Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kriptovalutáknál sztendert...

Kriptovalutáknál sztendert egyformán esnek tök mindegy mit veszel, kiváncsi kifinomult csalás negatív tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Az idei nagy esésnél tök mindegy mibe raktad a pénzed az összes egybehangzóan esett. Ma néztem az árfolyamokat és kivétel nélkül az összes coin 6 ból 6 ami nekem van teljesen ugyan úgy mozgott. Teljesen kölönböző projektek! Mindegy mibe rakod a grafikonon szépen látszik hogy kétségtelenűl egy valakik rángatják az összeset. Tök egyértelmű hogy ugyan azok rángatják a coinokat. A mai grafika olyan hogy egymásra rakhatod őket. Kétségkívül rajzolja ki hogy kő keményen projektől függetlenűl manipulált az egész ahogy van. Ha nem fiatra váltod, vagy stabilcoinra, a BNB, BTC, ETH húzza magával az egészet. Mesterséges pump and dump az egész piac. Szó sincs arról hogy egyik projekt esik a másik meg emelkedik. A HODL baromság amit annyira éltetnek egyesek negyedére verte a portfoliómat. Veszteséges az egész úgy ahogy van. Horrorisztikus utalási és váltási költségek. Amikor próbáltam kicsit forgatni olyan költségeket kaptak le hogy a nyereségből veszteségbe vágott. Bittrexen 10.000ft ot volt pofályuk lekapni egy KSM utalásra, amit hálózaton belül pár forintért ment. Sunyi videósok a Youtubeon, válogatott hamis képet festő kommentekkel. Három coinokat reklámozó (influenzer) videója alá írtam a komment egyiknél sem jelent meg! Kíváncsi vagyok a negatív tapasztalatokra, HODL, váltás, utalás, trade, stb…

2021. szept. 7. 23:46
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%

10-es nagyjából leírta, én csak annyit tennék hozzá, hogy nincs kifejezett "mesterterv" hogy a BTC/ALT páros egyensúlya ilyen meg olyan legyen. Egyszerűen ha a BTC/USD bezuhan, akkor a traderek (főleg botok) úgy tudnak a legtöbbet kihozni a helyzetből, hogy vagy:

a) 1. elad ALT-ot USD-ért, 2. USD-ből BTC-t vesz (immár olcsón), 3. BTC-ből több ALT-ot vesz, mint amennyivel kezdte

b) 1. vesz ALT-ot BTC-ért, 2. elad ALT-ot USD-ért, 3. USD-ből több BTC-t vesz, mint amivel kezdte

c) 1. vesz BTC-t USD-ért, 2. vesz ALT-ot BTC-ért, 3. elad ALT-ot több USD-ért, mint amennyivel kezdte

Figyeld meg, hogy mindhárom arbitrázs-stratégiában ugyanaz a három lépés van, és ezek közül az egyik az ALT eladása USD-ért. Ami az ALT árát dollárban lefelé nyomja.

Ha a harmadik lépésben mindig csak annyit veszel, amennyivel az első lépést kezdted, a nyereséged a) esetében ALT helyett BTC, b) esetében BTC helyett USD, c) esetében USD helyett ALT lesz. Zuhanáskor ritkán szokás ALT-ban mért nyereségre rámenni, ezért az a) stratégia végét gyakran le is csapják, ami pluszban rontja az ALT árfolyamát, mert így az egyik ALT vételi lépés kimarad, de legalábbis az egyensúlyilag indokoltnál kisebb.

Na, ezért mozog minden a BTC-vel, ezért zuhannak az ALT-ok is a BTC után, sőt, általában esnek még nagyobbat is. Ez van. Cserébe bullrun alatt meg nőni szoktak gyorsabban, mert ott meg az egész pont fordítva van.

Ha varázsütésre eltűnne az összes ALT/BTC pár, és csak ALT/USD lenne, akkor tök máshogy viselkedne a rendszer, mert a BTC mozgása nem nyitna arbitrázslehetőségeket. Az altok nem lennének ennyire kiszolgáltatva a BTC-nek, de potyázni se tudnának a hátán. Vannak, akik szerint jó lenne, ha ebbe az irányba mozdulna a kriptópiac, de ez nem kívánságműsor, hanem a tradereken (és kisebb mértékben a tőzsdéken) múlik.

