Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy minden...

Miért van az, hogy minden ilyesmi adok veszek csere bere oldalon a hírdető csak előrutalással hajlandó "dolgozni"?

Figyelt kérdés
Én adjak neki bizalmat, de ő nekem nem ad. Nem értem hogy az utánvét miért nem jöhet szóba..? Ott 100% hogy mindkét fél azt kapja amit vár, nincs rizikó lényegében. Nagyobb eladóknál is látom hogy ch csak előreutalással. Igazból vásárolgatnák így néha, de kinek van kedve bankba rohangálni és utalgatni

2021. jún. 10. 13:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%
Mit gondoltal kerdezo, az emberek jotekonykodasbol aruljak a dolgaikat? Azert arulja hogy penzt keressel, es annak fogja eladni aki ezt a penzt neki megfelelo modon es mennyisegben kifizeti.
2021. jún. 10. 14:33
 12/31 A kérdező kommentje:

7# Ilyent ki kért?

11# Ja persze, én adjam neki a bizalmamat, de ő nekem nem. Értem én :)

2021. jún. 10. 14:41
 13/31 A kérdező kommentje:

8# Írni majd megtanulok én.

10# Nekem nincsen igényelve Internetbank fiók, de internetem van mint láthatod. Ha elmondod hogyan utaljak, már teszem is :)

2021. jún. 10. 14:42
 14/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell neki bizalmat adnod, nem kotelezo megvenni semmit se. Valoszinuleg azert adja igy mert magabiztos hogy valaki igy is meg fogja venni, az en tapasztalatom pedig az hogy a legtobb embernek nem jelent problemat az elore utalas.
2021. jún. 10. 14:45
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem az elado problemaja hogy a kokorszakban elsz es nincs internetbankod.
2021. jún. 10. 14:45
 16/31 anonim ***** válasza:
86%

"Nem értem hogy az utánvét miért nem jöhet szóba..? Ott 100% hogy mindkét fél azt kapja amit vár, nincs rizikó lényegében."

De van ott is kockázat:

1. Te ugyanúgy kaphatsz egy féltéglát, szépen becsomagolva.

2. Az eladó elbukhatja a feladás és visszaküldés díját.

"Nekem nincsen igényelve Internetbank fiók"

Ez a te bajod, senkit nem érdekel. Akkor ne vásárolj ilyen helyeken, ahol előre kell utalni. Ha nekem nincs bankkártyám, nem az ATM-et szidom hogy miért nem ad ki pénzt.

Egyébként szerintem érthető az eladó álláspontja is. Igen, a csalók rendszeresen követelik az előre utalást, de sokszor a tisztességes eladók is. Ők magukról tudják hogy tisztességesek, a vevőről meg nem. Egyébként nem kötelező vásárolni ha nem tudod a feltételeket elfogadni. Lehet keresni mást aki postáz utávéttel is.

2021. jún. 10. 16:25
 17/31 A kérdező kommentje:

Egyébként szerintem érthető az eladó álláspontja is. Igen, a csalók rendszeresen követelik az előre utalást, de sokszor a tisztességes eladók is.

WUT? Az eladó miért utalna előre? Épp az én álláspontom az érthető, azaz a vevőé és nem az eladó de mindegy, ugyanis jelen esetben én utalok neki előre feltehetően nagyobb összeget, ergo én sokkal sokkal nagyobbat is bukhatok nála

2021. jún. 10. 16:36
 18/31 anonim ***** válasza:
82%

"Épp az én álláspontom az érthető, azaz a vevőé és nem az eladó de mindegy"

Akkor leírom mégegyszer, mert látom nem sikerült felfognod. Én eladok valamit. Én magamról tudom, hogy tisztességes vagyok. A vevőről nem tudom, mert nem ismerem. Ha utánvéttel adom fel, bukhatok pár ezer forintot a postán és visszaküldésen. Ha előre utal, semmit nem bukhat senki, mert én tisztességes vagyok. Én tudom magamról hogy nem vagyok csaló. Miért kockáztassak?

"WUT? Az eladó miért utalna előre?"

Ki a bánat mondta neked, hogy előre utalna az eladó? Azt írtam, hogy az eladó KÖVETELI az előre utalást. Tanulj már meg olvasni te gyerek...

2021. jún. 10. 16:43
 19/31 anonim ***** válasza:
76%

jelen esetben én utalok neki előre feltehetően nagyobb összeget, ergo én sokkal sokkal nagyobbat is bukhatok nála

Mert ha nem utalod a nagyobb összeget hanem a postasnak kifizeted és a csomagban egy feltegla van akkor jobban jártál? Akkor meg a hivatalos banki adatait sem fogod tudni!

2021. jún. 10. 17:20
 20/31 A kérdező kommentje:
Csomagolja be normálisan a vackát, és nem sérül meg istenem.. Ha előre utalok neki, és megsérül a termék ugyanúgy, akkor pedig adtam neki XY összeget egy hibás termékért.. Ugyan ott vagyunk. A lényeg továbbra is az, hogy ő a bizalmamat kéri, de ő nekem adja az övét. Ezek viszont tények. És nem azon van a hangsúly feltétlen hogy bankba menni és netbank, hanem alapvetően az előreutaláson, és hogy miért nem jöhet szóba az utánvét. Utóbbi sokkal nagyobb biztonság, a sérülés termék és csomagolás függő. Nyilván ha egy borítékba teszi bele simán a cd lemezemet például akkor igen, van rá esély, jártam is már hogy bizony levolt benne törve egy kis darabka belül. Egyébként kicsit vicces azért hogy mindenki az előreutalás melett pártol és engem szidalmaz, mintha nem lenne igyis elég csaló mindenhol
2021. jún. 10. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!