Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire jogos, ha szabadnapom...

Mennyire jogos, ha szabadnapomon elutasítom hogy bemenjek?

Figyelt kérdés
Ma volt egy olyan eset, hogy hívtak reggel 6-kor, hogy érjek be 8-ra. Programom lett volna, elég fontos, de mivel valami újdonságot kellett megtanulnom így bementem, és a programomat dobhattam is a kukába, a szabadnapommal együtt. Köteles vagyok ilyenkor bemenni, vagy ha gyakran mondok nemet mert valami fontosabb dolgom van akkor van joguk emiatt kirúgni?

2021. júl. 13. 14:58
A kérdező szavazást indított:
Igen, én is bementem volna.
Nem, én nem mentem volna be.
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos, hogy mi az ok. Egyébként igen, a munkáltatónak joga van a szabadnapodon, sőt a szabadságod ideje alatt is visszarendelni, de emiatt írtam, hogy fontos az ok, mert nagyon nyomós indok szükséges hozzá.
2021. júl. 13. 15:05
 2/12 A kérdező kommentje:
Persze, csak ha úgy szól tegyük fel, hogy én 200 km-rel arrébb lettem volna, akkor is én lettem volna a hunyó hogy a szabadnapomon épp nem otthon ülök? Vagy na érted mire célzok. Nem volt túl nyomós az indok, sőt...
2021. júl. 13. 15:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A korulmenyektol fuggoen lehet jogos, meg lehet netto g*cizes is:

[link]

2021. júl. 13. 15:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha 200 kmrel odébb vagy akkor bizony ki kell fizetniük a karodat. Pl az út költséget, a lemondott szállás árat ha nem lehet ingyen lemondabi, stbbb
2021. júl. 13. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Fel se vettem volna a telefont.
2021. júl. 13. 15:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy megyek el szabira, hogy megmondom, h olyan helyre megyek, ahol se net se térerő.
2021. júl. 13. 15:51
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért veszed fel a telefont?
2021. júl. 13. 15:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a szerződésed le nem írja, nem vagy köteles elérhetőnek lenni a szabadnapodon, ezért ilyenkor mindig érdemes kikapcsolni a telefont szerintem.

Ezt is gyenge indoknak tartom, hogy csak valami tréning miatt vezényeltek be... Mert aztán nem tudott volna várni pár napot? Eléggé bűzlik a dolog.

2021. júl. 13. 16:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A jog lehetőséget biztosít arra, hogy akár szabadságodról is visszarendeljenek, de ilyenkor a munkáltató köteles kárpótolni, vagy másik szabadnapot biztosítani, továbbá valami jelentős indoknak kell lennie, ami a munkakör alapján elvárható.

Én pl nem ilyen munkakörben dolgozok, és olyankor megyek szabira, amikor semmi nem történik nélkülem se, én fel se venném a telefont.

2021. júl. 13. 18:42
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

"Ilyen ok lehet például, ha a szélsőséges időjárás miatt az üzem működését le kell állítani, de az újraindításhoz szükséges a szabadságon lévő mérnök visszahívása, különben olyan fokú termeléscsökkenés következne be, ami a munkáltató létét veszélyeztető bevételkieséshez vezetne. "

Volt ilyen?

Ha nem, nem jogos!

2021. júl. 13. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!