Van-e lehetőség a vámügyintézést a csomagszállító cégtől eltérő céggel végeztetni, vagy akár magánemberként, és ha igen, mi a menete?
Az USA-ból szeretnék rendelni, magánemberként, egy speciális célhardvert (tulajdonképpen számítástechnikai eszközt), valamely online elektronikai kereskedőtől, kb 300 USD értékben. A szállítást a kereskedő fizeti, és a nagy nemzetközi csomagszállítók közül lehet választani (DHL, FedEx, UPS).
Végigtelefonáltam ezek hazai képviseletét, és bár a szállítást elvileg a feladó fizeti, egészen nonszensz, több, mint 10e HUF-t számolnak fel a vámoltatásért, habár szinte biztos vagyok benne, hogy ennek a terméknek 0% a vámtarifája.
Már kértem a NAV-tól VPID-t, és annak próbálok utánajárni, hogyan lehetne ezt a teljesen abnormális, megvágás jellegű díjat megúszni. Akár saját magam is intézném (vagy a Magyar Postát bíznám meg a vámoltatással, ha tudnék velük beszélni, és felvenné valaki a telefont náluk, de esélytelennek látszik).
A VPID-t kiadó ügyintéző furcsán nézett rám, amikor mondtam, hogy magam intézném a vámoltatást, azt mondta, azt csak ügynökségen keresztül lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!