Miért nem fogadják el az emberek, ha valaki háztartásbeli?
Régen elfogadott volt a hagyományos felállás, a nő háztartást vezet, a férfi a családfenntartó. Ma már a nők is építhetnek karriert.
Én pár hónapja háztartásbelivé váltam. A párommal közösen döntöttünk így. Nem végleg. Nagyon jól keres, nem okoz neki gondot. Ha akarok, visszamehetek dolgozni.
Az ismerőseim, rokonaim mindig kérdezősködnek, sajnálkoznak, hogy nincsen állásom. Mi a franc bajuk van?
Nem lehet valaki háztartásbeli, csak ha hivatásos anya? Nincsen gyermekünk, nem is tervezünk soha.
Mi közük hozzá, hogy én hogyan élek?
Ha kiszolgáltatott vagyok, az az én bajom. (ingatlanaim vannak, földjeim, erdőm..) Nem vagyok annyira elveszett.
Millióim vannak ingatlanban.
Miért hívják egyesek háztartásbelinek azt, aki otthon van és nem jár el dolgonik?
Én is arra gyűjtök, hogy legyen elég tőkém, aminek a hozamaiból megélek. De eszembe nem jutna háztartásbelinek hívni magam utána.
"Nem lehet valaki háztartásbeli, csak ha hivatásos anya?"
Így van, ha van gyerek, akkor lehet mondani, hogy háztartásbeli, meg annak, hogy otthon van a gyerekkel. Egyébként ennek én nem látom az értelmét.
De az is lehet, hogy én nem látom át, a gazdagok gondjait, amik egy háztartás vezetésével járnak.
Hívd maga szabadúszónak, azt akkor nem fognak sajnálkozni, hogy nincs állásod.
Azért mert mindenki más is vezet háztartást. Én pl heti 40 óra munka meg két gyerek mellett.
Te meg a szememben csak egy kitartott házvezetőnő vagy, aki lusta dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!