Akik alberletben laktok, nem sajnaljstok a penzt alberletre?
Ertem, akik azt mondtak ill irtak, h nem vagnanak bele egy sajat ingatlanba, most akkor ti nyugdijas eveitekben is alberletben fogtok lakni, vagy hol ? Ezt hogyan gondoltatok ?
Lehet nem is lesz nyugdijatok, vagy annyi h fizessetek a lakas dijat havonta...
szaporodásserkentő - ez jó, ez tetszik!
De akik alberletben laktok , evebte kiszamoltatok mar h mennyi felesleges penztol estek el ?? Evi 2 millio ft vagy tobb... nem sajnaljatok szokat a penzetek kifizetni masnak, mint hogy s sajat lakasodat fizetned ?
Es igy nem tudsz felretenni sem... kesobb sem...
Kedves kérdező, mi az, hogy "felesleges"?
Azt mondod, vegyek inkább saját ingatlant. Oké, kiköltözöm a bérletből.
Segíts nekem, hogyan tovább? Mondjuk, hogy hó eleje van és van 300 ezer forintom. Kicsit fázom és aludnék. Mit csináljak most, hogy saját ingatlanba költözhessek?
Pontosan számon tartom minden gazdasági eseményemet, szóval ja. Nem esek el a pénztől, mert kapok érte egy hónapra lakást. Ha még jobban keresnék akkor is szállodában laknék inkább mint hogy vegyek egy házat :D Ha megveszed akkor nem esel el a pénztől? Odaadsz 10-20 évnyi bérleti díjat az előző tulajdonosnak... (ha később el akarod adni a kecót, nem árt majd párszor felújítani is...)
Ezzel vállalod az ingatlan árfolyamkockázatát (ami tőled függetlenül változik - a környék jellege, a szomszédság demográfiai jellegzetességei folytán) ha hitelre veszed akkor a hitel kamatkockázatát is, meg hát mégis csak egy ilyen lepra országban kötöd magad röghöz évtizedekre, kiszolgáltatottjává válsz a helyi hatalmi rendszernek, infrastruktúrának és munkaerőpiacnak...
Egyébként pénzügyileg ekvivalens a két dolog: a bérlés és a tulajdonlás, mert amint valamelyik jobban megérné az egyből drágulna annyit hogy megint ne lehessen dönteni:)
A lényeg az az, hogy amikor a lakhatásodról döntesz, akkor olyan lakhelyet kell választani, ahova illeszkedsz társadalmilag - azaz a helyi átlaghoz képest valamennyire kiemelkedik a jövedelmi helyzeted. Ekkor nem lehet megélhetési gondod akár bérelsz, akár tulajdonolsz.
Ezért írtam, hogy nyugdíjasként elköltözöm majd egy nyugis csóró helyre. Nem a nagyvárosban fogok versengeni az ottani aktív gazdasági szereplőkkel, mert magammal is kicseszek meg hát kicsit velük is...
# 19
“ Nem a nagyvárosban fogok versengeni az ottani aktív gazdasági szereplőkkel, (...)”
Annak ellenére, hogy az életemből összesen 4+1 évet éltem albérletben az argumentációd meggyőzött.
A kiemelt-, fenti idézetet nem értem. Egy nagyon jó ismerősünk mondott vm. hasonlót nekem, hogy ezért nem költözne a kornyékünkre.
Őt sem értettem, hogy mire célzott. Rákérdezni nem akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!