Elutaltam egy áru vételárát előre az apróhirdetés alapján. Az illetőnek csak a nevét és az e-mail címét ismertem és a bankszámlaszámát. Valószínüleg becsapott, nem jelentkezett, nem küldött semmit. Remélem azért nem történt baja. Meglehet a 15000Ft ?
Szerintem előbb írd meg neki, hogy ha se nem utalja vissza a vételárat, se nem kapsz árut, akkor feljelented. Lehet, hogy ennyi is elég neki, ha valóban csaló, megijed és visszautalja a pénzt.
Adj neki határidőt is, pl. fizetésnap utánit, mondjuk aug. 15-öt.
Így még lehet esélyed feljelentés és hosszas herce-hurca nélkül visszakapni a pénzt.
Tanulópénz ok. Amerikában egy lakókocsinak a tulajdonosa felállt a vezetőülésből menet közben az autópályán. Baleset lett a vége. A tisztelt lakókocsi tulajdonos pert nyert a lakókocsi gyártó céggel szemben, mert nem volt kiírva a gépjárműben, hogy: "a lakókocsi nem önjáró és menet közben otthagyni a volánt nem szabad!"
Na most mi a frinc francért kéri be a kedvezményezett nevét a bankunk, ha nem egyezteti azt a tulajdonoséval? Onnantól le kellene állítania az utalást, ha a két adat nem egyezik. Amerikában a bank ez alapján kifizetné az összeget nekem. Demokrácia és bürokrácia. Krácia krácia kleptokrácia. Uram a kapualjban még az arcát sem adja senki, itt viszont tudok személyhez köthető dolgokat, feljelentést tehetek. Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!