Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha eladunk egy lakást, a vevő...

Ha eladunk egy lakást, a vevő miért akar aláíratni velünk egy tulajdonjogról lemondó nyilatkozatot? Azt mondta, ez így szokás és ügyvédnél lesz letétbe helyezve, de nekem ez furcsa.

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 18:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mi is így vettünk lakást. Ezt a bank kérte, bár nem az AXA volt. Ha ügyvédi letétben van, az egy biztosíték, mert csak akkor adja ki, ha megkaptad a teljes vételárat. Erről pedig banki igazolást kell mutatni az ügyvédnek. Ha nem kaptad meg és visszacsináljátok az egészet, akkor visszaadja neked, Te meg össze is tépheted. Mi adtunk foglalót, mert anélkül ma már nem is lehet szinte lakást venni. Ez maximum a vételi ár 10%-a szokott lenni. Néha csak 5%-ot kértek. Mi 10%-ot adtunk. Ha mindent elolvasol és megértesz, és jogosnak tartod, akkor nem lehet gond. Nálunk sem volt.
2010. aug. 20. 00:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Illetve amiben nem értettünk egyet, azt szépen megbeszéltük az ügyvéd előtt, aki segített olyan megoldást kitalálni, ami mindkettőnk érdekeit bebiztosítja. Ez nagyon fontos, hogy mindent jól érts meg és csak úgy írd alá.
2010. aug. 20. 00:26
 13/19 anonim ***** válasza:
En a helyedben azert ezelott mindenkeppen konzultalnek az ugyveddel, mert sokat lehet bukni, ha ebben valami stikli van a vevo reszerol.
2010. aug. 20. 05:09
 14/19 anonim ***** válasza:
54%

Már mért kéne lemondani a tulajdonjogról, mikor az adásvételi szerződés célja pont az, hogy ha ő fizet, akkor te átruházd a tulajdonjogodat rá? Ha lemondanál róla, akkor nem is tudnád átruházni, elvégre csak olyasmit ruházhatsz át, ami a tiéd.

De a legszebb az egészben, hogy a törvény szerint nem is lehet ilyesmit csinálni. Ahogy a Ptk. mondja:

112. § (2) Az ingatlan tulajdonjogával felhagyni nem lehet.

2010. aug. 20. 21:24
 15/19 anonim ***** válasza:
Csak egy óvatos kérdés: a bank nem írja elő, hogy legyen önrész? Én úgy tudom, a fennmaradó, utolsó részletet fizetik csak ők. De szóljatok, ha rosszul tudom.
2010. aug. 21. 22:43
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha az AXA BAnknál veszik fel a hitelt, akkor a szerződést úgy kell megírni, hogy a tulajdonjogról lemondó nyilatkozat már folyósítási feltétel, nem pedig folyósítás utáni.. A bank javíttatni fogja az adásvételit, ha nem így van megírva. Az ügyvédetek nézze meg a bank adásvételi követelményeit!Miután a vevőd szerződött a bankjával, megkapod Te vagy az ügyvéd a banki kötelezettségvállaló nyilatkozatot, melyben le van írva, hogy a bank milyen feltételekkel folyósít és mielőtt a teljes összeget megkapod, papíron már más lesz a tulaj... Nekem eddig minden eladóm belement, bár volt aki felhívott telefonon, hogy mi ez, illetve volt ahol az ügyvéddel hiába beszéltem máshogy írta meg az adásvételit és így módosíttatni kellett.

Ha fenntartásaid vannak, akkor kérdezzétek meg, hogy engedi-e az Axa, hogy a hitelt ügyvédi letétbe utalják és az ügyvéd kötelezettséget vállal arra, hogy bejegyzi a tulajdonjogot a folyósítástól számított 2 munkanapon belül. Aegon belemegy, de nem tudom, hogy az AXA belemegy-e... (ha valami még nem világos, akkor írj emailt nyugodtan)

2010. aug. 21. 23:51
 17/19 anonim ***** válasza:

"illetve volt ahol az ügyvéddel hiába beszéltem máshogy írta meg az adásvételit és így módosíttatni kellett."

talán azért, mert ő tudja, hogy ez a nyilatkozat amúgy is érvénytelen jogilag... lásd a törvényt.

Az Axa meg azt kér, amit akar, azt is kérhetné, hogy olyan nyilatkozatot írj alá, amiben eladod magad rabszolgának, de akkor se érne semmit, ha egyszer a törvény nem engedi.

2010. aug. 22. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:
én is igy vettem házat,a tulaj lemondott és széljegyzetben a bank lett megnevezve tulajnak
2010. aug. 28. 00:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Az AXA azt kér, amit akar. Ha bárkinek nem tetszik, akkor van más bank, aki nem így kéri, átlehet menni oda... Amúgy valószínűleg törvényileg megtehetik, másképp nem így csinálnák...
2010. aug. 28. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!