Perköltséget minden esetben annak kell fizetnie aki kezdeményezi a pert?
Figyelt kérdés
Sajnos oda jutottam hogy perelnem kellene a pénzemért,és nem tudom megéri e nekem.
Adott egy temetés aminek a teljes költségét én fizettem. Rajtam kívül még 4(ebből kettő a testvérem velük nincs gond,a másik kettő a bajos) örökös. A közjegyző szerint ha nem tudunk megegyezni perelhetek. Soha nem csináltam még ilyet!
2021. máj. 20. 21:34
1/3 anonim válasza:
A pert el kell indítani ez 30000 nagyjából. Ezt Te fizeted. A többi költséget később pedig a vesztes fél. Ez lehet mind a felperes mind az alperes. Nekem két perem volt eddig. 1et nyertem 1et vesztettem. Mindkét esetben ugyanazzal a személlyel volt perem és ugyanaz a bíró vezette, ugyanúgy nekem egy ügyvédem volt, míg a másik félnek nem volt. A pert, amit megnyertem ott a vesztes félnek fizetnie kellett 500 ezret. Amit én vesztettem el ott én fizettem 15e perköltséget és az ügyvédemet 4 alkalommal. Ez összesen 55e Ft volt.
2/3 A kérdező kommentje:
A jegyzőnél van a temetési számla az én nevemre kiállítva. Ha perre kerülne a sor ezzel minden kétséget kizáróan nyerni fogok? Ilyen esetben minden költséget a vesztes fizet?
2021. máj. 21. 03:00
3/3 anonim válasza:
De miről nem tudtok megegyezni? A temetés költségeiről? Nem tudom, mert nem ismerem a helyzetet. Ahogy azt se, hogy az adott illetőknek milyen az anyagi hátterük. Hogy magáért a temetési költségért perelhetsz-e azt én csípőből nem tudom megmondani, azonban, mivel hagyatékin mivel még nem voltam, az ott született hagyatéki nyilatkozatot is biztosan meg lehet támadni, fel lehet ellene lebbezni. De pl azt, hogy valakit miért zárjanak ki az örökösödésből azt kissé nehéz lenne indokolni. De persze így tapasztalatok nélkül azt tudom mondani, hogy pl kellenek evidenciák. Pl ha a rokon tartós beteg volt és ellátásra szorult, akkor az ápolási nyilatkozat vagy hogy hívják, viheted a temetési költségről szóló papírt. Egy a lényeg ez egy nagyon elhúzódó ügy tudna lenni, mert ez kimondottan olyan eset, mint pl egy gyermekelhelyezés. Senki nem áll ott se melléd, sem a gyámhivatal, sem a családsegítő. Ők sem hülyék nem akarnak évekig bíróságra járni tanúnak. Tehát egy gyermekelhelyezésnél is nehéz bizonyítékokat felmutatni. Már pedig a bírónak bizonyítékokra van szüksége. Ha állítasz valamit már jön is a kérdés, hogy mivel tudod alátámasztani. Ha nincsenek bizonyítékok, sem combos indokok, akkor nehéz lesz pert nyerned. Még nem mondom, hogy keress meg egy ügyvédet, mert nem ismerem a háttér sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!