Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Apróhirdetés, csalás?

Apróhirdetés, csalás?

Figyelt kérdés

9500Ft-ért vásároltam egy apróhirdetéses oldalról, előre utalással, foxpost automatába kézbesítéssel. Az illetőnek 58 pozitív értékelése, 0 negatívja volt, az előző vásárlók hozzászólásai alapján nem volt okom kételkedni.

Először 04.08-án (csütörtök) írtam neki, akkor el is intéztem az utalást, szólt, hogy megkapta. 04.14-én (szerda) kérdeztem mi újság, azt mondta úton van a csomag, hamarosan (péntekig) megérkezik. 04.20-án (kedden) még semmi, írtam neki, erre ő felhívott, elnézést kért a kellemetlenségért, mondta, hogy most már tényleg meg kell érkeznie. Telefonon utoljára 04.24-én beszéltünk, akkor azt monda 04.27-ig mindenképp meg kell érkeznie. Ma 28-a van.

Foxposttal többször is beszéltem az adataimmal nem látnak csomagot a rendszerükben. A feladótól kértem csomagazonosítót, de csak kitérő választ kaptam.

Kértem, hogy utalja vissza a pénzt, ígéretet kaptam rá, de pénz eddig sehol.

Mit tehetek ebben az esetben?

Nem fog földhözvágni ez az összeg, de elég bosszantó, még nem jártam így.

2021. ápr. 28. 12:45
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Írj az adott oldal ügyfélszolgálatának és lehetőleg mellékeld a levelezést és az utalást képernyőképpel.
2021. ápr. 28. 13:01
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Írd meg az embernek, hogy ha nem jön meg a vagy a csomag, vagy a pénz adott határidőig, akkor feljelented, mert amit csinál, azt úgy hívják, hogy csalás, és bűncselekmény.

Ha továbbra sincs eredmény, akkor jelentsd fel. Nem biztos, hogy lesz értelmezhető eredménye, de sokat nem veszthetsz vele, az ember meg hadd érezze a törődést.

2021. ápr. 28. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
59%
Habár teljesen igazad van abban, amit írsz és egyet is értek, annyit hozzáfűznék, hogy nem bűncselekmény, csak szabálysértés.
2021. ápr. 28. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Nem szabálysértés, hanem "vétség", ami a bűncselekmény "enyhébb" kategóriája, de attól még bűncselekmény. A szabálysértés teljesen más, ez nem az.
2021. ápr. 28. 13:51
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

"Szeretem", hogy magyar ember (pl. 2-es) csak egyféle elintézési módot ismer:

AZONNAL FELJELENTENI! :-( Pedig van még számtalan más mód is a rendezésre, mielőtt feljelent az ember valakit.

Kérdező amúgy nem írta, mire hivatkozik az eladó, miért nem adja fel?

én pl lassan 1 hónapja karanténban vagyok, mert hőemelkedésem van, köhögök, így nem tudom "produkálni" a 3 tünetmentes napot.

Mivel a kérdező nem ír oldalt, így nem tudom, hogy Vatera vagy GalériaSavaria, stb, de egy valamirevaló oldal, ahol értékelések is vannak, azért nem tűr meg csalókat - így elsősorban az ügyfélszolgálatnak kell írni - majd ők elmondják, mit tegyen.

A Vatera pl. felszólítja az eladót az adásvétel rendezésére - és könnyen lehet, hogy már ennyi is elég az eladónak.

2021. ápr. 28. 13:59
 6/8 A kérdező kommentje:

(5-ös)

Ő azt mondja feladta a csomagot és a foxpost a hibás. A foxpost viszont sem a telefonszámommal, sem az email címemmel nem lát feladott csomagot, a feladót sem találják a rendszerükben. Hiába kérek csomagszámot az eladótól, kitérő válaszokat ad, illetve húzza az időt.

Egyébként erről az oldalról van szó: [link]

2021. ápr. 28. 14:23
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Nem azt írta, hogy "nem adja fel". Azt írta, hogy az ember azt állítja, hogy feladta, csak éppen a csomagküldő nem tud erről semmit, az ember pedig nem mond azonosítót, amivel követni lehetne a csomagot. Annyira beteg volna, hogy egy számsort nem bír beolvasni a telefonba? Mellébeszélni vajon miért nem beteg?

Emellett megígérte, hogy visszautalja a pénzt (miután elvileg feladta a csomagot, háthogyne), de nyilván a pénz sem érkezett meg.

A kérdező három hete próbálja rendezni a dolgot, szerinted mennyi ideig kellene még szaladgálnia a saját pénze után?

2021. ápr. 28. 14:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Ma délután visszautalta a pénzt.
2021. ápr. 28. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!