Posta vámügyintézés, külföldről rendelés tapasztalatok? Én egy 6 dolláros aliexpressről rendelt kábelre +1710ft vámkezelésit fizettem áfával! Az meg hogy? Átvert a posta? Legközelebb kérjek tételes névreszóló számlát vagy ez mostmár ennyi lesz?
Nem fizettem online, de akárhogy is fizetem sem jöhet ki az 1710 forint.
Pedig simán lehúzta a bankkártyámról, miután ketten cirkuszoltak negyed órát, hogy nem találnak semmit (előtte félórát álltam sorba az utcán)...
Már tegnap gyanús volt a dolog, de most, hogy utánna is kerestem a neten, kissé kiakaszt!
Aztán akkor még vannak itt ilyen nyalánkságok is
"A megbízást kérjük soron kívül, de lehetőség szerint 5 napon belül küldje meg részünkre, ennek hiányában a
vámkezelés nem végezhető el, küldeménye visszaküldésre kerül a feladó részére a magyarországi beérkezéstől
számított 20 naptári nap elteltével."
"A postai vámkezelés megjelölésével, valamint jelen dokumentum aláírásával és visszaküldésével import vámkezelési megbízás jön létre Ön
és a MP Zrt. között. A megbízás aláírásával Ön kijelenti, hogy
meghatalmazza az MP Zrt.-t, hogy a megadott küldemény szabad forgalomba bocsátását (import vámkezelését) elvégezze és a
vámhivatal által előírt esetleges áruvizsgálat esetén nevében és helyette eljárjon,
kötelezettséget vállal arra, hogy az esetleges téves adatszolgáltatásból eredő MP Zrt.-nek kiszabott vámigazgatási bírság összegét
az erre történő felszólítástól számított 8 napon belül megfizeti a MP Zrt. részére."
"A Magyar Posta Zrt. (továbbiakban: MP Zrt.) az esetleges téves adatszolgáltatásból, illetve annak felhasználásából bekövetkezett károkért
felelősséget nem vállal, illetve semmilyen kötelezettség nem terheli."
Uniós szinten kellene már ezt a Magyar Postát beperelni :D :D :D
Mindenre más a vám.
Taric-ban rá lehet sztem keresni.
+ áfa a vámmal megnövelt árból szamolodik
11: az előző cikkben ott volt, hogy nem kell ilyen, mert automatikusan végzi a posta.
Akkor most mi vaaaan...??????
Kérdező, te linkelted a 4-ben a cikket, aminek ez a címe!!!
"Duplájába kerülhet, ha magunk vámoltatjuk az olcsó kínai árukat"
:D
És ott írják...!
"Ha a posta automatikusan elvégzi a vámkezelést, 399 forint vámkezelési díjat számít fel nekünk, ha online fizetünk, 48 órán belül. Ha nem online fizetünk, akkor utánvétellel 799 forint lesz a vámkezelési díj. Plusz meg kell fizetnünk az áfát is."
Akkor te qrtad el, ezzel a külön vámkezelési megbízással!
"Akkor te qrtad el, ezzel a külön vámkezelési megbízással!"
Nem töltöttem ki, nem ez alapján ment az átvétele, simána postás dobta be a kinyomtatott értesítőt, és már azon is rajta volt az 1710 forint.
Ezeknek a dolgoknak, csak ma néztem utána, mert már tegnap is gyanús volt ez az összeg. Igazából azt hittem a 3db vezetéknélküli billentyűzet jött meg, akkor szembesültem csak vele, hogy két db Y usb kábelről van szó amikor elémrakták a postán.
"Kérdező, te linkelted a 4-ben a cikket, aminek ez a címe!!!
"Duplájába kerülhet, ha magunk vámoltatjuk az olcsó kínai árukat"
:D"
Mégegyszer mondom, nem vámoltattam semmit, csak elmentem tegnap az értesítőmmel a postára, minden másnak ma néztem utána én is.
A postán el tudták magyarázni hogy miért lesz duplája a végösszeg?
Egyébként rohadt nyomorék fa$szopók! Megint a kispénzű embereket fejik...
Pofátlan összegeket képesek lehúzni az emberről, hogy rohadna ki a bele az összesnek. Persze akik ezt csinálták azok 30 millás kocsival furikáznak de az átlagembert kell megfejni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!