Miért olyan drága a lángos a Balatonon? Ez Orbán miatt van?
Figyelt kérdés
2021. aug. 15. 15:54
21/38 anonim válasza:
#19-20: Én úgy vagyok vele (és velem együtt rengetegen mások is) hogy a nyaralásnak fontos része az éjszakai élet. Ebben pedig belföldi vízparton nincs alternatívája siófoknak. Elhiszem hogy aki "csak" a vízparton pihenni, vizisportolni (ebben még jobb is a tisza tó mint a balaton), túrázni, biciklizni, esetleg a családdal/társasággal este a teraszon borozgatni akar, annak tökéletes a tisza tó, de sokaknak emiatt nem opció. Valószínűleg két évtized múlva én is szívesebben megyek tiszafüredre, mint a balatonhoz, de most huszonéves fejjel biztosan nem.
22/38 anonim válasza:
@21 Mondjuk Siófoknál rettenetesebb emésztőgödre nincs ennek az országnak, a Petőfi-sétány komolyabbb büntetőtáborokkal vetekedhet. Borzalmas bárok, Budapest belvárosi árak (ahol ennyi pénzért kapsz is valamit), a saját cipőjüket lehányó, majd giroszért tántorgó 19 éves lányok, éjjel is napszemüvegben nyomuló, kamu Armanis falubikái. Ennél szerintem tényleg bármi jobb, plusz nem sokkal több idő alatt eljuthatsz Belgrádba vagy Prágába, ahol tényleg van éjszakai élet.
23/38 anonim válasza:
Több mint 30 éve nyaralok minden nyáron a Balatonon, ugyanazon a településen, de idén eljutottam oda, hogy a parti büfében már semmit nem veszek. Elhiszem, hogy Balaton meg nyár, de mindennek van egy határa. 650 ft egy korsó sör (tavaly 450 volt), szintén 650 egy cső kukorica, 900 ft a sima fokhagymás lángos. 900 ft-ból a fél utcának sütök lángost, szóval mivan?? Nem tudom, hogy mit képzelnek, de nagyon pofátlanul lehúzós lett a Balaton, és amilyen irányba megy az egész ország, még 2 év, és 1000 ft lesz a sör a büfében.
25/38 anonim válasza:
900 forintból akkor sütsz a fél utcának lángost, ha az utca két házból áll, és te csak az anyagköltséget számolod bele. Nem számolod bele a konyha bérleti díját, az áram-, a víz-, ill. gázdíjat, a szemét elszállításának költségét, a munkadíjadat, a mindenféle járulékokat, valamint ugye az engedélyek árát, hogy egyáltalán süthess lángost. Ja, meg persze az adót.
26/38 anonim válasza:
Nagy az Isten állatkertje, qrva drága lángoson hizlalva!
Orbán is ezen hízott hordóvá!
27/38 anonim válasza:
#25: Nem érted miről beszélek. Nagyon nem! Úristen! Sötétség!🤦🤦🤦
28/38 anonim válasza:
27, dehogynem. Te két dolog árát hasonlítod össze, amiket alig lehet összehasonlítani. Az egyik az, hogy megveszed a lángost és megeszed, aztán mész tovább strandolni. A másik meg, hogy megveszed a hozzávalókat, megsütöd, megeszed és rendet raksz utána.
Ennyi erővel azon is fel lehetnél háborodva, hogy miért kerül olyan sokba egy nadrág, hiszen otthon a tizedéből megvarrsz egyet.
29/38 anonim válasza:
Pedig igaza van. Te úgy sütsz 900 forintból a fél utcának lángost, hogy a büfések költségeinek legalább 90-95 százalékát nem számolod bele. És akkor még profitod sincs rajta.
30/38 anonim válasza:
Igen. Közben az Orbán család Rómában nyaral. Neked elég a hugyos Balaton nekik nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!