2021. szept. 8. 14:06
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha a fentit elsőre nem érted, játszd végig papíron egy példán. Legyen BTC/USD 50.000, ALT/USD 500, ALT/BTC 0.01. Hirtelen változtasd meg a BTC/USD-t 45.000-re, és nézd meg hogy a fenti lehetőségek valóban megnyíltak.
2021. szept. 8. 14:08
 13/34 anonim ***** válasza:
24%
Azt meséld már el, hogy HODL-lal hogy tudtad negyedelni a portfóliódat? :D
2021. szept. 8. 15:38
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Van mikor egyszerre esnek nőnek van mikor nem. Most ép igen. Ennyi. Hogy milyen projekt van mögötte az az ingadozasoknal nem számít mert a befektetők javának fogalma sincs róla melyik mögött mi van, csak veszik.
2021. szept. 10. 15:58
 15/34 A kérdező kommentje:
1 éve vettem először amit vettem 10.0000ft ért HODL és staking most 30.000ft on van. Amikor volt Juniusban egy esés rávettem megint 10.000ft ért leesett ötvenre. Az elsőn 70.000ft veszteség a 2. on egy deka nyereség sincsen. Miért, mert farmoltam vele és nem vettem ki az egészet úgy ahogy van! Ha van valami növekedés ki is lehet venni majd átmenni hosszabb shortba amíg éves szinten jobban vissza nem esik. A Staking megette az összes nyereséget. Holding meg csak esni tud. És úgy látom jóval nagyobbak az esések mint a növekedés. hogy lehet negyedelni HODL al a portfolíót, hát hogy 1000ft értékú coin pl 40ft ra esik így!!!! Nagyon igaz kamatozik 1000ft os és esik 10.000ft ot mire megyek vele, semmire.
2021. szept. 10. 17:22
 16/34 A kérdező kommentje:
Az a véleményem szrt nem fog érni ez a sok coin hosszútávon. Felnyomon, bedöntöm majd csinálok újat piramisjáték az egész nagy számú videószponzorral, bloggerrel, meg érdekkommentelők sokaságával fórumokon.
2021. szept. 10. 17:28
 17/34 A kérdező kommentje:
#14 nagyon igazad van jelentősen több ezekben a manipulátorok tőkéje mint a tisztességes befektetőké. Sőt úgy néz ki hogy utóbbi szó szerint lapdába sem rúghat melette! Díszes grafikonokkal, beállítható robotokkal dróton lehet rángatni az embereket. Fel van lassan tolva, aztán ki vannak a lécek rángatva, ennyi az egész! Bolond aki nem látja hogy tök mindegy mibe rakod a pénzed egységesen puálják és húzzák ki belőle mesterségesen a tőkét! Régen lehetet tudni hogy a TV és az újság központosított rendszeren jól hazudik. Az interneten ma már van egy nagy illúzió hogy a kommentelők, videóbloggerek és síma bloggereknél nagy számban mesterségesen ez nincs tolva. Jobban vannak az emberek hülyítve mint valaha.
2021. szept. 10. 17:59
 18/34 anonim ***** válasza:
77%

A kripto annyira kis piac hogy az összes coin értéke együtt nem éri el egyetlen egy nagyobb cég részvényeinek az összértékét. Ezt a szakemberek is elismerik. Mese nagy habbal hogy miért meg hogy csinálja ezt az összes együtesen projektől függetlenül. Rángatva van mint egy báb az összes kifinomult módon. Régen rá volt fogva amikor még főként BTC meg ETH volt a fő központi váltópénz tőzsdéken. De ma már nincsen központi váltópénz!

Közösségi médiával kapcsolatban pl itt: Kiírja kérdésben, az üzlettársak kommentelnek, az olvasó meg azt hiszi független véleményeket olvas, aki meg nem ért egyet kicsinálják így elmegy és végül csak az érdeképviselet marad ennyi!

2021. szept. 10. 18:26
 19/34 anonim ***** válasza:

A legtöbb coin tényleg nem ér semmit, de sok van ami igen.

Pl egy ethereummal nem lehet bukni. Szinte mindegy mikor veszed.

Max várni kell egy keveset, és nyereséges lesz.

1000 $ befektetéssel 2020 január elsején jelenleg így állnál:

#1 - ADA: 85475

#2 - TOP3 (ADA, BNB, ETH): 50334

#3 - ETH: 29557

#4 - BTC/ETH (50-50%): 18331

#5 - TOP20 (akkori): 12703

#6 - BTC: 6916

Ez persze a múlt, semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle a jövőre nézve, max azt, hogy a BTC önmagában is sokat hoz pl bankbetét, állampapír, befektetési alap vagy akár részvényekhez képest is. Úgymond "ész nélkül" TOP20-at megvenni sem rossz, 50-50 BTC+ETH még jobb (nekem ez teljesen elég és egyszerű kezelni is). 1-1 altra tenni pl ebben az időszakban a top20-ból választva 100% ADA meg tuti nyerő volt, de mással meg lehet bukó lett volna. Meg azt látni még, hogy aki időben beszállt, az nagyon jól járt.

2021. szept. 10. 18:27
 20/34 anonim ***** válasza:
17%

18#

Nagyon nem néztél utána.

[link]

2021. szept. 10. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!