Hol lehet megtanulni kereskedni (részvény, deviza)? Meg lehet ebből élni?
Találtam youtubeon jó oktatófilmeket, de nekem teljes kurzusra lenne szükségem, hogy ne esztelenül rohanjak bele. BGE-n végeztem, akkor külgazdasági pénzügyekből érintőlegesen találkoztam a témával (határidős ügyletek, futures, opciós ügyletek, short, long stb), viszont utána elhelyezkedtem és nem foglalkoztam a kereskedéssel.
Most egészségügyi okokból abba kellett hagynom a munkámat, beláthatatlan időre a négy fal közé szorultam, biológiai terápiát fogok kapni, de az sem biztos, hogy segíteni fog.
A lényeg, hogy a kereskedésben látom jelenleg az egyetlen megoldást, amivel a fizetésemet pótolhatom. Van 8 millió forintnji likvid tőkém, azt a tudás megszerzésébe, utána pedig a kereskedésbe szeretném fektetni.
Nem akarom azzal áltatni magamat, hogy ebből meg fogok gazdagodni, mert valószínűleg nem ilyen egyszerű és sok szempontból úgy érzem, hogy a tőzsdézés elég közel van a sportfogadáshoz.
Tapasztalt emberek válaszát várom, akik kitanulták már a "szakmát". Angol és német nyelvű kurzusokat is ajánlhattok, de ha van hasznos magyarnyelvű tartalom, akkor azt is megnézem. Nagyon köszönöm a válaszokat.
Megélni max. azok élnek meg belőle, akiknek már egyébként is milliói vannak (dollárban...). Ahhoz, hogy meg tudj belőle élni, gondolom min. 2-300ezer Ft-os fix bevételt szeretnél. Ez egy mázlista évi 5-7%-os haszonnal számolva évi 50milliós befektetést igényelne. Ha nagyon szuperjó vagy és nagyon szerencsés és a jövőbe látsz, tudod mikor mibe érdemes fektetni és mikor kiszállni és mondjuk évi 10%-os hozamot tudsz összehozni, akkor is évi min. 24milliónyi befektetésre lenne szükséged ahhoz, hogy havi 200ezred legyen belőle. És akkor még nagyon optimistán számoltam, nem vettem bele, hogy lehet, hogy lesz 1-2 hónap, amikor nem lesz nyereséged (mint ami a helyzet lett volna az elmúlt 1-2 hónapban fektettél volna be).
Olvasnivaló kezdetnek:
Bolyongás a Wall Streeten
Az intelligens befektető
Ez egy hosszú és kemény út, mindenképp legyen más bevételed a tanulási idő alatt (1..3 év).
Ki kell választani melyik idősíkon szeretnél dolgozni, a kockázatkezelésre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, és kell 1-2 stratégia. Sajnos ez nem olyan hogy végig csinálsz egy kurzust. Minden könyv, videó, előadás hozzátesz a szabályrendszeredhez egy kicsit.
Nagy a hangsúly a pszichológián, mert a kialakult nyerő rendszeredben meg is kell bíznod, és viselni az átmeneti veszteségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!