Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 25 év alattiak! Nektek mennyi...

25 év alattiak! Nektek mennyi félretett pénzetek, vagyonotok van?

Figyelt kérdés

Kérlek, ha mondjuk van lakás vagy kocsi, tüntessétek fel, hogy a szülők mennyit adtak bele. Szívesen elolvasnám azt is, hogy hogyan szedtétek össze a pénzt, illetve hogy elégedettek vagytok vele.

Kezdem én:

20 éves vagyok, van 1 millió a számlámon amit diákmunkából és ösztöndíjból szedtem össze.

2021. aug. 21. 19:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Előző válaszoló, ne add hozzá

:)

2021. aug. 22. 10:56
 12/14 anonim válasza:
semennyi
2021. aug. 22. 14:42
 13/14 anonim ***** válasza:
64%

21 vagyok, nekem is ösztöndíj+diákmunkából van 2 millió a számlámon, egyéb vagyontárgyam nincs. De nem tudok mit kezdeni vele, kb csak elkölteni tudnám, minden komolyabb befektetéshez, önerőhöz kevés, csak elinflálódik, hiába spóroltam össze... Amit lehetne venni belőle (pl használt autó), az csak további költség illetve értékét veszti, nem termeli. Bitcoin, fogadás, hasonló kockázatos ügyletek nem az én világom, bár van ismerősöm, aki jókat keres pókeren (nem online). Már azon gondolkodtam, hogy kötök vele valami szerződést, hogy a hasznot felezzük vagy valami :D De azért ennyire nem bízom benne meg a szerencsémben. Szóval inkább gyűjtögetem, és talán majd ha lesz párom, ketten már lehet menni valamire a spórolt pénzünkből, lakás önerő, stb. Kb így látom reálisnak, párosan lehet életet kezdeni szülői támogatás nélkül.

De ha valakinek van tanácsa, mit lehet tenni ezzel a megtakarítással, akkor kíváncsian hallgatom. Nézegettem itt a gykn a hasonló kérdéseket, de nagyon nem lettem okosabb. Akármilyen soknak is hangzik, 1-2 millió manapság aprópénz ilyen szempontból.

2021. aug. 23. 07:43
 14/14 anonim ***** válasza:
22 éves vagyok, kb. 400 ezer forint van a számlámon, amit megtakarításnak lehetne nevezni (én nem nevezném annak :D). Gyerekkoromtól kezdve mindig félretettem az ajándékba kapott pénzeket (pl. szülinap, karácsony, ballagás stb.), abból gyűlt össze 18 éves koromra kb. 600 ezer forint. Illetve az egyetemen kaptam tanulmányi ösztöndíjat, ami ilyen kb. 20 ezer forint volt havonta. Másom (lakás, autó stb.) nincsen, valószínűleg nem is lesz :D
2021. aug. 23. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!