Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha megveszek forgalomban levő...

Ha megveszek forgalomban levő kocsit (akár balesetest) átiratom aztán szétbontom, kiárulom belőle ami eladható, mint magánszemély (használtcikk évi 800 ezerig adómentes) utánna, hogyan kerül le a nevemről? Jelentsem be, hogy ellopták?

Figyelt kérdés
Vagy vágjam fel apró darabokra és irány a fémhulladéktelep?

2021. szept. 29. 17:16
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Vagy rendszám nélkül marad a nevemen a kocsi? Vagy mi?
2021. szept. 29. 18:20
 12/35 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Második autótól / év üzletszerű?"

Üzletszerű a szándéktól lesz. Te ezt a műveletet azért szeretnéd megtenni, hogy nyereséget érj el. Azért veszed meg az autót, hogy szétbontsd, és eladd. Ez az első pillanattól kezdve üzletszerű tevékenység, azaz adózni kell utána.

A törvény, amit rá szeretnél erre húzni, az a saját, megunt ingóságokra vonatkozik. Azt meg nem nekem kell itt bizonygatnod majd, hogy márpedig te is azt csinálod, hanem az első elégedetlen vásárló feljelentése után a NAV-nak. Ők kevésbé lesznek hiszékenyek, mint én.

2021. szept. 29. 18:52
 13/35 A kérdező kommentje:

"Te ezt a műveletet azért szeretnéd megtenni, hogy nyereséget érj el. Azért veszed meg az autót, hogy szétbontsd, és eladd"

Ennek bizonyításához, sok sikert a későbbiekben :)

"Első elégedetlen vásárló feljelentése után a NAV-nak."

Kitől vásárolt? Tőlem biztos nem... Mit is? Feljlentés tárgya?

Ez nagyon elméleti sík nem?

2021. szept. 29. 19:05
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Jaj tezsvirem, jaaaj. Tudod mit, csinald! Ne zavarjon hogy a az ideiglenes kivonas meg a vegleges, rendszamleados az nem ugyanaz, ne zavarjon hogy a okmanyirodaban meg a NAV-nal nem hulyek ulnek, ne zavarjon hogy a vevoid nalad biztosan nagyobb darab es fokent tobb csaladtaggal rendelkezo arcok lesznek, vegyed, bontsad, aruljad!
2021. szept. 29. 19:25
 15/35 A kérdező kommentje:

Sak-matt...

Amikor már nem tudsz mivel jönni, na távesz báktáló zsa!

2021. szept. 29. 19:30
 16/35 anonim ***** válasza:
10%
Az hülyeség, hogy rendszámleadáshoz kell a bontóból igazolás. Nekem bevonták a rendszámom kgfb nemfizetés miatt (leszartam, link voltam, az autó meg megpusztult), bevittem a rendszámot, bevonták szó nélkül. Kérdeztem van-e még teendőm, ha nem akarom visszakapni, mondták hogy a világon semmi. Aztán egy a kérdezővel hasonszőrű tezsvír elvitte a csotrogányt 20ezerért.
2021. szept. 29. 19:35
 17/35 A kérdező kommentje:

Hülyeség hát, nekem sérült az egyik rendszámom nemrég (kettészakadt vonóhorgos miatt), pótolni kellett a műszakihoz, mondta az ügyintéző hölgy, hogy ez akkor már a "B plakett", és erre vigyázzak mert nem gyártják le ugyanazt a rendszámot háromszor.

A következőnél újra kell rendszámoztatni.

2021. szept. 29. 19:46
 18/35 A kérdező kommentje:
Meg most komolyan ez pont olyan mintha a "hardveraprón" "jófogáson" bárki adna számlát alkatrészek után.. Hagyjuk már...
2021. szept. 29. 19:51
 19/35 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Ennek bizonyításához, sok sikert a későbbiekben :)"

Nem nekem kell bizonyítanom azt, hogy így van, hanem neked azt, hogy nem. És az itteni írásod alapján ebben rosszul állsz.

"Meg most komolyan ez pont olyan mintha a "hardveraprón" "jófogáson" bárki adna számlát alkatrészek után.. Hagyjuk már..."

És nem is mondta senki, hogy az ottani kis seftelők teljesen törvényesen működnek...

2021. szept. 29. 20:33
 20/35 A kérdező kommentje:
Nem gond akkor nekem se, ha annyira megy csak mint nekik!
2021. szept. 29. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!