Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szabadság csak papíron? Mit...

Szabadság csak papíron? Mit lehet tenni az ilyen céggel?

Figyelt kérdés

Egy őrző-védő cégnél dolgozom február óta. Nemrég derült ki, hogy a 20 nap szabadságomat havi részletekben kiadogatják papíron, úgy hogy közben semmiféle szabadságengedélyt alá nem írtam és végig dolgoztam a hónapokat. Nyáron sem tudok szabit kivenni ha családdal pár napot pihennénk.

Azt mondja a főnök, hogy bele van építve a fizuba. De közben meg minden másnap 24 órát dolgozom, havi 360 órát kB. Bejelentve 6 órában vagyok.

#fizetés #szabadság #jogszerűtlen #Munkaügyi felügyelet
2021. jún. 2. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szabadságengedélyt neked nem is kell aláírnod. A havi bérlapodon nem tűnt fel, hogy van kiírva szabadság? Ha ez neked így nem felel meg, ahogy most van, akkor mondj fel és jelentsd fel a céget.
2021. jún. 2. 11:32
 2/7 anonim ***** válasza:
12%
Gondolom csak van kamera, meg jelenléti ív stb... Fel kell jelenteni, már csak azért is, mert 6 órába vagy bejelentve és jóval többet dolgozol. ha van kamera felvétel meg tanú hogy te többet vagy ott, mint napi 6 óra, akkor megállja a helyét a dolog. DE az se mindegy mennyit kaptál és beleegyeztél-e a fekete bérbe? Mert akkor te is megütheted a bokád.
2021. jún. 2. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Nem, a munkavállaló akkor sem üti meg a bokáját, ha tud arról, hogy feketén foglalkoztatják. Csaltak már el utánam közterheket, be is idézett a NAV, elmondtam mindent, megköszönték a segítséget, ennyi volt.
2021. jún. 2. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:

"Azt mondja a főnök, hogy bele van építve a fizuba."

Nem értem, megegyeztetek egy fizetésbe, ha nem tetszik akkor mondj fel és menj máshova. De elárulom az őrző-védő cégek 100% így működik.

A bérpapírt meg aláírtad, innentől kezdve perelhetsz de felesleges.

"Csaltak már el utánam közterheket, be is idézett a NAV, elmondtam mindent, megköszönték a segítséget, ennyi volt."

De ha beleegyezett ebbe a módszerbe a kérdező akkor ő is csalt el közterhet, mivel nem csak a munkáltatói járulékok hanem a munkavállalói járulékok is el lettek csalva ezáltal mindkét fél tudomásával.

2021. jún. 2. 12:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Rendes munkavállalói felmondásnak hívják a megoldást.

Minden más csak nyafogás a neten

2021. jún. 2. 13:01
 6/7 A kérdező kommentje:
A bejelentésről tudok mert én kértem így, hogy kevesebbet tudjon tiltani a végrehajtó. Még az órákkal se lenne akkora gond, igaz csak azért jó a fizu mert ugye sok az óra. Bérpapírt nem írom alá, hanem csak kapok egy példányt de például ma hozták az áprilisit.. Csak azzal van gond, hogy nem enged el a nyáron pár napra sem a családdal.
2021. jún. 2. 14:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most mi a gondod? Össze vissza csalsz te is, meg a főnököd is. Nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább menni.
2021. jún. 2. 15:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!