Hogyan lehet bitcoin pénztárcát nyitni és hogyan lehet megnézni, hogy egy adott btc pénztárcának mennyi az egyenlege?
Igen, elég necces dolog, ha valaki szerzett bitcoint anno domini és vagy elfelejtette a kódját, vagy elvesztette, vagy tönkrement az adattárolója, amin tárolta, pl. egy extra biztos pendrive...
Én határozottan emlékszem erre a 100 dolcsiért 1000 bitcoin történetre, magyar cikket olvastam róla akkor 2009. környékén, indexben, vagy valahol és gondolkodtam is rajta, mert nagyjából arról szólt, hogy anonim módon lehet pénzt fogadni és küldeni a bitcoin-rendszer segítségével.
Meg persze rengeteg embert lehúztak azóta vele, itthon is volt, aki milliókat vitt kp-ben bitcoin vételre és simán elvették tőle a lóvét. Előtte persze beetették, kapott bitcoint olcsón, amitől felbátorodott és vitte a nagy pénzt.
Az a baj, hogy ha megvettem volna 2009-ben a 100 dolcsiért az ezer btc-t, akkor utána úgyis eladtam volna az első adandó alkalommal, pl. amikor 1000 dolcsi lett egy btc.... És ugyan nyertem volna rajta 1 millió dolcsit, de azóta is szívnám a fogam, hogy miért nem tartottam meg. Így jobb, hogy nem vettem.
Fene tudja. Én miután eladtam 200 ért és felment visszavásároltam 200 ért kevesebb bitcoint.
:))
2 nappal később már csak 150-et ért 1 évvel később csak 75 ezret, most meg 400-at. (Márciusban vagy májusban, már nem is emlékszem pontosan 800 ért adhattam volna el, de nem tettem.)
"Valami madár azért csak utalt neki 0.08 BTC-t, ami most olyan háromezer dollár körül van."
Már csak 1500. :) De ki tudja mit hoz a jövő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!