Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elutaltam egy áru vételárát...

Elutaltam egy áru vételárát előre az apróhirdetés alapján. Az illetőnek csak a nevét és az e-mail címét ismertem és a bankszámlaszámát. Valószínüleg becsapott, nem jelentkezett, nem küldött semmit. Remélem azért nem történt baja. Meglehet a 15000Ft ?

Figyelt kérdés
Elkeserítőnek tartom, hogy a bank kétfaktoros azonosítást kér a belépésemhez, de azt nem ellenőrzi, hogy a számlához az a név tartozik-e, akinek én szerettem volna küldeni a pénzt. Szívás.

2021. júl. 17. 18:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Több hete nem jelentkezik és írtam is a kérdésemben, hogy azért remélem nincs baja. A pénz visszaszerzésének jelen körülmények között mégis csak a hivatalos útja marad. Szóval megértő vagyok.
2021. júl. 30. 09:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem előbb írd meg neki, hogy ha se nem utalja vissza a vételárat, se nem kapsz árut, akkor feljelented. Lehet, hogy ennyi is elég neki, ha valóban csaló, megijed és visszautalja a pénzt.

Adj neki határidőt is, pl. fizetésnap utánit, mondjuk aug. 15-öt.

Így még lehet esélyed feljelentés és hosszas herce-hurca nélkül visszakapni a pénzt.

2021. júl. 31. 16:08
 13/15 A kérdező kommentje:
Valszeg fiktív email és fiktív név volt a személye mögött. A nekem küldött üzenete után már be sem jelentkezett többé a vásárlást közvetítő oldalra. Igen, ezen már túl vagyunk. Először neki írtam és nem itt Nektek... az azért alap. Amit sérelmezek, hogy a bank ilyen esetben nem dob egy sms-t, hogy: "tisztelt ügyfelünk az ön által megadott bankszámla számhoz NEM az ön által megadott tulajdonos személye tartozik". Ez ugye nem lenne nagy dolog... de nem működik. A saját pénzére NAGGYON vigyáz a pénzintézet de az enyémre.... LOL. (Pedig az ő pénzük tkp. az enyém és minden kedves banki ügyfélé is.)
2021. aug. 1. 00:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Tanulópénz. Ha egy kapualjból megszólítanak, hogy "Szia uram, itt egy ájfón féláron, mindjárt hozom ha odaadod a pénzt." akkor odaadod neki a lóvét és várod, hogy visszajöjjön?
2021. aug. 3. 16:38
 15/15 A kérdező kommentje:

Tanulópénz ok. Amerikában egy lakókocsinak a tulajdonosa felállt a vezetőülésből menet közben az autópályán. Baleset lett a vége. A tisztelt lakókocsi tulajdonos pert nyert a lakókocsi gyártó céggel szemben, mert nem volt kiírva a gépjárműben, hogy: "a lakókocsi nem önjáró és menet közben otthagyni a volánt nem szabad!"

Na most mi a frinc francért kéri be a kedvezményezett nevét a bankunk, ha nem egyezteti azt a tulajdonoséval? Onnantól le kellene állítania az utalást, ha a két adat nem egyezik. Amerikában a bank ez alapján kifizetné az összeget nekem. Demokrácia és bürokrácia. Krácia krácia kleptokrácia. Uram a kapualjban még az arcát sem adja senki, itt viszont tudok személyhez köthető dolgokat, feljelentést tehetek. Kész.

2021. aug. 6. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!