Miért van az, hogy a gazdagoktól elvesznek és mindig a szegényeknek adnak csak, ebben az országban?
A progresszív adózást én is baromságnak tartom.
Evidens, hogyha többet keresek, akkor többet is adózom, de milyen dolog már az, hogy még több százalékot is kell fizetnem.
Mondják csak a hülyék csinálják így, én épp ezért alkalmazok adótanácsadót. Megtérül a fizetése, annyit elárulhatok:).
Kedves kérdező, nem csak a gazdagoktól vesznek el, hanem a szegényektől is. A gazdagoktól viszont arányosan többet. Ezt úgy hívják, hogy közteherviselés, illetve társadalmi szolidaritás. Minden demokratikus országban így van, kisebb-nagyobb eltérésekkel.
Vagy az igazságosabb lenne, ha a szegényektől elvett adókból azokat támogatnák, akiknek amúgy is jól megy?
Megjegyzem, hogy én a jól keresők közé tartozom, több diplomát szereztem, és magas felelősséggel járó pozícióban, sokat túlórázom a fizetésemért. De azt is látom, hogy rengetegen élnek sokkal kevesebb pénzből, szerény körülmények között, amiről nem okvetlenül ők tehetnek.
Persze, a gazdagok fizessenek többet. Ez így igazságos.
De ehhez nem kell progresszív adózás.
Bruttó 100.000-nek a 20%-a az csak 20.000 Ft, de bruttó 600.000-nek már 120.000 forint. Kapásból hatszor annyi adó.
Ezek a %-k teljesen hasraütésszerűen jöttek.
De milyen dolog az, ha mondjuk a 600.000 bruttóból 250.000-et elvon az állam.
Persze kényelmesen megélsz 350.000-ből, de rohadt szar érzés, hogy a fizetésed majdnem felét elvették tőled.
Kedves kérdező!
Te mintha nem is Magyarországról írnál...
Kicsit álomvilágban élsz.
Sajnos nagyon sokszor a szegény embertől vesznek el és adják a gazdagoknak (lásd SZJA módosítás - csak az jár jól, aki sokat keres)
Másrészt, aki 100ezer Ft-ot keres és panelban lakik lehet nehezebben fizeti ki a rezsit, mint aki 500-at keres és nem kap támogatást.
Az egész világon elfogadott eljárás az, hogy a gazdagabbak többet, a szegényebbek kevesebbet tudnak berakni a közösbe, a cél a különbségek csökkentése.
Mo. pl. sokkal kevesebbel járul hozzá az EU működéséhez, mint a gazdagabb államok, de nekünk még ez is megterhelő.
Amúgy nehogy azt hidd, hogy aki 10-150eFt-ot keres az nem dolgozik meg a pénzéért, és sokan ugyanúgy egyetemet végeztek, mint te...
Kedves Kérdező!
Akkor ezek alapján,aki szegény,az nem nyög,és nem adózik eleget szerény véleményed szerint?Nyugodtan cserélhetsz bármelyik gyári szakmunkással,aki ugyanúgy megdolgozik a pénzéért,mint Te,meg a többi nagy fejes,de elhiheted nekem,hogy abban nem lesz köszönet...és akkor majd meggondolod kétszer is,kinek a nehezebb!Nem egymásra kéne mutogatni,meg nyávogni,habzó szájjal szidni azt a réteget,aki semmiről nem tehet.Persze,könnyű pofázni,hogy a sok bu..i ingyenélő,akik várják a segélyt...Tudod,nem önhibájukból lettek munkanélküliek.Persze,mondani mindig könnyű a másikra,átélni a helyzetét már nehezebb.Ez a magyar mentalitás.Hánynom kell ettől az egésztől...Mindegy,majd akkor ugass,mikor a végrehajtót várod,mikor jön éppen,addig legyél csak csendben.Gyepes agyú...
Minden országban a tehetősebb réteg nagyobb részt vállal a közterhekből. Ez természetes is lenne. Néhány kérdés azonban felvetődik.
Mennyi legyen az a nagyobb rész ?
Mennyi legyen a bérjellegű jövedelmek a tőke jövedelmek, vagyon utáni adók, fogyasztási adók aránya és mértéke ?
Szerintem nálunk ezek az arányok és mértékek torz képet mutatnak.
A szürke és fekete gazdaságban képződött jövedelmek és az illegális pénzek ( bűnözés, korrupció stb. ) jelentős mértéke is növeli az adóhiányt.
Vajon mennyivel kellene kevesebb adót fizetni, ha a fent említett pénzek fele átkerülne az adózott jövedelmek közé ?
A korrupció, fekete foglalkoztatás, ÁFA csalás a "több diplomás cégvezetők" műfaja.
Persze mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de hát a felröppenő hírek azt sugallják (pl. BKV), hogy a felső vezetők is vesznek ki rendesen a közös kosárból saját használatra.
Ezeket a pénzeket a becsületes polgárokkal fizetteti meg az állam.
Cégvezetők sírnak, hogy a multik elnyomják őket, ez is unalmas. Én pl. ezt is unom.
Miért kellene a magyar vállalkozókat támogatni, mikor feketén foglalkoztatnak, minimálbéres trükközési, adóelkerülési alkalmaznak?
A felső vezetői rétegek kapcsolataik révén előszeretettel lopkodják a közpénzeket, uniós támogatásokat, ez miért van?
Kimentik a vagyonukat az országból, hogy elkerüljék az adózást, ez miért van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!