Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a gazdagokt...

Miért van az, hogy a gazdagoktól elvesznek és mindig a szegényeknek adnak csak, ebben az országban?

Figyelt kérdés
Szerintem roppant, idegesítő, hogy azok az emberek mernek háborogni és tüntetni akik ezer meg ezer kedvezményben részesülnek. Az első óriási szemétség, hogy több adósáv van, miért aki többet keres nem dolgozik meg eléggé a pénzéért? Akinek nagyobb háza van az többet fizet az ingatlan után is bezzeg aki panelban lakik annak szinte ingyen van (nem a rezsire gondolok). A többedik ingatlan után, miért kell sokkal, többet fizetni és a nyaralókra szintén. Az pedig, hogy egy nagyobb teljesítményű sok milliós kocsira, miért kell több adót fizetni, mint egy szar ladára, autó autó, akié a sportkocsi az is megdolgozott érte. Sztem. rendkivül idegesítő, hogy mindenki itt sír, hogy jajj csak 100.000 Ft-ot keresek blablabla, pedig rengeteg kedvezményben részesülnek, bezzeg aki kijárt több éves egyetemeket, éjszakákat végig dolgozott, és jól élhetne (teljesen megérdemelten) azt ott húzzák le ahol tudják, és mégse szól egy szót se,nem tudom az emberek mikor láttak több diplomás cégvezetőket sztrájkolni, vagy háborogni a magas adók miatt kinek mi erről a véleménye?
2010. jan. 17. 00:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
57%
Alapvetően igazad van, kiegészíteném azzal, hogy azt is keményen megsarcolják aki csak mondjuk 150-200ezret keres, szóval mindenkit aki dolgozik. Sokkal kifizetődőbb beindítani a gyerekgyárat és otthon henyélni várva a havi 100ezres segílykét.
2010. jan. 17. 00:16
 2/22 anonim ***** válasza:
41%
magyarország egy szar hely, takarodni kell innen. Marha nagy szemétségnek tartom.
2010. jan. 17. 00:17
 3/22 anonim ***** válasza:
60%

A progresszív adózást én is baromságnak tartom.

Evidens, hogyha többet keresek, akkor többet is adózom, de milyen dolog már az, hogy még több százalékot is kell fizetnem.

Mondják csak a hülyék csinálják így, én épp ezért alkalmazok adótanácsadót. Megtérül a fizetése, annyit elárulhatok:).

2010. jan. 17. 00:21
 4/22 anonim ***** válasza:
24%
A válasz megírásának időpontja: ma 00:17 : Adok útlevelet csak takarodj inenn de gyorsan M.O-n most segitteni kell nem szarbahagyni :@ Lásd gyuri bácsiék 3 évét ,hogy tönkretették !
2010. jan. 17. 00:24
 5/22 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező, nem csak a gazdagoktól vesznek el, hanem a szegényektől is. A gazdagoktól viszont arányosan többet. Ezt úgy hívják, hogy közteherviselés, illetve társadalmi szolidaritás. Minden demokratikus országban így van, kisebb-nagyobb eltérésekkel.

Vagy az igazságosabb lenne, ha a szegényektől elvett adókból azokat támogatnák, akiknek amúgy is jól megy?

Megjegyzem, hogy én a jól keresők közé tartozom, több diplomát szereztem, és magas felelősséggel járó pozícióban, sokat túlórázom a fizetésemért. De azt is látom, hogy rengetegen élnek sokkal kevesebb pénzből, szerény körülmények között, amiről nem okvetlenül ők tehetnek.

2010. jan. 17. 00:41
 6/22 anonim ***** válasza:
71%

Persze, a gazdagok fizessenek többet. Ez így igazságos.

De ehhez nem kell progresszív adózás.

Bruttó 100.000-nek a 20%-a az csak 20.000 Ft, de bruttó 600.000-nek már 120.000 forint. Kapásból hatszor annyi adó.

Ezek a %-k teljesen hasraütésszerűen jöttek.

De milyen dolog az, ha mondjuk a 600.000 bruttóból 250.000-et elvon az állam.

