Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kaptam egy levelet egy német...

Kaptam egy levelet egy német ügyvédi irodától, hogy adósságom van, de fogalmam sincs, mi az. Fizessek?

Figyelt kérdés
Egy levél volt a postaládában egy müncheni ügyvédi irodától, valami Auer Witte Thiel. Azt írják benne, hogy regisztráltam erre meg arra az internetes oldalra, de nem fizettem a tagságot. De én erről nem tudok semmit. Soha nem is találkoztam ezzel a webcímmel. Leírták a konkrét e-mail címet, amivel elvileg regisztráltam, meg hogy tudják az IP-címem és a banki adataimat. Fizessek ki ennyi meg annyi összeget erre meg arra a számlaszámra. Mit tennétek a helyemben?

2021. aug. 16. 09:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem regisztrálok ilyenekre... Pont ez a lényeg...
2021. aug. 16. 09:35
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
A német ügyvédi irodák kb. a nigériai hercegek szintjén vannak hitelességben, még maguk a nagyobb német cégek is inkább svájci jog szerint intéznek mindent, ha tehetik. Általában az illegális fájlmegosztókat szokták fenyegetni kártérítési perekkel, de nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod, ha nem ajánlott levélben küldik.
2021. aug. 16. 11:30
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Tuti kamu, ignorálnám.
2021. aug. 16. 20:30
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Utananeztem, nehogy befizessd a penzt! Abofalle, Abzocke, vagyis egy csapda. Valoszinü többször fognak probalkozni, de nehogy fizess valamit is!!
2021. aug. 17. 10:00
 15/20 anonim válasza:
Sziasztok! Nekem is hasonló gondom akadt. Ma beszéltem a fogyasztóvédelmj hatósággal, aki azt tanácsolta, semmiképp ne fizessünk, de tegyünk feljelentést náluk és a rendőrségen, hogy legyen nyoma. Annyit fűzött hozzá, hogy minimum fél év nem fizetés után kerülhet bíróságra és csak utána behajtó céghez, ami nálam pl nem teljesült, mert én fizettem 3 hónapig, majd utána lemondtam emailben és levélben is, de semmi válasz. Szóval sok sikert mindenkinek.
2021. dec. 22. 12:48
 16/20 andris.hunyadi. válasza:

Aki hasonló szituációban van, ellenőrizze le a számláján a pénz mozgást, nálam egy a:

CHF-DB AG DB AG

Néven vonták a tegnapi nappal 16. Hónapja az elő fizetést. Ha ilyen van le kell tiltani a kártyát, majd újat igényelni. Illetve nálam a bank felajánlotta, hogy a levont összegeket peres úton vagy valahogy de igyekszik majd vissza juttatni az én birtokomba. És azért na 16 szor 1900Ft az azért még is csak egy idegesítő kis összeg hogy az embertől levonogatták.

2022. júl. 20. 07:03
 17/20 Szergely válasza:

Sziasztok.

Én most jártam így, ugyanezzel a "cèggel" akik nem fizettek lett következménye? Nyilván feljelentem őket mert nekem is teljesen fars oldalt adtak meg de nem szívesen fizetnék, ha nem muszáj.

2022. okt. 20. 10:07
 18/20 Bufer99 válasza:
A végén ott egy aláírás de semmi név, csak annyi hogy "ügyvéd". Na ennyire hiteles.
2023. máj. 11. 19:27
 19/20 Zzzzz22222 válasza:

Sziasztok!

Én is most léptem ebbe a "folyóba"Kapom a felszólitásokat.Csak regisztráltam,de az oldalon sem fizettem semmit.Valakinek lett már ebből valami problámája?Végrehajtás, bíróság?

2023. okt. 12. 22:10
 20/20 anonim válasza:
Én is így jártam, beléptem az eronino.hu oldalra, rákattintottam, és csak a következő hónapban jöttem rá, hogy előfizetői szerződésre bólintottam rá. letiltattam a bankkártyámat, hogy ne tudják automatikusan levonni a pénzt, a szerződést nem lehetett velük felbontani, és az AUER cégtől kapta egy 26 eft fizetési felszólítást. Feljelentettem az eronino.hu és az AUER céget a fogyasztóvédelemnél, és a rendőrségen a fogyasztók megtévesztése, csalás miatt. Azt tanácsolom, hogy ti is tegyétek ugyanezt, ha sok feljelentést kapnak, akkor valószínűleg foglalkozni fognak ezzel a két csaló céggel.
dec. 28. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!