A vagyonotok hány %-át teszi ki az autótok értéke? Egyáltalán, mennyire fontos nektek az autó?
Az autó néhány ember számára nem több egyszerű közlekedési eszköznél, mások viszont státuszszimbólumnak használják vagy dédelgetett kincsként, esetleg játékszerként tekintenek rá. Ti hogy álltok ezzel? Mennyire fontos tétel az autó a költségvetésetekben? Ez a legértékesebb tárgyatok vagy épp csak 1-2%-os részesedéssel bír a vagyonotokon belül?
A válaszhoz foglalkozást és életkort is írjatok, légyi!
Pl.: autó értéke: a teljes vagyonom 30%-a, 34 éves informatikus
Most akkor az érdekel, hogy az autó nekem státuszszimbólum-e, hogy játékszer-e, hogy a költségvetés mekkora része vagy a vagyonon mekkora része? Mert mindre más a válasz:
-nem
-igen
-~10%
-~5%
34 éves informatikus vagyok (tényleg)
A lakásunk után a második legértékesebb vagyontárgyam. Egy éves, 4M. A lakásunk kb 45 Mt ér.
33 éves informatikus
Nálunk simán közlekedési eszköz, főleg bevásárláshoz és hétvégére. Egyáltalán nem lelkesedünk az autókért, ezt is használtan vettük másfél millióért, pedig bőven lett volna pénzünk újra. Szerintem újonnan sosem fogunk venni.
A vagyonunk 5,8 %-a.
Bár a lakásunk után a legértékesebb (az 29 millió, 10 millió hitel rajta, így tényleges nettón 19 millió a minék belőle).
29 év, kommunikácós szféra (közös vagyon)
Házunk kB 50 milliót ér, elmúlt években erre költöttük a pénzünket.
2 autónk van, mindkettő 10+ éves Toyota
Egyik olyan 800 ezret, másik 1,1 milliót ér.
Szeretnénk egy újabb autót, de 2 hete is meghúzták a bal első ajtót a bolt parkolójaban.
Ilyenkor mindig megerősíti bennünk, hogy felesleges nekünk újabb autó, mert baromira gyorsan veszít az értékéből vagy egy idióta meghúzza és lelép, úgyis csak munkába jarasra használjuk (10 km).
Emellett csak akkor vennék 3 millió felett autót, ha legalább 5 millió kp-m lenne.
Hitel autóra nálunk kizarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!