Mennyire jogos, ha szabadnapomon elutasítom hogy bemenjek?
Ha csak a szerződésed le nem írja, nem vagy köteles elérhetőnek lenni a szabadnapodon, ezért ilyenkor mindig érdemes kikapcsolni a telefont szerintem.
Ezt is gyenge indoknak tartom, hogy csak valami tréning miatt vezényeltek be... Mert aztán nem tudott volna várni pár napot? Eléggé bűzlik a dolog.
A jog lehetőséget biztosít arra, hogy akár szabadságodról is visszarendeljenek, de ilyenkor a munkáltató köteles kárpótolni, vagy másik szabadnapot biztosítani, továbbá valami jelentős indoknak kell lennie, ami a munkakör alapján elvárható.
Én pl nem ilyen munkakörben dolgozok, és olyankor megyek szabira, amikor semmi nem történik nélkülem se, én fel se venném a telefont.
"Ilyen ok lehet például, ha a szélsőséges időjárás miatt az üzem működését le kell állítani, de az újraindításhoz szükséges a szabadságon lévő mérnök visszahívása, különben olyan fokú termeléscsökkenés következne be, ami a munkáltató létét veszélyeztető bevételkieséshez vezetne. "
Volt ilyen?
Ha nem, nem jogos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!