A temetési költség összegét visszaigényelhetem a hagyatékból?
Nem olyan rég hunyt el az édesanyám. Nem álltunk közel egymáshoz, nem ő nevelt fel és a kapcsolatot sem igazán tartottuk.
Mikor elhunyt, akkor az egész családom behúzta fülét-farkát és köddéválltak. Senki sem adott bele a temetési költségbe, így teljesen egyedül kellett intéznem és állnom az egészet. Ez úgy, hogy közben kierőszakolták, hogy milyen temetést akarnak neki. Mit ne mondjak, nem jött túl jól az a pénz kiesés, de mindenképp szerettem volna, hogy tisztességgel legyen eltemetve.
Ma felhívott a hagyatéki ügyintéző elkérni a halotti anyakönyvi kivonatot és elmondta, hogy a kiértesítés előtt már ott kopogtatott a két testvérem, hogy bejelentkezzenek, mint örökösök.
Nem vagyok irigy, félreértés ne essék, de ezt a viselkedést undorítónak találom.
Egy forintot nem adnak bele a temetési költségekbe, még csak egy ügyet sem intéznek ezzel kapcsolatban, de követelni az örökségüket, azt tudják.
Így ha van arra valami esély, hogy az ő részükből levonásra kerülhessen a temetés költségeinek rájuk eső része, azt mindenképp szeretném megigényelni.
Valaki tud erről mondani nekem valamit? Lehet ilyet? Ha igen mi a folyamata?
Köszönöm!
Persze, hogy meg van.
De ha bemutatom, van arra esély hogy levonásra kerüljön az ő részük?
De akkor az én részemből már nem kerül levonásra, csak az övékéből, ugye? Hiszen én fizettem ki.
Valamint akkor ezt az összeget az én számlámra írják jóvá?
Hát nem tudom...
Ilyen van, hogy a közjegyző levon bármit is az örökségből?
Szerintem nem!
5-nek.
Van lehetőség tartozást a hagyatéki eljárásnál megigényelni. Mi is megigényeltük a temetési költséget.
6-osnak
Ha nincs pénzbeli örökség, csak ingatlan, miből von le a közjegyző pénzt?
7-es
Igényelni lehet, de mi a garancia, hogy a másik fél fizet?
Kedves 6-os. Értem, de nem volt és nincs is tartozásom, hiszen minden költséget én álltam.
A másik, ha levonják azt az összeget, akkor az én számlámra írják jóvá?
Szintén kérdés még, hogy mi a garancia, hogy fizetni fognak? Nyilván ha rajtuk múlik, akkor nem fognak, hiszen ha akartak volna, akkor beszállnak a temetési költségekbe.
Nem vonnak le semmit es a kozjegyzo nem utal szamlara!
A kerdezo akkor kap penzt, ha a masik felnek van fizetesi hajlandosaga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!