Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet mit tanulni a gazdagoktól?

Lehet mit tanulni a gazdagoktól?

Figyelt kérdés

A gazdagok szerintem ugyan olyan emberek, mint mi. Annyi kivétellel, hogy szerencsésen alakult a karrierjük. Bármit kérdezel tőlük, semmi olyat nem tudnak mondani, ami gondolatindító lenne.

Ha a gazdagoktól lehetne bármit tanulni, ami közelebb visz a gazdagsághoz, akkor egy órás beszélgetés is tartalmazna az átlagember számára új információkat. De erről szó sincs.

Vagy én kérdeztem rossz embereket?

Ha egy gazdag mentorálni kezdene egy átlagembert, akkor az átlagember képes lenne meggazdagodni?

2021. júl. 11. 14:14
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
86%

"Nekem az a problémám hogy pénzt csak pénzzel lehet csinálni."

Neked ez a HIEDELMED, és a hiedelem megléte a probléma.

"Akinek már van pénze onnantól gyerekjáték többet csinálni."

Elszórni még nagyobb gyerekjáték, és sokkal könnyebben sikerül.

2021. júl. 11. 16:27
 22/42 A kérdező kommentje:

#12 Ez nagyon le van sarkítva az éttermet is csak kívülről látott haverra, és a mesterséfre. Az előbbi hihetetlen hozammal kecsegtet és az utóbbi pedig egy konzervatív befektetés.

1. Nem értek az éttermekhez és nem tudom hogyan kell befektetni.

2. Szerintem ennyi információ alapján egy profi befektető sem tudna dönteni.

Abban viszont biztos vagyok, hogy létezik rossz befektetés.

Biztos vannak olyan vállalatok, akik pénzügyi adatokat hamisítanak és hatalmas lyukakat takarnak el a befektetők elől.

Ilyen esetekben nem rossz a befektetés?

Vagy egy hamis műtárgy nem rossz befektetés?

A kreálójának csak egy kockázatos befektetés, de akinek továbbadja, az már meg van tévesztve. Vagyis rossz maga a befektetés (is).

Piramisjátékok és szélhámosok, akik át szeretnék verni az átlag Mari nénit?

Nem csak a befektető, de a befektetés is lehet rossz.

"Továbbá olyan nem létezik, hogy rossz befektetés, ilyen nincs!..."

Szerintem pedig van. Olyan is van, hogy rossz befektető. De olyan is van, hogy rossz befektetés.

#19 Nekem még lenne 20-30 évem is. Fiatal leszek még akkor.(50 környékén :D)

Jelenleg 65 a nyugdíjkorhatár. Csak addig lenne 15 évem. Az rengeteg idő, ha megélem. Utána jön csak a nyugdíjas élet.

Pl.: Polgár Árpád is 66 éves. Utazgat, festeget és még éli az életét.

2021. júl. 11. 17:15
 23/42 anonim ***** válasza:
78%
Éttermes mindkettő bukta, ennyiből nem hozható ki, a haverod nem ért hozzá, egy sztár chef meg kb. ennyit keres havonta. Amennyiben nincsen 1 havi megtakarítása sem, akkor a sztárod a pénzügyekhez sem ért!
2021. júl. 11. 20:28
 24/42 anonim ***** válasza:
86%

Hát nem tudom, nekem már a portfóliós cikkek meg a kiszamoló is gondolatindító.

Most azt szeretnéd, hogy egy gazdag ember lépésről lépesre mondja el neked hogy mit csinálj a 2 Ftoddal, hogy 800 millió euró legyen?

Mert azt egy 20 perces beszélgetes alatt nem nagyon lehet átadni, pénzügyi kompetenciát (hogy meg is tartsd a pénzt) végképp nem kapsz.

Szerintem inkább arról van szó, hogy az emberek nem akarjak felfogni a negatív következményeket, pl.:

"- Hogyan fogyjak le XY te olyan vékony vagy?

- Jaa csak sportolj meg egyél jól, én pl...

