Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik alberletben laktok, nem...

Akik alberletben laktok, nem sajnaljstok a penzt alberletre?

Figyelt kérdés
Nem tartjatok felesleges penz kidobasnak?
2021. máj. 28. 06:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Ertem, akik azt mondtak ill irtak, h nem vagnanak bele egy sajat ingatlanba, most akkor ti nyugdijas eveitekben is alberletben fogtok lakni, vagy hol ? Ezt hogyan gondoltatok ?

Lehet nem is lesz nyugdijatok, vagy annyi h fizessetek a lakas dijat havonta...

2021. máj. 28. 12:47
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen akkor is albérletben. Ha megveszem az ingatlant akkor közgazdaságilag egyben kifizetem a belőle az igatlan elhasználódásáig szedhető bérleti díjakat a várható hozammal diszkontálva. Így mindig csak a következő hónapra fizetem be a lakbért, nem egy életre. Amikor pedig nyugdíjba vonulok mert már van elég zsozsóm halálomig, akkor elköltözöm egy olyan helyre ahol nincs munkalehetőség viszont olcsó a megélhetés és természetközeli a környezet.
2021. máj. 28. 13:24
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

👍👍👍👍👍

2021. máj. 28. 15:53
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
2021. máj. 28. 17:38
 15/23 anonim ***** válasza:
82%

szaporodásserkentő - ez jó, ez tetszik!

2021. máj. 28. 19:02
 16/23 A kérdező kommentje:

De akik alberletben laktok , evebte kiszamoltatok mar h mennyi felesleges penztol estek el ?? Evi 2 millio ft vagy tobb... nem sajnaljatok szokat a penzetek kifizetni masnak, mint hogy s sajat lakasodat fizetned ?

Es igy nem tudsz felretenni sem... kesobb sem...

2021. máj. 29. 09:51
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te otthon laksz a szüleiddel vagy örököltél egy lakást/házat?
2021. máj. 29. 09:58
 18/23 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, mi az, hogy "felesleges"?

Azt mondod, vegyek inkább saját ingatlant. Oké, kiköltözöm a bérletből.

Segíts nekem, hogyan tovább? Mondjuk, hogy hó eleje van és van 300 ezer forintom. Kicsit fázom és aludnék. Mit csináljak most, hogy saját ingatlanba költözhessek?

2021. máj. 29. 13:12
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan számon tartom minden gazdasági eseményemet, szóval ja. Nem esek el a pénztől, mert kapok érte egy hónapra lakást. Ha még jobban keresnék akkor is szállodában laknék inkább mint hogy vegyek egy házat :D Ha megveszed akkor nem esel el a pénztől? Odaadsz 10-20 évnyi bérleti díjat az előző tulajdonosnak... (ha később el akarod adni a kecót, nem árt majd párszor felújítani is...)

Ezzel vállalod az ingatlan árfolyamkockázatát (ami tőled függetlenül változik - a környék jellege, a szomszédság demográfiai jellegzetességei folytán) ha hitelre veszed akkor a hitel kamatkockázatát is, meg hát mégis csak egy ilyen lepra országban kötöd magad röghöz évtizedekre, kiszolgáltatottjává válsz a helyi hatalmi rendszernek, infrastruktúrának és munkaerőpiacnak...

Egyébként pénzügyileg ekvivalens a két dolog: a bérlés és a tulajdonlás, mert amint valamelyik jobban megérné az egyből drágulna annyit hogy megint ne lehessen dönteni:)

A lényeg az az, hogy amikor a lakhatásodról döntesz, akkor olyan lakhelyet kell választani, ahova illeszkedsz társadalmilag - azaz a helyi átlaghoz képest valamennyire kiemelkedik a jövedelmi helyzeted. Ekkor nem lehet megélhetési gondod akár bérelsz, akár tulajdonolsz.

Ezért írtam, hogy nyugdíjasként elköltözöm majd egy nyugis csóró helyre. Nem a nagyvárosban fogok versengeni az ottani aktív gazdasági szereplőkkel, mert magammal is kicseszek meg hát kicsit velük is...

2021. máj. 29. 13:42
 20/23 anonim ***** válasza:

# 19

“ Nem a nagyvárosban fogok versengeni az ottani aktív gazdasági szereplőkkel, (...)”

Annak ellenére, hogy az életemből összesen 4+1 évet éltem albérletben az argumentációd meggyőzött.

A kiemelt-, fenti idézetet nem értem. Egy nagyon jó ismerősünk mondott vm. hasonlót nekem, hogy ezért nem költözne a kornyékünkre.

Őt sem értettem, hogy mire célzott. Rákérdezni nem akartam.

2021. máj. 29. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!