Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánszemélyek miért nem...

Magánszemélyek miért nem hirdetnek befektetési arany érmét, rudat, tömböt? Néhány éve még tele volt vele a Vatera, jofogás, stb. most meg alig van... Jött valami korlátozó törvény, vagy ennyire hiánycikk?

Figyelt kérdés

Kb. 2 éve vásároltam befektetési arany érméket, akkor az aukciós oldalakon, mint pl. a Vatera, rengeteg volt (java részt 1 Ft-ról indult, de fix áron is sokan hirdették).

Most meg semmi - egy szimpla Krugerrand érmét egyszerűen senki sem hirdet...?!

Azóta történt valami törvénymódosítás, és azért nem lehet magánszemélynek árulni? (Hallottam valami ilyesmit, hogy 1 gramm fölött van valami korlátozás.)

Vagy hiánycikk lenne? - Ami azért kicsit fura lenne, mert az Aranypiac oldalon szinte minden készleten van...

2021. aug. 9. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem érte meg, aki ott hirdette az próbált tőle magasabb áron szabadulni, mint amennyiért a kereskedő visszavette volna, a másik csapat meg bízott benne, hogy aukción talán elviszik még többért is.
2021. aug. 10. 09:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Én Vaterán csomót látok, pl:

[link]

[link]

[link]

Szóval nem hiszem, hogy bármilyen korlátozó törvény lenne 😊

2021. szept. 21. 14:58
 3/3 A kérdező kommentje:

Amiket belinkeltél, azok numizmatikai (gyűjteményi darabok), ahol számít az állapot, certifikát, stb.

A befektetési arany érmék, rudak, tömbök egész más kategória - ezek nemzetközileg elismert termékek, amit a világ bármely pontján lehet értékesíteni, pl. a Krugerrandról mindenhol mindenki hallott, ránézésre megállapítható, hogy valódi-e, és azonnal tudni az értékét, ellenben a fenti 3 érmét külföldön csak úgy vennék meg, ha max kettévágják, hogy mi van benne, nem-e otthon csináltad...

2021. szept. 22. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!