ha lesz kocsitok, akkor arra havi átlag 40-50 ezret érdemes számolni.
Ezenkívül ruha, háztartási cuccok, szórakozás, zsebpénz, megtakarítás képzése, gyógyszer stb. igény szerint.
Igen, saját magamból indultam ki. Minden tranzakciómról részletes könyvelést vezetek már 3 éve, amit nyugták, bankkivonatok támasztanak alá.
Kezdetben sokat jártam étterembe ebédelni a kollégákkal meg rendelgettem pizzát este.. így 75-90 ezer körül mozgott a havi kajaköltségem. Utána áttértem a készétel rendelésre meg visszavágtam a pizzázást.. 60 ezer körülre csökkent a kajaköltség. Utána átállás főzésre 30-50 ezerre csökkent egy havi zabálás és ez nem jár éhezéssel, életminőség romlással, sőt.
Így tekintve hogy 1 felnőtt (40ezer) +2 gyerek eszik (17,5-17,5) - bár kérdés mekkorák - becsültem 75 ezerre a kérdező várható tápköltségét.
Sokan nem figyelnek oda a költekezésükre és fingjuk sincs mire mennek el százezre, milliók egy hónapban csak csodálkoznak. Nem kerül 75 ezerbe hetente kajálni. (Persze lehet rá ennyit költeni de kérdés hogy érdemes-e) Közéjük nem érdemes tartozni mert nekik a világ pénze nem lenne elég mert szétfolyik a kezük közt.
Igényeidtől függ. Van aki saját lakásban megél vígan havi 200 ezerből míg másnak havi 600 ezer is kevés.
A rokonomnak nincsenek nagy igényei. A nejével együtt kb 600 ezer bevételük van. Saját lakásban élnek két gyerekkel és autójuk nincs. Mégis boldogan élnek. Másik rokonom egyedül él és állítása szerint havi 800 ezerből nyomorogva él a saját lakásban.
"Kaja 1 felnőtt 2 gyerek 75000"
Fureszport kajaltok?
Csak magamra 80 ezer a kaja, pedig csak zoldsegeket, gyumolcsoket, magvakat, huvelyeseket, rizst, hust, meg nemi tesztat veszek. Meg ritkan zsemle.
75-bol, 3 ember. Fenyevok vagytok?
Utana meg ezt irod:
"Mi ketten kb havi 100ból megoldjuk a konyhát"
Kamuzz mashol.
Mi 3-an vagyunk havi 160eFt-ból kijövünk, másnál mint látható ez 3-4 napra lenne elég.
Nagymamám havi 46e-et kap, a hozzászólók egy részénél ebből az előfizetéseik sem jönnének ki...
Szomszédom havi 2,5-3mFt-ot keres és akárhányszor látom panaszkodik, néha kölcsön is kér hó végén kajára, vagy megkérdezi, hogy átjöhet-e a gyereke a mienkhez játszani és maradhat-e ebédre.
Kedves kérdező az igényeidtől és az életviteledtől függ, hogy mennyit költesz kb. annyi pénz kell, mint amennyit jelenleg is költesz.
Három gyerek + 2 felnőtt hitel nélkül, Budapesten, havi 500-550e körül költöttünk az elmúlt 3-4 hónapban. Ebben minden volt, elég sok kajarendelés, benzin, autó javítása, 3 kisebb belföldi út, tanévkezdés, tartós fogyasztási cikkek.
Ez alapján szerintem 350-ből már elég kényelmesen el lehet lenni, de mint fent is írták, ha a szükség úgy hozza, ezt még bőven lehet lejjebb is faragni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!