Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki hajlandó...

Van itt olyan, aki hajlandó lenne tanácsot adni egy buta kölyöknek?

Figyelt kérdés

Fiatal, idióta 18 éves kölyök vagyok, aki pszichésen beteg szülőkkel nőtt fel. Az állandó stressz és korlátozások bélyeget nyomtak rám. Olyan 10 éves korom körül bezárkóztam és nem volt egy barátom sem. Gimnáziumban megelégeltem, hogy nincs senkim és felvettem a népszerű tinik stílusát. 0 lecke, 0 tanulás, mellé egy jó adag bunkó humorral. Valamennyire kedveltek, néha elhívtak erre-arra, a lényeg az volt, hogy legyen valaki aki beszélget velem. Most érettségiztem és a díjak, oklevelek osztása közben rájöttem, hogy mekkora egy barom vagyok. Én is állhattam volna ott ha tanulok, én is bekerülhettem volna az áhított szakra ha tanulok. Nem tanultam, megérdemlem. Szerencsére van esélyem bekerülni egy gazdasági szakra, ott ígérem tanulni fogok. Elegem van a sok baromságból, amit magamba szívok. Szeretnék én is művelt, értékes ember lenni, olyan aki viszi valamire. Annyira rosszul érintett ez a felismerés, hogy a múlt heti ballagás óta másodjára iszom hányásig magamat. Szerintem büntetem magamat vele, mert egyébként nem szoktam inni.

Tudna valaki tanácsot adni? Mi kéne ahhoz, hogy ember legyen belőlem?

2021. jún. 28. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pl. hogy összeszeded magad, és a múlton való rágódás helyett ezerreel arra gyúrsz, hogy a céljaidat megvalósítsd.
2021. jún. 28. 18:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk írd össze a céljaidat. Az pl. nem egy konkrét cél, hogy legyen ember belőled, de az már igen, hogy pl. halasztás nélkül, legalább 3,5-ös átlaggal végigcsinálod az egyetemet. Vagy hogy havonta x pénzt félreraksz, vagy bármi ilyen konkrétum. Aztán ha összeírtad a célokat, kezdj el azon gondolkodni, hogy mi kell ahhoz, hogy meg is valósítsd ezeket, és ahhoz tartsd magad.
2021. jún. 28. 18:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Le a kalappal előtted. hasonló szituba vagyok, de én csak most 21 évesen kezdtem el tanulni és iszonyúan bánom, hogy elbasztam anno. Így az egyetem szinte ugrott és meló mellett kell csinálnom, de legalább csinálom. Büszke vagyok rád. :) Ja és nekem az jött be, hogy kifejlesztettem egy "szülői" ént magamnak és ha épp nincs kedvem tanulni vagy ilyesmi akkor rászólok magamra. Persze nem úgy kell érteni, hogy szidom magam, csak mikor úgy könnyebb lenne mondjuk videókat nézni a neten akkor rászólok magamra és leülök tanulni. Eddig egész jól megy, mert régen 1 percet se tanultam most meg már fél éve folyamatosan :) Persze pihenő időt engedek magamnak, de érted. És egyre jobban fejlődök ilyen téren ami szintén motivál.
2021. jún. 28. 18:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Olvass sokat. Pl. hogyan legyél férfi, hogyan szedd össze magad, mit jelent a sikeres élet. Ne szent grált keress, ne megváltást, hanem csak tájékozódj arról, felnőttként hogy fogalmazzák meg ezeket az emberek, és találd meg magadnak az utat. Én is férfivá értem, egyedül, sikertelenségek árán.
2021. jún. 28. 18:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is így voltam ezzel, nem kell kétségbe esni, az életed még valójában el sem kezdődött. Annyi a titok, hogy csak előre nézz, ezt a múlton való rágódást, pláne az ivászatot meg felejtsd el. Ideje megkomolyodni.
2021. jún. 28. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!