Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A vagyonotok hány %-át teszi...

A vagyonotok hány %-át teszi ki az autótok értéke? Egyáltalán, mennyire fontos nektek az autó?

Figyelt kérdés

Az autó néhány ember számára nem több egyszerű közlekedési eszköznél, mások viszont státuszszimbólumnak használják vagy dédelgetett kincsként, esetleg játékszerként tekintenek rá. Ti hogy álltok ezzel? Mennyire fontos tétel az autó a költségvetésetekben? Ez a legértékesebb tárgyatok vagy épp csak 1-2%-os részesedéssel bír a vagyonotokon belül?

A válaszhoz foglalkozást és életkort is írjatok, légyi!

Pl.: autó értéke: a teljes vagyonom 30%-a, 34 éves informatikus

2021. aug. 6. 10:21
A kérdező szavazást indított:
Az autó a legértékesebb vagyontárgyam.
Az autóm értéke a vagyonom 20-50%-át teszi ki.
Az autóm értéke a vagyonom 10-20%-át teszi ki.
Az autóm értéke a vagyonom kevesebb, mint 10%-át teszi ki.
Nincs autóm, kizárólag tömegközlekedési eszközökkel járok.
Nincs autóm. Ha kell, taxit hívok, autót bérelek vagy tömegközlekedései eszközt használok.
34 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor az érdekel, hogy az autó nekem státuszszimbólum-e, hogy játékszer-e, hogy a költségvetés mekkora része vagy a vagyonon mekkora része? Mert mindre más a válasz:

-nem

-igen

-~10%

-~5%

34 éves informatikus vagyok (tényleg)

2021. aug. 6. 10:40
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nagy vagyonom nincs, 1,5 éve dolgozom, gyűjtögetek, az autóm kb 900 ezret ér (igen, a fizetésemből van), ennél kicsivel több megtakarításom van
2021. aug. 6. 11:03
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Valamivel kevesebb, mint 1%. Eddig nem számoltam ki. Gondolom ebből következik, hogy használati tárgyként tekintünk rá.
2021. aug. 6. 11:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs autóm. Többnyire a belvárosban mozgok, így feleslegesnek tartom oda.
2021. aug. 6. 11:21
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

A lakásunk után a második legértékesebb vagyontárgyam. Egy éves, 4M. A lakásunk kb 45 Mt ér.

33 éves informatikus

2021. aug. 6. 11:22
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

0%, nincs autóm

30 éves könyvelő

2021. aug. 6. 12:30
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Céges autóval járunk mindketten, így sajátot felesleges fenntartani, nincs autónk. Mire lesz, addigra remélem igen kis százalékát fogja kitenni a vagyonomnak egy autó. Annál is inkább mert nincsenek túl nagy igényeink. Számunkra csak egy ugyanolyan használati cikk, mint bármi más.
2021. aug. 6. 12:45
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk simán közlekedési eszköz, főleg bevásárláshoz és hétvégére. Egyáltalán nem lelkesedünk az autókért, ezt is használtan vettük másfél millióért, pedig bőven lett volna pénzünk újra. Szerintem újonnan sosem fogunk venni.

A vagyonunk 5,8 %-a.

Bár a lakásunk után a legértékesebb (az 29 millió, 10 millió hitel rajta, így tényleges nettón 19 millió a minék belőle).

29 év, kommunikácós szféra (közös vagyon)

2021. aug. 6. 13:36
 9/19 anonim ***** válasza:

Házunk kB 50 milliót ér, elmúlt években erre költöttük a pénzünket.

2 autónk van, mindkettő 10+ éves Toyota

Egyik olyan 800 ezret, másik 1,1 milliót ér.

Szeretnénk egy újabb autót, de 2 hete is meghúzták a bal első ajtót a bolt parkolójaban.

Ilyenkor mindig megerősíti bennünk, hogy felesleges nekünk újabb autó, mert baromira gyorsan veszít az értékéből vagy egy idióta meghúzza és lelép, úgyis csak munkába jarasra használjuk (10 km).

Emellett csak akkor vennék 3 millió felett autót, ha legalább 5 millió kp-m lenne.

Hitel autóra nálunk kizarva.

2021. aug. 6. 14:17
 10/19 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy én HR-és vagyok, férjem Targoncás.
2021. aug. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!