Adnátok tanácsot nekem? Nem vagyok hajlandó elmenni dolgozni.
Egyelőre még anyámmal élek. Készülök arra a napra, amikor kidob majd. Nem tudok mit csinálni. Inkább élek egy kunyhóban, mint megyek el egy gyárba dolgozni. Már szorul a hurok és szerintem nem húzom már sokáig egyébként.
Gyűjtök a hajléktalan létre és remélem, hogy könnyen fog menni a csöves lét. Majd próbanapot is tartok úgy tervezem.
Ő is milyen jól elvan:
Nincs végzettségem. Értek ehhez-ahhoz, de ennyi édeskevés.
Évek kellenek, hogy összeszedjem magam.
Jelenleg alig van bevételem.
Kis túlzással életemben nem dolgoztam egy percet sem. Csak néhány napot, ami szóra sem érdemes ilyen szempontból. Munkatapasztalat a részemről viszont bőven elég és ezért sem vagyok hajlandó dolgozni.
Segítséget már nem egyszer kértem. Van, hogy kaptam, de ez sem tudott előre vinni nagyon. Kapcsolatokat tekintve sosem volt igazán senkim.
Rengeteget olvastam a hajléktalanná válásról és azt írták, hogy ez egy folyamat, ami nem a hajlék elvesztésénél kezdődik. A lecsövesedés nálam már elkezdődött és a hajlék elvesztése csak egy lépcsőfok lesz, ami után már a környezetem is csövesként fog kezelni.
Azt értél el, amit TE akartál, amit beletettél, amiért megküzdöttél.
A "társadalom" nem tesz semmit se érted, se ellened, semleges.
A döntéseid azok, amik eredményezik a jelenlegi helyzeted és a jövőd is.
Mindenkivel történnek szarságok, van, akivel kevesebb, van, akivel több.
Hogy ezután te mit teszel, az már rajtad áll.
Nehéz gyerekkorom volt, az, hogy most nem kell fontolgatnom, hogy utcára menjek, csak magamnak köszönhetem, senki másnak.
Azt hittem, az önkénteseknek nem jár semmi.
Egyébként is gondolkodtam azon, hogy bevállalok néhány napot. Ha adnak szállást, ha nem.
A "társadalom" nem tesz semmit se érted, se ellened, semleges.
Attól függ, hogyan nézzük. Az én (lehet, hogy téves) elképzelésem alapján a társadalom egy része segít jelenleg is az elesetteken. De vannak olyan emberek is a társadalomban, akik belerúgnak inkább a másikba és én úgy érzem, hogy belőlük van több.
Aki normális, ahhoz is félve viszonyulok. Nagyon zárkózott vagyok és alapból nem bántok senkit. Én a "rossz" embereket nem akarom etetni, itatni ...stb még pénzért sem. Ezért van bajom úgymond az egész társadalommal.
Ha igazságtalanságot érzek, nagyon könnyen felidegesítem magam.
Ha valaki nem korrekt velem, akkor ideges leszek. Ahová engem felvennének jelenleg dolgozni, ott nem érzem korrektnek azt, ahogy az alkalmazottakkal bánnak. Bár személy szerint nem lenne különösebb problémám a mamahotelben, hiszen nem kell albérletet fizetni(kertes ház) és így a pénzből ellennék, de legszívesebben egy kitöltendő nyomtatványt adnék a HR-esek kezébe.
Ki kellene tölteniük, hogy lakhatásra, ruházatra és a többire szerintük mennyit kellene a dolgozóknak költeni abból a fizetésből, amit adnak.
Tudom én, hogy kapitalizmus, meg hogy "hozzáadott érték". De ha nem lenne kiszolgáltatott réteg, akkor kénytelenek lennének fizetést és árat emelni.
Pszichológusra szorulok és valami elmebajom van? Lehet.
Gratulálok.
Ez aztán baromi nagy élet cél.
#15 Ha annyira akarnám, már kiköltöztem volna az erdőbe és nem tettem volna fel a kérdést. Nem életcél. Ha pedig az élethez való hozzáállásomhoz gratulálsz, az megint nem életcél. Így állok hozzá és ennek valamilyen szinten megiszom a levét jelenleg is.
#14 Vannak még a fizetős hajléktalan szállók is, ami elméletileg nem olyan vészes, mint mondják. Volt újságíró, aki befeküdt egy éjszakára egy fizetős helyre. Önkéntesnek pedig még a baj bekövetkezte előtt elfogok menni. Hátha ér valami behatás, ami meglök valamilyen irányba.
"Inkább élek egy kunyhóban, mint megyek el egy gyárba dolgozni"
De nagy kár hogy a gyári munkán kívül semmit nem lehet dolgozni végzettség nélkül...
Én némileg kamunak érzem a kérdést. Meg is mondom, hogy miért.
A végzettségedhez képest túl jól fogalmazol és a helyesírásodban sem találok kivetnivalót. Ez a két dolog valahogy nem fér meg egymással, legalábbis nem éppen szokásos. Az csak hab a tortán, hogy ez igényességre vall magunkkal és másokkal szemben is. A képzetlenekre ez nem éppen jellemző... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!