Ha megveszek forgalomban levő kocsit (akár balesetest) átiratom aztán szétbontom, kiárulom belőle ami eladható, mint magánszemély (használtcikk évi 800 ezerig adómentes) utánna, hogyan kerül le a nevemről? Jelentsem be, hogy ellopták?
"Második autótól / év üzletszerű?"
Üzletszerű a szándéktól lesz. Te ezt a műveletet azért szeretnéd megtenni, hogy nyereséget érj el. Azért veszed meg az autót, hogy szétbontsd, és eladd. Ez az első pillanattól kezdve üzletszerű tevékenység, azaz adózni kell utána.
A törvény, amit rá szeretnél erre húzni, az a saját, megunt ingóságokra vonatkozik. Azt meg nem nekem kell itt bizonygatnod majd, hogy márpedig te is azt csinálod, hanem az első elégedetlen vásárló feljelentése után a NAV-nak. Ők kevésbé lesznek hiszékenyek, mint én.
"Te ezt a műveletet azért szeretnéd megtenni, hogy nyereséget érj el. Azért veszed meg az autót, hogy szétbontsd, és eladd"
Ennek bizonyításához, sok sikert a későbbiekben :)
"Első elégedetlen vásárló feljelentése után a NAV-nak."
Kitől vásárolt? Tőlem biztos nem... Mit is? Feljlentés tárgya?
Ez nagyon elméleti sík nem?
Sak-matt...
Amikor már nem tudsz mivel jönni, na távesz báktáló zsa!
Hülyeség hát, nekem sérült az egyik rendszámom nemrég (kettészakadt vonóhorgos miatt), pótolni kellett a műszakihoz, mondta az ügyintéző hölgy, hogy ez akkor már a "B plakett", és erre vigyázzak mert nem gyártják le ugyanazt a rendszámot háromszor.
A következőnél újra kell rendszámoztatni.
"Ennek bizonyításához, sok sikert a későbbiekben :)"
Nem nekem kell bizonyítanom azt, hogy így van, hanem neked azt, hogy nem. És az itteni írásod alapján ebben rosszul állsz.
"Meg most komolyan ez pont olyan mintha a "hardveraprón" "jófogáson" bárki adna számlát alkatrészek után.. Hagyjuk már..."
És nem is mondta senki, hogy az ottani kis seftelők teljesen törvényesen működnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!