Persze kényelmesen megélsz 350.000-ből, de rohadt szar érzés, hogy a fizetésed majdnem felét elvették tőled.

2010. jan. 17. 00:45
 7/22 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező!

Te mintha nem is Magyarországról írnál...

Kicsit álomvilágban élsz.

Sajnos nagyon sokszor a szegény embertől vesznek el és adják a gazdagoknak (lásd SZJA módosítás - csak az jár jól, aki sokat keres)

Másrészt, aki 100ezer Ft-ot keres és panelban lakik lehet nehezebben fizeti ki a rezsit, mint aki 500-at keres és nem kap támogatást.

Az egész világon elfogadott eljárás az, hogy a gazdagabbak többet, a szegényebbek kevesebbet tudnak berakni a közösbe, a cél a különbségek csökkentése.

Mo. pl. sokkal kevesebbel járul hozzá az EU működéséhez, mint a gazdagabb államok, de nekünk még ez is megterhelő.

Amúgy nehogy azt hidd, hogy aki 10-150eFt-ot keres az nem dolgozik meg a pénzéért, és sokan ugyanúgy egyetemet végeztek, mint te...

2010. jan. 17. 00:46
 8/22 anonim ***** válasza:
72%

Kedves Kérdező!

Akkor ezek alapján,aki szegény,az nem nyög,és nem adózik eleget szerény véleményed szerint?Nyugodtan cserélhetsz bármelyik gyári szakmunkással,aki ugyanúgy megdolgozik a pénzéért,mint Te,meg a többi nagy fejes,de elhiheted nekem,hogy abban nem lesz köszönet...és akkor majd meggondolod kétszer is,kinek a nehezebb!Nem egymásra kéne mutogatni,meg nyávogni,habzó szájjal szidni azt a réteget,aki semmiről nem tehet.Persze,könnyű pofázni,hogy a sok bu..i ingyenélő,akik várják a segélyt...Tudod,nem önhibájukból lettek munkanélküliek.Persze,mondani mindig könnyű a másikra,átélni a helyzetét már nehezebb.Ez a magyar mentalitás.Hánynom kell ettől az egésztől...Mindegy,majd akkor ugass,mikor a végrehajtót várod,mikor jön éppen,addig legyél csak csendben.Gyepes agyú...

2010. jan. 17. 00:54
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Minden országban a tehetősebb réteg nagyobb részt vállal a közterhekből. Ez természetes is lenne. Néhány kérdés azonban felvetődik.

Mennyi legyen az a nagyobb rész ?

Mennyi legyen a bérjellegű jövedelmek a tőke jövedelmek, vagyon utáni adók, fogyasztási adók aránya és mértéke ?

Szerintem nálunk ezek az arányok és mértékek torz képet mutatnak.

A szürke és fekete gazdaságban képződött jövedelmek és az illegális pénzek ( bűnözés, korrupció stb. ) jelentős mértéke is növeli az adóhiányt.

Vajon mennyivel kellene kevesebb adót fizetni, ha a fent említett pénzek fele átkerülne az adózott jövedelmek közé ?

A korrupció, fekete foglalkoztatás, ÁFA csalás a "több diplomás cégvezetők" műfaja.

Persze mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de hát a felröppenő hírek azt sugallják (pl. BKV), hogy a felső vezetők is vesznek ki rendesen a közös kosárból saját használatra.

Ezeket a pénzeket a becsületes polgárokkal fizetteti meg az állam.

2010. jan. 17. 01:00
 10/22 anonim ***** válasza:
76%

Cégvezetők sírnak, hogy a multik elnyomják őket, ez is unalmas. Én pl. ezt is unom.

Miért kellene a magyar vállalkozókat támogatni, mikor feketén foglalkoztatnak, minimálbéres trükközési, adóelkerülési alkalmaznak?

A felső vezetői rétegek kapcsolataik révén előszeretettel lopkodják a közpénzeket, uniós támogatásokat, ez miért van?

Kimentik a vagyonukat az országból, hogy elkerüljék az adózást, ez miért van?

2010. jan. 17. 01:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!