Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet mit tanulni a gazdagoktól?

Lehet mit tanulni a gazdagoktól?

Figyelt kérdés

A gazdagok szerintem ugyan olyan emberek, mint mi. Annyi kivétellel, hogy szerencsésen alakult a karrierjük. Bármit kérdezel tőlük, semmi olyat nem tudnak mondani, ami gondolatindító lenne.

Ha a gazdagoktól lehetne bármit tanulni, ami közelebb visz a gazdagsághoz, akkor egy órás beszélgetés is tartalmazna az átlagember számára új információkat. De erről szó sincs.

Vagy én kérdeztem rossz embereket?

Ha egy gazdag mentorálni kezdene egy átlagembert, akkor az átlagember képes lenne meggazdagodni?

2021. júl. 11. 14:14
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan keressek jól?"

Például csinálj olyan munkát amit senki nem akar elvegezni.

Lényegében senkit nem hallottam még, hogy dugulás elhárítással szeretne foglalkozni.

Pedig ott nagy pénzek vannak, hiszen a kényszer teremti meg a keresletet.

A másik a kiadások racionalizalasa. Alkohol, dohányzás, drogok nem véletlenül drága dolgok.

De pl a gyorsétterem, a házhoz szállított kaja is többszörös kiadás.

Ezeket sem kell csinálni, és máris marad befektetni való pénz.

2021. júl. 12. 15:52
 42/42 anonim ***** válasza:
74%

A szerencsének semmi köze a gazdagsághoz (max ha valaki nyer a lottón, és gazdag amíg el nem veri a pénzt).

"karrier" helyett inkább "vállalkozásról" beszéljünk (mert előbbiben a fizetés korlátolt, utóbbiban nem fizetés van, így korlátlan).

"Ha egy gazdag mentorálni kezdene egy átlagembert, akkor az átlagember képes lenne meggazdagodni?" - Nem. Kell egyfajta hozzáállás, elszántság, ha ez megvan, már könnyű mentorálni.

Én szegény helyen nőttem fel, egyszerű érettségim van, 19 voltam amikor el akartuk adni a földünket, és a helyi földbirtokos milliárdos érdeklődött, akit 5 perc alatt beszorítottam a vesztes helyzetbe... kissé megdöbbent, majd megjegyezte: "Két korodbeli fiam van, sajnos nem olyanok mint Te!" és alku nélkül kifizette a másfélszeres árat (neki jelentéktelen összeg volt a különbözet). Később néha eszmét cseréltünk - kb. olyan volt mint az Attila, Isten ostora c. filmben Flavius és Attila beszélgetései. Persze nem értem utol, de többre vittem, mint bármelyik ismerősöm a korosztályomból.

30/F

2021. júl. 12. 20:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!