Szerintetek megéri venni egy lakást hitelre, amit kiadok albérletbe és az albérleti díjból fizetem a törlesztőt?
Figyelt kérdés
Így kb 10 év múlva lesz egy lakásom.2021. ápr. 24. 13:47
1/19 anonim válasza:
Attol fugg, a lakassal kb eves 5-7 szazalekos hozam elerheto igy. Betudod fektetni a penzed ennel jobban mas dologba?
2/19 anonim válasza:
10 év múlva lesz egy lelakott lakásod...
3/19 A kérdező kommentje:
Vagy vegyek állampapírt?
2021. ápr. 24. 14:40
4/19 A kérdező kommentje:
Amúgy meg mit lehet leélni egy lakáson? A falakat? Nyilván ha majd én költözök be mindent cserélek.
2021. ápr. 24. 14:46
5/19 anonim válasza:
Igen, arra gondolnak, hogy 10 év bérlés után kb. téglától újíthatod fel esztétikailag és gépészetileg is.
Egyébként nyilván akkor éri meg ekkora pénzt hosszú távra befektetni, ha máshogy nem tudod jobban megforgatni.
Ha 10 év alatt így visszafizeted a hitelt, akkor elég komoly önerő is lehet mellé. Ilyen esetben én inkább gondolkoznék abban, hogy ezt az önerőt a saját lakhatásom fejlesztésére fordítsam.
6/19 anonim válasza:
Mennyi önerőd van és mennyi hitelt vennél fel?
7/19 A kérdező kommentje:
11 miska önerő és 3 miska hitel.
2021. ápr. 24. 15:44
8/19 anonim válasza:
Így persze! 3 miskának mennyi a törlesztője 10 évre? Kb havi 20-30 ezer forint. Hát így simán.
9/19 A kérdező kommentje:
Havi 34 ezer.
2021. ápr. 24. 16:05
10/19 anonim válasza:
Mi van, ha nem találsz folyamatosan bérlőt?
Nem fizető bérlőt fogsz ki(pandémia miatt egyesek szerint lehet késni az albi díjjal, nem kauciót "lelakni")?
Az esetleges vízvezeték gondokra, meg hűtő, bojler, egyebek tönkremenetele miatt mennyi pénzt fogsz tartalékolni?
Közös költség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!