Te egyet értesz Botka Lászlóval, hogy el kell venni a pénzt a gazdagoktól és odaadni a szegényeknek?
Detto ez a véleményem, 1-es!
Senki ne mondja nekem azt, mint a Fidesz, hogy "az egykulcsos adórendszerrel mindenki jól jár"!
Miért is járna "jól" mindenki az egykulcsos adóval?
Attól még sohasem lett jobb a szegényebb rétegeknek, ha a gazdagokat kifosztották. Sőt, még rosszabb helyzetbe kerültek.
Botka vagy hülye (és ezzel a rákosista baromsággal Thürmer szavazóira pályázik), vagy tényleg Orbán fizette le valamivel, hogy tovább pusztítsa az ellenzéki oldalt.
Szia!
Nem,nem értek egyet.
Véleményem szerint a befolyt adók,járulékok...(állami bevétel,stb)felhasználását és használatát javallott szabályozottabbá és láthatóbbá tenni.
Egyébként nem nagyon értek egyet a többkulcsos adórendszerrel. Azért mert valaki jobban keres, akkor azzal kell büntetni, hogy aránytalanul több adót fizessen másokkal szemben.
Személy szerint 2 év kezdtem el dolgozni. (közben az egyetemmel is végeztem egy jó szakon) Megnéztem, hogy 2010-ben kb 15 ezerrel kaptam volna kevesebbet mint most az egyenlőtlen adórendszer miatt. ÉS én még a kevésbé vesztes lettem volna. Haverjaim nagy része 30-50 ezerrel kapnának kevesebbet. Mindezt csak azért mert tanultak és egy jó fizető szakmát szeretek amiben jó fizetések vannak.
Egy korábbi kérdésből kimásolnék egy részt ami ma volt:
"(2010-ben mikor még élt a rendszer):
Aki bruttó 100-at keresett annak 6,5% SZJA-t kellet fizetnie. Ellenben aki 500 bruttót keresett annak 28,1% SZJA-t kellet fizetni. 1 millió bruttó esetében (ez jobb szakmákban elérhető) pedig már 34,4%."
"a fenti példában 5x volt a különbség a fizetésben, ellenben a fizetendő SZJA-ban pedig 22x."
Ez azért egy marha nagy egyenlőtlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!