Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Apróhirdetési oldalakon...

Apróhirdetési oldalakon (Vatera) mire jó a minimálár?

Figyelt kérdés
Alapból a működését értem csak azt nem értem miért használják. Miért jobb egy terméket feltenni úgy, hogy kikiáltási ár 1000 minimálár 20000 mint úgy hogy kikiáltási ár 20000? Aki adna érte annyit annak mindegy, aki meg nem annak is. Kinek jó ez?
2021. ápr. 5. 04:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az érdeklődést vonzza, most ha látsz egy akármit, pl egy iPhone-t, 50.000Ft-ért kikiáltva, rákattintasz, hogy mi is az, miért annyi. Utána látod, hogy 150.000 Ft alatt nem adják. Kb. ez.

Amúgy, teljesen jól látod, semmi, de tényleg semmi értelme, mert minimál ár alatt nem adja az eladó, így a termék valójában a minimál árba kerül, legalább.

Tökmindegy mennyi a kikáltási ára, annyiért sosem kapod meg.

2021. ápr. 5. 05:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Vevőcsalogató. A Vatera nem javasolja a minimálár és a kikiáltási ár közötti eltérést, és jogosan teszi.

Vegyük a te példádat. Ha 1000 forintokért van meghirdetve, de csak 1400 forintokért vihető el, az még összejöhet. Valakinek vonzó az ezer forint, de hát licit, úgyis feljebb megy még. 1400 belefér. (lesz az 3000 ezer us a végére). Az ezer helyett 20 000 az öngól. Ha az érdeklődő arra számít, hogy az 1000 forintos terméket meg tudja venni 3-4 ezer forintért, és licitál, oké. De ezer helyett húszezer aligha megfelelő.

Bár nálam volt ilyen, igaz én minimálárat nem jelöltem meg.

Zakkant bringát tettem fel jelképes 1000 forintért. A lejárat előtt kb. 3000 forint körül járt a licit. Az utolsó percekben nagyot ugrott, és hirtelen 20 000 környéki ajánlatok jöttek. Egy másodperccel a vége előtt 24 ezer körüli ajánlat jött, és vihette el.

Ilyen lehet. De én adtam volna ezerért is, mert nem tudtam vele mit kezdeni. A vevő kerékpárszerelő volt, nyilván javítás után haszonnal adta tovább.

2021. ápr. 5. 08:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Illetve a későbbiekben esetleg láthatod, hogy mennyiért kevesebbért lett volna rá kereslet. Pl. 15000-et valaki adott volna érte.
2021. ápr. 5. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!