Megkért egy ismerősöm h legyek a tanúja mert felveszi a providentet. Netán nem fizetné rajtam akkor se tudnának behajtani semmit ugye?
Ha csak tanúskodni kell arról, hogy amit leírt, az megfelel a valóságnak, akkor téged csak ezért terhel felelősség, a tartozásáért nem. Ám készfizető kezesként te fizetsz helyette.
Persze azt nem teheti meg, hogy eleve úgy tervezi, hogy majd röhög a markában, eszébe sincs fizetni.
Ha mégis odáig jutna az ügy, hogy fizetned kell, akkor perelheted az összes felmerült károdért.
Nem egyszerű menet. Ha nem vagy tízezer-százalékosan biztos, akkor inkább utasítsd el a szíves kérést.
Udvariasan hárítsd el!
Tuti, hogy kezességről van szó - márpedig az "készfizető kezes", azaz rajtad hajtják be, ha ő nem fizet.
A Provident től még nem vettem fel hitelt, de "tanú" sohasem kellett semmiféle hitelfelvételhez.
Kezes meg ne legyél!
Jól teszed, de már ezzel a "tanú" kifejezéssel is átvert!
Olyan nincs, csak kezes, aki fizet!
A providentnél dolgoztam 5 évet, kb. 7 éve nincs náluk kezes, tényleg csak tanúskodni kellett volna, nem jár semmilyen kötelezettséggel.
Gondolom már megoldotta, csak ha valaki ide talál, legyen képben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!