- Áá, nem szeretek mozogni meg igazából a kalóriás-tápanyagos baromság sem érdekel, nem hiszem el, hogy genetikailag ilyen szerencsés vagy... nekem eddig sehogy se sikerült fogyni"

Hidd el sok esetben a rövid "dolgozni és gondolkozni kell" válasz marha sok egybites embernek nem tetszik. Én is utálom, hogy nincs 200 millió euróm fölösben, vagy egy lakásom, de hitelem sincs. Már lassan tartok ott, hogy elindítsam a vállalkozásomat és akkor talán fordul a kocka, de tanulás nélkül a vágyam semmit sem érne.

2021. júl. 12. 05:36
 25/42 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván vannak tanulható, fejleszthető képességek, de ez még önmagában kevés. Van egy csomó olyan veleszületett képesség, beállítottság, érdeklődés stb.. ami ha valakiben nincs meg, akkor baszhatja az egész életét, bármilyen gazdag bölcseleteit hallgatja meg.
2021. júl. 12. 07:14
 26/42 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező ezek a mondások az alap gondolkozásra próbálnak inkább rávetíteni.

Ha rossz befektetést csináltál, az nem a befektetés hibája, hanem a tiéd, hiszen te hoztad meg a döntést, hogy ebbe fektetsz. Persze az eredmény ugyanaz, de itt jön a képbe az önismeret, öntudat, amit már sokan írtak. Nem mást hibáztatok, nem a körülményeket, a bankokat, a társaságot, a tanácsadómat, az internetet, meg az egész univerzumot, hanem saját magamat, mert én döntöttem úgy, hogy a pénzemet oda rakom, ahova. Ezt fáj beismerni egy nagy bukásnál, de attól még így van.

16-os válasz príma. Szóról szóra egyetértek mindennel, amit leírt.

Ha a meggazdagodásnak lenne csoda receptje, amit 20 perc alatt át lehet adni, akkor már mindenki gazdag lenne (vagyis senki sem), nem gondolod?

Meggazdagodni egy életutat jelent, már ha az ember azt önerőből építi fel és nem örökölte, lottón nyerte, beleült, stb. Egy életutat nem lehet elmesélni 20 percben és ha el is lehet, attól te nem leszel okosabb, hiszen ezt ő már megvalósította és sikerre vitte. Neked új ötlettel kell a saját utadat bejárnod. Amit az önerőből szerzett vagyonos embertől tanulni lehet az az életszemlélete, az ahogy a kezdeti ötletétől sikerre vitte a tervét az akadályokon keresztül. A hozzáállását, az akaraterejét, stb.

Nagyon kevés az az önerős gazdag ember, aki ne bukott volna el legalább egyszer. De az is lehet, hogy ötször, csak ezt általában nem látják az irigyei. Az is tanulságos, hogy ezekből hogy állt fel és hogyan ment tovább.

2021. júl. 12. 10:50
 27/42 anonim ***** válasza:
35%

Amúgy pl. az a szarházi Molnár Árpitól is mit lehet tanulni?

hogy kezd el csencselni kétes minőségű ruhákkal, meg hamis műtárgyakkal, aztán majd 60 éves trottyként te is járhatsz majd rollszrojszal' ha kellőképpen gátlástalan vagy?

2021. júl. 12. 11:03
 28/42 anonim ***** válasza:
0%
Molnár na Polgár
2021. júl. 12. 11:04
 29/42 anonim ***** válasza:
11%

Csak rendszerváltáskor lehet meggazdagodni vagy 25 év kemény munkával és tanulással hogy nem élsz tehát 45-50 éves korodra tudod élvezni leghamarabb.

Egyszerübb elvenni a gazdagoktól mintahogy 45 után és 90 ben történt.

Egyik család sem lopás nélkül lett gazdaf

2021. júl. 12. 11:19
 30/42 anonim ***** válasza:
31%

Egyik tanárom sori munkásként megvette a gyárat ahol dolgozott, azt persze elfelejti megemlíteni, hogy ezt kommunista párttagként tette.

Kicsit hajazott a történet a Gyurcsány féle állami cégvásárlásra, állami hitelből és visszanemtérítendő támogatásból, állami céget venni, ahol az alapanyagok ára is 4X-ese a vételi árnak + épületek + területek + több évnyi árukészlet + miegymás...

2021. júl. 12. 13:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!