Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden ilyesmi adok veszek csere bere oldalon a hírdető csak előrutalással hajlandó "dolgozni"?

Figyelt kérdés
Én adjak neki bizalmat, de ő nekem nem ad. Nem értem hogy az utánvét miért nem jöhet szóba..? Ott 100% hogy mindkét fél azt kapja amit vár, nincs rizikó lényegében. Nagyobb eladóknál is látom hogy ch csak előreutalással. Igazból vásárolgatnák így néha, de kinek van kedve bankba rohangálni és utalgatni

2021. jún. 10. 13:53
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Nekem nem adja az övét*
2021. jún. 10. 17:22
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

"És nem azon van a hangsúly feltétlen hogy bankba menni és netbank"

De, eddig ezen (is) problémáztál. Ne tagadd le!

"Utóbbi sokkal nagyobb biztonság"

MIÉRT? A csaló ugyanúgy küldhet egy zacskó sódert, szép dobozba becsomagolva, utánvéttel. Ugyanúgy küldhet hibás, sérült temréket utánvéttel. Ugyanúgy küldhet hamisítványt utánvéttel. Neked SEMMIVEL nem nagyobb kockázat az előre utalás.

" megsérül a termék ugyanúgy"

Ha a szállítás során látható sérülés keletkezik a csomagon, akkor azt a posta megtéríti. Előre utalás esetén is. (nyilván megfelelő értéknyilvánítás mellett) Ha meg nem látható a sérülés a csomagoláson, akkor tökmindegy, mert utánvét esetén is csak a kibontás után vennéd észre. Szóval nem értem, a sérülés hogy jön az előreutalás-utánvét kérdéshez?

" Egyébként kicsit vicces azért hogy mindenki az előreutalás melett pártol"

Nem pártolunk mellette, a tényeket írtuk le. Nincs bajunk azzal, hogy nem akarsz előre utalással vásárolni. A bajunk azzal van, hogy nem akarod elogadni az eladó által kikötött feltételeket, és ahelyett hogy akkor továbbállnál, itt reklamálsz és bizonygatod az igazadat. Ha nem tetszik, nem kell tőle vásárolni, lépj tovább!

2021. jún. 10. 17:33
 23/31 A kérdező kommentje:
épp elég volt nekem ma egy kölökkel veszekedni egy bankszámlás kérdésen, nincs ehez türelmem sry, ment mindenkinek a zöld
2021. jún. 10. 18:06
 24/31 anonim ***** válasza:
86%
Ja, elkezdtél problémázni, aztán amikor racionális érvekkel cáfoltuk meg az állításodat, elfogyott a türelmed...
2021. jún. 10. 18:15
 25/31 A kérdező kommentje:
Valami ilyesmi történhetett jah
2021. jún. 10. 18:33
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem adtal meg valaszt kerdezo hogy minek vallalja be valaki utanvetet amikor van masik vevo aki utal elore?
2021. jún. 10. 18:41
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

"miért nem jöhet szóba az utánvét. Utóbbi sokkal nagyobb biztonság"

Melyik részét nem érted annak, hogy az utánvét SEMMIVEL sem nagyobb biztonság a vevőnek, mint az előre utalás (sőt, mivel nem ismersz VALÓS bakni adatokat, csak egy nevet és egy címet ami simán lehet kamu) ezért sokkal kevésbé előnyös az utánvét az előre utaláshoz képest. Ráadásul drágább is a vevőnek...

Az eladónak meg egyértelműen rosszabb az utánvét.

2021. jún. 10. 18:53
 28/31 A kérdező kommentje:
Asszem eléggé nyomatekosítva lett már bennem, nem kell több hozzászólás embörök. Végén már elszégyellem magam a kérdésem miatt. Mielőtt jönne a válasz rá gyors megelőzöm. Igen, lehet illene is
2021. jún. 10. 19:14
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

"100% hogy mindkét fél azt kapja amit vár, "

Az utánvét nem véd meg semmitől!

Az eladót meg az előre utalás védi az ellen, hogy esetleg a megrendelt árut ne vedd át, mert "helyben találtam".

2021. jún. 11. 13:14
 30/31 anonim ***** válasza:
74%

Én azt hiszem, rájöttem az előre utalással szembeállók igazi problémájára!

Megrendel(ne) egy terméket utánvéttel, de ha talál helyben vagy olcsóbbat, akkor a csomagot nem veszi át. Vagy közben elfogyott a pénze.

Ezeknek az embereknek a "menekülési" lehetősége lenne az utánvét.

2021. jún. 12. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!