Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyre ijesztőbben köhög a...

Egyre ijesztőbben köhög a kriptópiac, kinek mi a terve?

Figyelt kérdés

Az elmúlt pár hétben rendszeressé váltak a masszívan mínuszos napok. Eddig többnyire vissza-visszajöttek az árak, de kezd 2018 flashbackem lenni: az egyik ilyen nap után nem lesz visszapattanás, csak újabb és újabb mínusz 5-10 százalékos napok.

Nekem nagyon olyan érzésem van, hogy ebben a szezonban ennyi volt, jön a tél. Még semmiből nem szálltam ki, de igencsak viszket már az ujjam a ravaszon. Ti hogy vagytok vele?

2021. máj. 16. 20:55
1 2 3 4 5
 31/45 SIDLER22 ***** válasza:
62%

Nekem van egy feltételezésem amin egyébként egy (most már) milliárdos is részben osztozik.

Ha a hosszútávú technikai analízist nézzük vagyis a gyertyákat hetesre állítod akkor teljesen érthető volt ez az esés. (Bár furcsa módon erről nem nagyon számolt be senki, de aki figyelte az tudhatta.) Tavaly októbertől Áprilisig az RSI-ben, túlárazottnak számított a Bitcoin (80-90% is volt). Arról nem is beszélve, hogy alt-szezon volt, vagyis az altok még jobban mentek.

Szóval a feltételezésem az, hogy ez a hullám (plusz a pár éve tartó jelenlét) most kicsit megismertette a kriptó világot a nagyobb és intézményes befektetőkkel. Jelenleg ők arra várnak, hogy leessen a BTC árfolyama olyan 28K környékére és akkor betáraznak.

Egyébként is azt mondják, hogy "ez a bull run hatalmas lesz meg őszig fog tartani meg év végéig..." aztán már Májusba kész? Ennyi volt? Ez azért elég gyors így.

Persze semmi se biztos, de erre a bikapiacra akkora ígérgetések voltak mindenhonnan, hogy kizártnak tartom, hogy csak úgy Májusba most vége legyen.

2021. máj. 19. 18:20
 32/45 anonim ***** válasza:
A TA még a tőzsdén kicsit asztrológia, kriptovilágban meg aztán főleg, szóval én az ilyesmiben nem hiszek. Viszont a megérzésem az, hogy nem ez volt a bull run vége. Én magam részéről betáraztam a dip alján. :)
2021. máj. 19. 19:37
 33/45 SIDLER22 ***** válasza:
75%

Hát ha szerinted a TA hülyeség akkor honnan tudod, hogy most van a dip alja?

Sokszor egyébként én is azt veszem észre, hogy nem sok értelme van. A háromszögek úgy szoktak kinézni, hogy szűkül-szűkül aztán kitörik felfele 1-2%-ot majd lezuhan a fenébe. Szóval nekem is furcsa, de azért van valami alapja például a Support & Resistance vonalaknak.

2021. máj. 19. 19:48
 34/45 anonim ***** válasza:
#33: megérzés, semmi más :D Így megy ez a bohócpiacon.
2021. máj. 19. 19:51
 35/45 anonim ***** válasza:
61%

Soha nem a rajzolgatott elemzéseket veszem figyelembe. Már nagyon régóta figyeltem az elemzéseket és statisztikát vezettem arról, hogy mennyire működnek. Mindenféle szakavatott és amatőr elemzéseket. Az ilyen elemzések csak 50%-os eséllyel jöttek be. Azért van ez, mert a chart elemzések mindig csak a pillanatnyi állapotot mutatják és nem jósolnak.

Más adatokat, információkat figyelek, azok alapján eddig 80%-os biztonsággal mindig megmondható volt, hogy mi fog történni. Azért csak 80%-osan, mert mindig jöhet egy kívülről befolyásoló váratlan fordulat.

2021. máj. 20. 01:28
 36/45 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen felesleges ezeket nézni. Amikor megy a piac a maga természetes módján, akkor ezek bejönnek, de ahogy a bálnák elkezdenek mocorogni, onnantól bármikor jöhet egy "black swan" esemény. A mostani dipet is egy magát insidernek valló user megjósolta az esemény előtti napon, de órára (időzónával!) és árszintre hajszál pontosan. Állítólag egy nemkívánatos kapzsi piaci szereplő long pozícióit kellett ezzel likvidálni 31.250 dolláron, hogy "összeszedjék" a lehulló coinokat 30.000-en. Nem vagyok nagy konteo hívő és vannak wannabe megmondóemberek, de ez elég creepy. A jóslata végén ott volt, hogy ezután hamarosan 70k-ig lő ki a BTC. A hamarosan az relatív, de ha a következő hetekben újra 60ezer közelében leszünk, akkor azért elgondolkozom rajta, hogy egyrészt több 4chan-t kéne olvasnom, másrészt mennyire is decentralizált ez a BTC, ha a bálnák összefogásával bármit el lehet érni...?

A szóbanforgó thread:

[link]

2021. máj. 21. 03:55
 37/45 A kérdező kommentje:
#36 És akkor most képzeld el azt, hogy egy szép napon arra ébredünk, hogy egy double spend virít a blockchainen, mert Xi Jinping úgy döntött, hogy a bitcoinnak mennie kell.
2021. máj. 21. 06:53
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

Én a 2018-asok tapasztalatit és 2018 tanulságát felhasználva egészen más taktikával kezdtem bele 2020-ban.

Egyrészt a kriptónyereségem nagy részét kriptóban realizáltam, egy részéből folyamatosan értéket hoztam létre és egy része folyamatosan stabilban van.

A kriptó haszonnal növeltem a kriptó számát, amiből még több haszon lett, stabilban pedig be van állítva néhány elég merész vétel és bizony most is volt, hogy a a BTC lecsapott az egyik orderemig.

Az elv az, hogy ha vége a bika piacnak, a haszon töredékéből, duplázni, triplázni, többszörözni tudom majd a nagyobb altjaim és a BTC-t a haszon egy pici részéből eltett stabilból.

Tehát egy teljesen más logikával és taktikával készülök a végére és ha ez 5 perc múlva lesz, akkor is felkésült vagyok, ha pedig novemberben akkor is.

2021. máj. 22. 08:55
 39/45 A kérdező kommentje:

Érdekes visszaolvasni ezt a beszélgetést 2 hónappal ezelőttről. Egyelőre semmit nem vettem, és buy ordereim sincsenek semmire. Unatkozva üldögél az USDT-m a 2%-os kis flexi stake-jében.

Közben csendes izgalommal nézem ahogy szépen lassan ereszt lefelé minden, és a kedvenc coinjaim ellen drukkolok a legjobban. Párszor már kísértésbe estem, hogy bevásároljak, de eddig még mindig volt lejjebb, és úgy érzem elhúzódik ez még egy ideig.

2021. júl. 20. 23:50
 40/45 anonim ***** válasza:
én a helyedben átváltanám a tethert valami más stablecoinra
2021. júl. 22. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!