Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te egyet értesz Botka Lászlóva...

Te egyet értesz Botka Lászlóval, hogy el kell venni a pénzt a gazdagoktól és odaadni a szegényeknek?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 1. 14:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
41%
Olyan formában igen, hogy többkulcsos adórendszerre lenne szükség a jelenlegi egykulcsos helyett. Szimpatikus eddig Botka programja, lehet rájuk szavazok majd '18-ban.
2017. ápr. 1. 14:40
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
Ezzel, ilyen formában nem. A gazdagokra több, vagy nagyobb adóterheket rónék, míg a szegényekre arányosan kevesebbet. Viszont átalakítanám a segélyezési rendszert is, ingyenélésért ne kapjon senki pénzt. Legalább az akarat legyen meg benne hogy dolgozzon, meg eltörölném a főállású anyaságot is, azoknál, akik közösségbe adják a gyereket.
2017. ápr. 1. 14:42
 3/20 anonim ***** válasza:
13%

Detto ez a véleményem, 1-es!

Senki ne mondja nekem azt, mint a Fidesz, hogy "az egykulcsos adórendszerrel mindenki jól jár"!

Miért is járna "jól" mindenki az egykulcsos adóval?

2017. ápr. 1. 14:45
 4/20 Molyember ***** válasza:
68%
Ez így önmagában akkora demagóg hülyeség, mintha a Fidesz mondta volna.
2017. ápr. 1. 14:47
 5/20 anonim ***** válasza:
58%
Nyilván ez önmagában sokat nem ér, de ha hatékonyabban költik el az adókból befolyó pénzeket akkor hasznos lehet.
2017. ápr. 1. 14:47
 6/20 anonim ***** válasza:
45%
Ez így csak egy populista maszlag, a lényeg a részletekben van. Amiről hallani, hogy jelentős vagyonadót szeretne kivetni a vagyonosokra, ezt nem támogatom. A többkulcsos jövedelemadó indokolt, helyes is lehet, de ez is azon múlik, hogy alakítják ki az adóalapot, sávokat, adókulcsokat.
2017. ápr. 1. 14:56
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

Attól még sohasem lett jobb a szegényebb rétegeknek, ha a gazdagokat kifosztották. Sőt, még rosszabb helyzetbe kerültek.

Botka vagy hülye (és ezzel a rákosista baromsággal Thürmer szavazóira pályázik), vagy tényleg Orbán fizette le valamivel, hogy tovább pusztítsa az ellenzéki oldalt.

2017. ápr. 1. 15:27
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Nem,nem értek egyet.

Véleményem szerint a befolyt adók,járulékok...(állami bevétel,stb)felhasználását és használatát javallott szabályozottabbá és láthatóbbá tenni.

2017. ápr. 1. 15:29
 9/20 anonim ***** válasza:
48%
Még egyet is értenék, ha nem 1 lebőgött párt próbálna iylen mézesmadzaggal szavazókat fogni.
2017. ápr. 1. 15:31
 10/20 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként nem nagyon értek egyet a többkulcsos adórendszerrel. Azért mert valaki jobban keres, akkor azzal kell büntetni, hogy aránytalanul több adót fizessen másokkal szemben.

Személy szerint 2 év kezdtem el dolgozni. (közben az egyetemmel is végeztem egy jó szakon) Megnéztem, hogy 2010-ben kb 15 ezerrel kaptam volna kevesebbet mint most az egyenlőtlen adórendszer miatt. ÉS én még a kevésbé vesztes lettem volna. Haverjaim nagy része 30-50 ezerrel kapnának kevesebbet. Mindezt csak azért mert tanultak és egy jó fizető szakmát szeretek amiben jó fizetések vannak.

Egy korábbi kérdésből kimásolnék egy részt ami ma volt:

"(2010-ben mikor még élt a rendszer):

Aki bruttó 100-at keresett annak 6,5% SZJA-t kellet fizetnie. Ellenben aki 500 bruttót keresett annak 28,1% SZJA-t kellet fizetni. 1 millió bruttó esetében (ez jobb szakmákban elérhető) pedig már 34,4%."

"a fenti példában 5x volt a különbség a fizetésben, ellenben a fizetendő SZJA-ban pedig 22x."

Ez azért egy marha nagy egyenlőtlenség.

2017. ápr. 1. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!